Απορία για workspaces

Αποστόλης | Σάβ, 05/01/2010 - 15:38 | 1' | 5

Εγκατέστησα στο Arch το thunderbird.

Υπάρχει τρόπος να το βάλω να φορτώνει με την εκκίνηση στο workspace 2 και μόνο εκεί;

Και αν τελικά γίνεται ας πούμε πως εγώ δουλεύω στο workspace 1, θα εμφανίζεται το μήνυμα οτι ήρθε νέο mail, ή πρέπει να πηγαίνω στο workspace 2 για να τα βλέπω;

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Γιατι να βαλεις το thunderbird να ξεκιναει και δεν βαζεις καλυτερα καποιον mail notifier που ειναι πιο ελαφρυ σε πορους (μνημη) συγκριτικα με το thunderbird?

Ετσι θα βλεπεις αν εχεις καποιο νεο email και θα εκκινεις τον thunderbird οποτε θες εσυ.

Εκτος αν θες να κανεις κατι περιεργο που δεν το αναφερεις.

Σωστό αυτό για τον notifier, αλλά γενικώς αυτό που με ενδιαφέρει είναι αν μπορούμε να βάλουμε κάτι που να ανοίγει στο workspace2.

Αυτό που θέλω να κάνω είναι να ανοίγουν αυτόματα εκεί κάποια προγράμματα (π.χ. tτο thunderbird, ένα terminal) και μετά απλώς να αλλάζω workspace.

Αποστόλης]

Αυτό που θέλω να κάνω είναι να ανοίγουν αυτόματα εκεί κάποια προγράμματα (π.χ. tτο thunderbird, ένα terminal) και μετά απλώς να αλλάζω workspace.

Αποστόλη δεν γνωρίζω ποιό γραφικό περιβάλον έχεις επιλέξει, στο XFCE που χρησιμοποιώ εγώ υπάρχει κατά την έξοδο η επιλογή "save session for future logins" η οποία κάνει ακριβώς αυτό που ζητάς.  Όποια εφαρμογή δεν τερματίσεις πριν την έξοδο σου την βρίσκεις ενεργοποιημένη στην επομενη είσοδο σου, στο ίδιο workspace που την είχες αφήσει.

  

Arch Linux, Keep It Simple

 

Αφορά KDE αυτός ο τρόπος,

Λοιπόν , άνοιξε το πρόγραμμα που θέλεις , κάνε δεξί κλικ στο παράθυρό του > advanced > special application settings > geometry > tik desktop > επιλογή το force > και σε ποιο desktop πλέον θέλεις ν' ανοίγει.

~~~~~~~~~~~~~~~~

Ευχαριστώ παιδιά.

Χρησιμοποιώ gnome οπότε αν δεν βρω κάτι αντίστοιχο με το κόλπο του gianni τότε θα κάνω αυτό με το sessions.

Βασικά το είχα σκεφτεί αυτό αλλά δεν το βρίσκω και πολύ καλό με το σκεπτικό οτι σε ένα βιαστικό shutdown θα κρατήσει οτι βρει ανοιχτό .

Εν πάσει περιτπώσει, απο το τίποτα.