εγκατασταση 10.04 μεσω windows instaler

takisiraklio | Πέμ, 07/22/2010 - 23:28 | 2' | 7

Γεια σας θελω να εγκαταστησω τα ubuntu 10.04 μεσα στα xp

.το ειχα κανει και παλια με το 8.04  στα vista  και δεν ειχα κανενα προβλημα..

κατεβαζω τον windows installer  και αφου κανει ρεβοοτ και διαλεγω να εκκινησουν τα ubuntu για να συνεχιστει η εγκατασταση απλα μου δειχνει μια μαυρη οθονη και τιποτα αλλο,ουτε καν το λογοτυπο σε μαυρο φοντο με τις τελιτσες..τον αφησα αρκετη ωρα αλλα τιποτα .

οποτε ξανασβηνω  εντελως τον φακελο απο τα xp .

το κανει και σε αλλο pc που εχω . αλλα εκει βγαζει και το λογοτυπο  με τις τελιτσες που αναβοσβηνουν αλλα μετα τιποτα .

δεν θελω ακομα να το κανω κανονικη εγκατασταση  ακομα .αν και θα πρεπει καποια στιγμη .με βολευει ετσι αλλα δεν ξερω γιατι το κανει αυτο.αφου δινεται αυτη η δυνατοτητα για εγκατασταση.με αυτο τον τροπο.

γνωριζει καποιος καποια λυση?

ευχαριστω πολυ

το pc ειναι pentium 4   3ghz

και η καρτα γραφικων gygabyte HD4650

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Τσέκαρες την ακεραιότητα του cd, πριν κάνεις την εγκατάσταση?

Cerca, trova

http://www.ubuntu.com/desktop/get-ubuntu/windows-installer

 

μήπως το κάνειs έτσι και όχι με cd?

~~~~~~~~~~~~~~~~~

 αν πραγματικα εχει προβλημα και δεν μπορεις να το λύσεις. πέρνα την 8,04 που λες οτι δεν ειχες προβλημα  κσι μετα δώσε  

sudo update-manger -d  και θα σου βγαλει την  διανομη που θες να εγκαταστήσεις σε αναβαθμιση.  προσεξε  μην βαλεις την 10,10 που ειναι όμως δοκιμαστικη..
 

Τελικά τα κατάφερα!

Όλα εντάξει αλλά δεν μπορώ να προσθέσω τα third party repositories και τo medibuntu key μου βγάζει λάθος. Χρησιμοποιώ τον οδηγό του Ubuntuguide.org.

Στο 8.04 ήταν πιο εύκολα. Τελικά καλύτερα που το έκανα εγκατάσταση μέσα στα windows μέχρι να το τσεκάρω. Το PC έχει ένα δίσκο 80gb με 2 partitions: C και D. Τους έκανα resize και μεγάλωσα τον C για να έχω χώρο και τον D τον έκανα μόνο 10gb.  Οπότε για να βάλω το Linux κανονικά, θα πρέπει να κάνω χώρο στον C με το GParted και να τα εγκαταστήσω εκεί; Αυτό με δυσκολεύει και δεν τα κάνω κανονική εγκατάσταση. Πρέπει να διαβάσω καλά το πώς να κάνω κατατμήσεις. Κάπου είδα ένα video tutorial του Foss ntua με τον Σέργιο που τα έδειχνε.

Ευχαριστώ πολύ.

 

 

 

 

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ippokratis. Αιτία: Greeklish

στον c θες να το εγκαταστησεις?? αν ναι και θες να τον χρησιοποιησεις όλο ,  και εφοσον ο d  ειναι πλεον 10 gb , αρα ο c  70 , τα παραγματα ειναι απλα:

βαλε το cd  της διανομης που θες και ακολουθησε τα βήματα. οταν φτασεις στην επιλογή "που θες να εγκατασταθει" επέλεξε όλο τον δισκο -αυτον που σου δειχνει που ειναι τα 70

gb . και τέλος δες που θα βαλεις τον boot loader ( φορωτή εκιννησης" )   νομίζω ειναιο στο  advanced setting  σε ενα απο τα βηματα.

μην προβληματισζεσαι για τον ακανεις κάτι λάθος. πας ενα βημα πίσω ή ακομα καλύτερα στην αρχη... αν εχεις αμφιβολίες, δεσ εγκατασταση στο yoututube

π.χ. http://www.youtube.com/watch?v=Taq_3LlTW_I

takisiraklio

προs το παρον θα τα αφησω ετσι

Ολα δουλευουν τελεια!!

.ηδη εχω περασει ολα τα χρησιμα προγραματα  ,το wine και το virtual box  ακομα οπου εβαλα τα mint 9

εχω ενα αλλο pc  με vista και  4  σκληρους δισκους .Εκει ηθελα .θα τα εγκαταστησω στον  C ,dual boot  με  τα vista για τα παιχνιδια ..Εκει ειναι λιγο δυσκολο και θελει προσοχη γιατι εχω πολλα αρχεια και δεν θελω να κανω πειραματα.Ηδη εχω βρει πολλες οδηγιες ,θελει πολυ δουλεια .για αρχη θα δοκιμασω σε αυτο το pc και βλεπω

σε ευχαριστω  πολυ