προβλημα με wubi

black blood | Τετ, 06/23/2010 - 22:07 | 1' | 8

κυριοι γεια σας και παλι! αποφασισα λοιπον να εγκαταστησω το ubuntu 10 στα desktop μου.

το προβλημα ειναι οτι στο ιντερνετ βρηκα τα iso που εχουν μεσα το wubi. και οταν κανω εκκινηση διαβαζει το cd δεν βρισκει κατι

και το προσπερνα. πρεπει να κανω καποια ρυθμιση?

Υ.Γ. στο boot ορισα να διαβαζει πρωτα απο to cd.

ευχαριστω

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

 Γεια σου black blood!

To wubi που λες είναι εργαλείο εγκατάστασης ubuntu μέσα από τα windows οπότε αν θέλεις να το τρέξεις θα πρέπει πρώτα να μπεις στα windows και από εκεί να πας στο cd και να βρεις το αντίστοιχο .exe αρχείο του wubi. Αν θέλεις να από την άλλη να μπουτάρεις από το cd θα πρέπει να κατεβάσεις άλλο iso (χωρίς wubi). Αυτά βέβαια τα λέω χωρίς να γνωρίζω ακριβώς τι παίζει με το wubi και ποια ακριβώς iso υπάρχουν από το ubuntu 10.04 

Υποθέτω πάντως ότι κάτι τέτοιο απλό πρέπει να συμβαίνει

φιλε sebulba αυτο το γνωριζω αλλα ακομη και στο επισημο site του ubuntu δεν βρηκα εκδοση που να μην εχει το wubi!!!!

οποτε θελω να κανω κατι με linux ολο προβλημα συνανταω τι γκαντεμης που ειμαι!

Δεν είμαι κ πολύ σχετικός με το ubuntu, αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν υπάρχει ένα iso για εγκατάσταση μέσω wubi, κ άλλο iso για κανονική εγκατάσταση. Ένα είναι το iso κ τα κάνει όλα (κ συμφέρει). Είτε το τρέχεις μέσα από windows, ή κάνεις boot με αυτό.

Οπότε, θα σου πρότεινα φίλε μου, εφοσόν λες ότι ρύθμισες κ το BIOS να φορτώνει πρώτα από CD, να τσεκάρεις αν το iso σου έχει κατέβει σωστά, κ επίσης αν έχει γραφτεί σωστά.

Δες κ εδώ αν δεν ξέρεις πώς να το κάνεις αυτό:
https://help.ubuntu.com/community/HowToMD5SUM

Τις περισσότερες φορές, όταν δεν κάνει boot ένα CD, κάτι τέτοιο είναι. Αν δεις ότι πράγματι εκεί είναι το πρόβλημα σου, κατέβασε το πάλι, τσέκαρε τα checksum, βάλτο να γραφτεί σε πιο χαμηλή ταχύτητα κ οπωσδήποτε βάλε το πρόγραμμα εγγραφής να κάνει ένα έλεγχο πως ό,τι γράφτηκε στο CD είναι ίδιο με τα περιεχόμενα του image.

-- gnu_labis

Το Linux ΔΕΝ είναι Windows!!!

τελικα δεν εγινε τιποτα κατεβασα το ubuntu 10 ξανα απο το site τις ubuntu το εγραψα το εβαλα να κανει και επιβαιβεωση αλλα τιποτα.

ρε παιδια λιγο help please? παλι το προσπερνα ετσι!

Εγώ να ρωτήσω γιατί σώνει και καλά θέλεις να περάσεις το Ubuntu μέσω ...wubi; Το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να χάσεις και το Ubuntu αν πάθουν κάτι τα Winblows ή να πηγαίνει πιο αργά το PC σου!  Κάνε dual boot εγκατάσταση να βρεις την υγειά σου!

------------------------------------------------------------------------------------------------

"Όταν βλέπεις τον πιγκουίνο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις": ΒΑΖΕΙΣ LINUX!

φιλε ιπποκρατη αυτο θελω να κανω αλλα εχω προβλημα με το wubi! δεν μου το αναγνωριζει στην εκκινηση! pleaze help!!!

κυριοι τελικα το προβλημα λύθηκε. τελικα ειχε δικιο ο χρηστης Sebulba υπαρχει μια εκδοση που ονομαζεται ubuntu-10.04-alternate-i386 αυτη δεν

εχει μεσα το wubi και την κατεβαζεται απο releases.ubuntu.com/lucid/. ευχαριστω ολους οσους βοηθησαν για αυτο το post του forum!

με εκτιμηση black blood