Επιλογή διανομής

edo | Πέμ, 04/01/2010 - 20:32 | 3' | 3

Γεια σε όλους,

θα ήθελα την βοήθειά σας για την επιλογή διανομής. Έχω, λοιπόν, ένα σχετικά παλιό pc (AthlonXP 2600+, 1GB μνήμη, Ati x800 με 256MB) και είπα να το δώσω στη μητέρα μου για να μπει κι αυτή στον κόσμο της πληροφορικής. Ε, ναι, σωστά μαντέψατε, δεν έβαλα τα γνωστά "παραθύρια" αλλά ubuntu!     Τώρα θα μου πείτε, αφού έχεις ήδη βάλει, γιατί μας ρωτάς;

Θα αρχίσω με τις ανάγκες. Το pc θα χρησημοποιείται για σερφάρισμα κυρίως, skype αλλά έχει και μία κάρτα τηλεόρασης (WinFast TV2000 XP) που, όπως καταλαβαίνετε, πρέπει να χρησιμοποιηθεί. Η κάρτα αναγνωριζόταν πάντα, και λέω πάντα γιατί έχουν περάσει πολλές και διάφορες διανομές από αυτό το pc. Με την μόνη όμως που κατάφερα να δω κανάλια ήταν με την Suse 9.2 (παλιά δηλαδή), γιατί με άλλες (κυρίως ubuntu που έχω κολλήσει), σπάζομαι με τις ρυθμίσεις και τις συχνότητες, οπότε τα παρατάω.

Επίσης, κάτι άλλο που παρατήρησα, δε ξέρω αν είναι γενικό πρόβλημα linux, είναι τα flash στις ιστοσελίδες. Ενώ σε windows ποτέ δεν είχα πρόβλημα καθυστέρησης, τα ίδια flash σε linux παίζουν σα να είχα pentium 2!

Μετά απ'όλα αυτά, ποια διανομή προτείνετε; Βοηθήστε με γιατί είμαι στα πρόθυρα να αλλάξω λειτουργικό, κάτι που δε θέλω (και σίγουρα και η μάνα μου δεν θα θέλει! Που να τα μάθει όλα απ'την αρχή )

Ευχαριστώ

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Για το flash που λες, εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα. Αλλά είμαι με 32-bit.

Παλιά είχα τέτοια προβλήματα αλλά ήμουν με 64-bit fedora!!! Γενικά νομίζω ότι ο flash σκαλώνει σε 64-bit.

Open your source. Open your mind !!!


1. PCLINUXOS minime, αφου εχεις ηδη KDE. (εναλλακτικα υπαρχει & σε Gnome)

 

2. Aφου εχεις Suse ηδη & εισαι οκ γιατι δε μενεις σε αυτο & να το φτιαξεις ακριβως στα μετρα σου??

Απλα, πας στοSuse Studio, κανεις ενα account & μπαινεις σε ενα περιβαλλον, οπου εχεις ηδη ενα Suse ετοιμο με τ' αναγκαια.

Στη πορεια με κλικ απλα & μονο προσθετεις οτι εφατμογη θελεις.

Στο τελος μαλιστα μπορεις να το δεις & live μεσα στον browser σου, πριν το κατεβασεις & το καψεις!

 

3.Ubuntu Notebook Edition στα 32bit

Έχω 32-bit pc. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Θα κάνω τις δοκιμές μου και θα σας πω πως πήγε (μάλλον μετά το Πάσχα).