Εγκατάσταση αρχείων .tar.gz

tsakinik | Δευ, 01/24/2022 - 13:58 | 1' | 2

Καλησπέρα σε ένα laptop που έχω του εγκατέστησα τα ubuntu. θέλω να εγκαταστήσω το Kodi 18.9-Leia.tar.gz κατεβάζοντας το πρόγραμμα και αποσυμπιέζοντας το αρχείο έχει τα παρακάτω.. αρχεία tar.gz

Πως το εγκαθιστώ? Δεν μπορούσαν να το κάνουν .dev που είναι ποιο εύκολο.Λέω εγώ τώρα?Σας ευχαριστώ

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Καλησπέρα,

Τα αρχεία με κατάληξη .tar.gz είναι συμπιεσμένα αρχεία (όπως τα .zip). Δεν εγκαθίστανται.

Το συγκεκριμένο αρχείο που κατέβασες περιέχει τον κώδικα του Kodi. Οπότε για να εγκαταστήσεις και να τρέξεις το Kodi, πρέπει πρώτα το μεταγλωττίσεις (compile). Οι τύποι που το αναπτύσσουν δίνουν αναλυτικές οδηγίες εδώ για να κάνεις compile. Είναι όμως κάπως χρονοβόρες, πράγμα λογικό μια και πρόκειται για μεγάλο project και δε γίνεται compile από τη μια στιγμή στην άλλη..

Υπάρχει εναλλακτική όμως. Μπορείς να δοκιμάσεις να το εγκαταστήσεις από τα αποθετήρια του Kodi ακολουθώντας τις οδηγίες εδώ οι οποίες από ότι βλέπω συνίστανται στις παρακάτω 4 εντολές που πρέπει να δώσεις σε ένα Τερματικό:

sudo apt install software-properties-common
sudo add-apt-repository -y ppa:team-xbmc/ppa
sudo apt purge kodi*
sudo apt install kodi

Καταρχήν σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Ναι να το κάνω εγκατάσταση με sudo κτλ αλλά θα μπορέσω να εγκαταστήσω την έκδοση 18 (που είναι παλιά) ή θα μου εγκαταστήσει  τη  ποιο πρόσφατη 19.3? ( υπάρχει λόγος που θέλω την 18)