Τα Slashdot, SourceForge και FreeCode πωλήθηκαν για 20 εκατομμύρια δολάρια!

dsyrmalis | Τετ, 09/19/2012 - 17:26 | 2' | 2

Η εταιρεία Dice Holdings εξαγόρασε  απο τη Geeknet τα SlashDot, SourceForge και Geeknet με το ποσό των είκοσι εκατομμυρίων δολαρίων! Η λογική της εξαγοράς στο ποσό αυτό έχει περίπου ως εξής:

  • Το SlashDot σαν ειδησεογραφική σελίδα έχει μέσο όρο ανα ημέρα 5300 σχόλια και 3,7 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες το μήνα.
  • Το SourceForge, εκτός απο τον κώδικα ανοικτού λογισμικού που ανεβαίνει σε αυτό, έχει 40 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες απο τους οποίους το 80% είναι εκτός των ΗΠΑ στις οποίες εδρέυει η εταιρεία
  • Το FreeCode που καλύπτει ακόμα και τα κινητά τηλέφωνα έχει και αυτό γύρω στις 500.000 μοναδικούς επισκέπτες ανα μήνα. 

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που το SlashDot αλλάζει χέρια. Το 1999 ο ιδρυτής του, Rob "CmdrTaco" Malda, το είχε πουλήσει στο Andover.net για 1,5 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, συν επτά εκατομμύρια σε μετοχές!
Να σημειώσουμε πως το 2005 κάποιοι είχαν εκτιμήσει την αξία του SlashDot σε 150 εκατομμύρια δολάρια!


Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Πόσα;;;;
Ρε παιδιά αναρωτιέμαι από που έχουν έσοδα οι συγκεκριμένες σελίδες, τα ποσά αυτά είναι τεράστια!
Έχουν τόσα πολλά έσοδα απο τις διαφημίσεις; Υπάρχει κάτι άλλο εκτός από τις διαφημίσεις που μπορεί να τους
προσφέφει έσοδα; 

Δεν ειναι και τοσο τεραστια αυτα τα ποσα  - ισα ισα ειναι και πεσμενα λογω κρισης (?)

Το friendfeed πριν λιγα χρονια πουληθηκε 50 εκατομμυρια δολαρια - με πολυ λιγοτερο κοσμο και με μηδενικη διαφημιση - σε συγκριση με το αχανες (σε χρηστες και διακινουμενο υλικο) sourceforge που ειναι και τιγκα στη διαφημιση - το ποσο των 20 εκατομμυριων δεν δειχνει μεγαλο.

Το σημαντικο βεβαια στην ειδηση αυτη δεν ειναι το ποσό - αλλα οτι μια απο τις μεγαλυτερες και κυριοτερες αποθηκες διακινησης Ελευθερου και Ανοιχτου κωδικα λογισμικου συν το μεγαλυτερο κεντρο διακινησης αποψεων σχετικες με το χωρο μας - (ξανα)πουληθηκαν σε ενα ακομα group επενδυτων με αγνωστους σκοπους και επιχειρηματικες πρακτικες.

Με το savannah να μην δεχεται isos και το internet archive να το υποστηριζει μονο ανεπισημα και κατα περιπτωση - και τωρα το sourceforge να μας τα "χαλαει" για αλλη μια φορα - λιγοστευουν οι επιλογες για αποθηκευση των iso project μας σε (σχετικα) Ελευθερο χωρο.