Αντιγραφη φακελου σε αλλο φακελο,και χασιμο αρχειων στη μεταφορα!!

greko11 | Κυρ, 05/16/2010 - 12:40 | 2' | 8

Καλησπερα σε ολους

Αν και ημε αρκετο καιρο γραμενος στο φορουμ δεν εχω ξαναγραψη ,γιατη τορα αποφασισα να ασχολιθω μονιμα με το Linux .

Eδω και ενα μηνα δουλεβο μονο με Linux και πιστεβο να μην ξαναασχολιθω με τα win ,κατα κερους δοκιμαζα διαφορες διανομες σχεδων ολες της εχω δωκιμαση .

Τορα εχω εγκατεστιμενη το PCLinuxos 2010 σε KDE .

Και εχω ληση πολες απωριες μου λαθη μεσα απο αυτο το φορουμ ,αυτες της μερες .

Και ενας λογος που δεν εγραφα και αυτες της μερες και παλια ηταν ο λογος της γραφης μου .

Να μην σας κουραζο να μπω στο θεμα μου ,το προβλιμα ληπον ηνε οπως λεει και ο τιτλος επανο ,οταν κανο μια μεταφορα απο ενα φακελο σε καπιον αλο φακελο χανονται τα αρχεια κατα τη μεταφορα οχι ολα μερικα και σηγκεκριμενα αρχεια ,πχ εχω ενα φακελο που εχει μεσα αρχεια απο ενα φορουμ phphbb και σηνεχως στη μεταφορα δεν μεταφερη τα αρχεια που βρισκοντε στη διαδρομη styles/το στυλ/template/portal.

Ητε σαν απλος χρηστης ητε σαν root δεν πεζη ρολο παντα χανονται μερικα αρχεια.

Σας Ευχαριστο.

 

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

 Φίλε greko αν και δεν ξέρω και πολλά από αυτά σαν θέμα δικαιωμάτων χρήστη μου ακούγεται...

Σφάλμα δεν σου βγάζει? Απλά δεν τα γράφει? 

Κάνε πάντως εσύ ένα δεξί κλικ στο φάκελο και κάπου θα βρεις "δικαιώματα" ή κάτι τέτοιο και τσέκαρε το κουτάκι που λέει "ανάγνωση και εγγραφή"

Αν δεν γίνει τίποτα ξανά έλα...

Όσο για την γραφή σου δεν παίζει να μην το κάνεις επίτηδες ρε φίλε! σε λίγο θα γράφεις το "και" με έψιλον!

Δες μήπως παίζει και θέμα κρυφών αρχείων. Ο file manager (dolphin) έχει μια επιλογή που λέει show hidden files, ενεργοποίησέ την και δοκίμασε ξανά. Δε σου εμφανίζεται κάποιο μήνυμα σφάλματος?

************************

www.postokano.gr

Μια άλλη πιθανότητα είναι να μεταφέρεις αρχεία από κατάτμηση linux (πχ ext3 ή 4) σε κατάτμηση win (πχ fat, ntfs).

Τα συστήματα αρχείων linux υποστηρίζουν "case sensitivity", δηλ μπορείς να έχεις 2 αρχεία με το "ίδιο" όνομα σε έναν υποκατάλογο πχ:

file.txt και File.txt

Αν προσπαθήσεις να αντιγράψεις αυτά τα 2 αρχεία σε σύστημα αρχείων win θα καταλλήξεις μόνο με το 1 γιταί δεν υποστηρίζονται κεφαλαία-μικρά

Σας ευχαριστω για της απαντισης σας .

Δεν ηνε κρυφα αρχεια αυτα που χανοντε αλα ουτε δικαιωματον γιατη το ηπα στο παραπανο μου ποστ γιατη ουτε σαν root με τα μεταφερη .

Μεχρι που σημερα εσβισα εντελος τα win απο το δησκο που τα ηχα και εβαλα μονο τα Linux και αφησα τον δησκο τον μεγαλο για αποθηκευση,μηπως γηνη τιποτα αλα παλη τα ιδια μου κανη .

Τορα δεν ξερο αν πεζη κανενα ρολο που ηνε σε αλο δησκο .

Τορα θα κανο το εξης θα κατεβασω τα αρχεια μου κατευθειαν στο δησκο που ηνε εγκατεστιμενα τα Linux και θα δωκιμασω ετση.

Αλα και στο φακελο που ηνε ηδη τα αρχεια δεν μου τα διαβαζη ολα ,δηλαδη ο φακελος εχει μεσα 8.853 αρχεια και οταν κανω ιδιοτιτες φακελου μου λεει οτη εχει πχ 7.590.

Kαι παλη σας ευχαριστω.

Μπορείς να μας πεις για τον κάθε δίσκο τι σύστημα αρχείων χρησιμοποιεί (fat, ntfs, ext3, ext4 κ.λπ.)? Παίζουν γενικότερα μεγάλα paths με αρκετούς υποφακέλους?

************************

www.postokano.gr

Καλησπερα

Σαν πολα μηστιρια μου φενοντε ,θα βαλο παρακατο της εικονες για να καταλαβετε γιατι δεν μπορω να καταλαβω .

Εγω διαλεξα χρηση ολοκλιρου δησκου στην πρωτη εικονα τον πρωτο δησκο τα 139GB,και απο οτη βλεπο δεν μου φενετε καλα ,η παρακατο εικονες ηνε απο τον αλο δησκο με τη σειρα απο την αρχει .

 

Δεν κάνεις όλα τα partitions των δίσκων σε ext4 file system (μιας και όλα τα partitions του sda σκληρού τα έχεις σε ext4)? Ούτως ή άλλως αν δεν έχεις εγκατεστημένα και δε χρησιμοποιείς windows στο πισι, δεν υπάρχει και νόημα να έχεις παρτίσιον με ntfs σύστημα αρχείων. Συνήθως αφήνουμε ένα παρτίσιον σε ntfs στις περιπτώσεις του dual-boot (windows με linux) καθώς τα windows δε διαβάζουν απευθείας (χωρίς τη χρήση τρίτων εφαρμογών) αρχεία σε ext file system.

************************

www.postokano.gr

Το θεμα ηνε οτη εγω διαλεξα στον πρωτο δησκο τον μικρο να εγκαταστισω το PCLinuxos γιατι με τα εβαλε στον μεγαλο δησκο !! για ηνε στον μικρο και μου φενετε εμενα ετση .

Και ολο το προβλιμα το δημιουργη ο δησκος που ηνε τορα σε ntfs γιατη εκη εχω την αποθηκη και εκη κατεβαζα πριν με τα win τα αρχεια του φορουμ .

Πριν λιγο δωκιμασα τα κατεβασα μεσα στο φακελο τον πρωσοπικο εκη που ηνε τα Linux και μετα

δωκιμασα τη μεταφωρα απο φακελο σε φακελο και μετεφερε κανονικα τα αρχεια και πολη γρηγορα μαλιστα.

Απο οτη καταλαβα με τα λιγα που ξερο θα μεταφερο αυτα που εχω στο δησκο το μεγαλο σε εναν εξωτερικο δησκο και θα τον φτιαξο ολον σε ext4