Format USB Flash Drive

maximous | Δευ, 06/28/2010 - 19:37 | 1' | 3

Παιδιά καλησπέρα,

είμαι νέος χρήστης του Linux Mint και αυτό που θα ρωτήσω ίσως είναι αστείο αλλά είπαμε, είμαι νέος!!!!!

Έκανα εγκατάσταση το λειτουργικό και όλα πήγαν καλά εκτός από το εξής: όταν συνδέω ένα USB Flash (βλέπω τα περιεχόμενα του κανονικά!!) δεν μπορώ να κάνω format. Κάνω δεξί κλικ επάνω στο εικονίδιο του USB, είτε απο την επιφάνεια εργασίας είτε απο τον υπολογιστή μου, αλλά δεν μου δείνει την επιλογή Format ή Διαμόρφωση. To Gparted είναι εγκατεστημένο.

Παιδιά παρακαλώ για οποιαδήποτε βοήθεια!!!

 

Ευχαριστώ,

Αλέξης

Δώσε αστέρια!

MO: 3 (ψήφοι: 1)

Σχόλια

Καλησπέρα maximous,

Αφού έχεις το Gparted άνοιξε το (αν ζητήσει κωδικό βάζεις του root),και πάνω δεξιά θα εμφανίσει ότι έχεις συνδεδεμένο στον υπολογιστή σου (πρόσεχε μαζί με τους σκληρούς σου δίσκους!!!) και επέλεξε το usb που θέλεις να φορμάρεις.

Αν έχει ένα κλειδί από δίπλα τότε δεξί κλικ > και πάτησε "αποπροσάρτηση" αν όχι τότε απλά δεξί κλικ > Μορφοποίηση σε και επιλέγεις ό,τι θες εσύ!

Σιγουρέψου ότι όλα είναι οκ (σωστό usb,δεδομένα που θες να κρατήσεις από το usb) και πάτησε το εικονίδιο με το πράσινο τικ ! Θα βγει ένα παράθυρο πατάς εφαρμογή και τελείωσες...

Αν κολλήσεις κάπου ή έχεις αμφιβολίες για κάτι εδώ είμαστε :)

 

Προσοχή το ξανατονίζω να επιλέξεις το usb και όχι κάποιο σκληρό,γιατί αν πατήσεις εφαρμογή θα χαθούν όλα...

Hamsters !

Special!!!! Δούλεψε ευχαριστώ!!!!!

Να ρωτήσω όμως κάτι: δεν υπάρχει το δεξί κλικ και διαμόρφωση όπως στα windows, προέρχομαι από εκει όπως κατάλαβες αλλά δεν ξαναγυρνάω!!!!

 

Ευχαριστώ και πάλι,

Αλέξης

Ωραία μια χαρά! :D

Καλωσήρθες τότε στο linux και στο forum.. :)

Και για να απαντήσω και στην ερώτηση σου,όχι δεν υπάρχει ! Για τέτοιες δουλειές υπάρχει το Gparted και τώρα που κοίταξα και στο μενού μου υπάρχει και η "Διαχείρηση δίσκων",που φαίνεται και φιλικότερο για τέτοια πράγματα..

Hamsters !