GPS στο Linux

bakoulis | Παρ, 03/26/2010 - 01:58 | 2' | 4

Καλησπέρα συμφορουμίτες μου

Παρήγγηλα ήδη και περιμένω ένα USB GPS stick για το laptop μου. Μέχρι να μου έρθει από τας Αμέρικας, είπα να κάνω μία έρευνα αναμεσά σας,

για το ποιός έχει κάνει το ίδιο με linux και καλίτερα με ubuntu. Αν τελικά το αναγνωρίσει το ubuntu (πιστεύω πάνω από 80% πιθανότητες)

πιό είναι το καλίτερο πρόγραμμα να το δουλέψω? Από χάρτες τι κάνω? Έχω Ελλάδας-Ευρώπης από το φορητό μου gps με win ce + igo my way, κάνουν αυτοί ή που θα βρώ συμβατούς με αυτό που θα μου προτίνετε? Έλπίζω πρώτον να μην κούρασα και δεύτερον να το έχει κάνει κάποιος πριν από μένα για να μου δώσει τα φώτα του.

 

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

http://www.mightygps.com/linuxgps.htm

http://www.marengo-ltd.com/gps/

http://www.netstumbler.org/f50/gps-linux-4009/

http://www.buygpsnow.com/bu-353-353-bu-globalsat-gps-mouse-water-proof-receiver-sirf-stariii-usb-gps-water-bu-353-waas-455.aspx

http://www.fsckin.com/2008/04/06/review-four-linux-gps-packages/

 αυτα για αρχη.. ειδικα το τελευταιο.. 

Τελικά το gps κατέφτασε (ελέω FEDEX) την επόμενη μέρα! Με λίγο googlάρισμα έβγαλα άκρη και από προγράμματα, αλλά πιθανώς έχω πρόβλημα συμβατότητας.

Το GPSGiSTEQ USB GPS Receiver λοιπόν, σύμφωνα με το ubuntuforum δουλεύει out-of-the-box ενώ και στό CD δίνει οδηγούς, εκτός από win/mac και για redhat αλλά μόνο για αυτή τη διανομή. Τελικά βρήκα αυτό: http://discussion.buygpsnow.com/forums/t/2037.aspx και αναγνωρίστηκε το gps μου, αλλά πάλι στα προγράμματα πλοήγησης είναι σαν να μην υπάρχει. Τις επόμενες μέρες θα κάνω δοκιμή και εκτός διαμερίσματος, μήμπως φταίει που δεν πιάνει δορυφόρο και δεν το βλέπει.

Ευχαριστώ για τα λίνκς, τα είχα δεί και εγώ νωρίτερα, το τελευταίο μόνο κάτι έλεγε αλλά πάλι μισερό. Προσωπική έμπειρία αναζητώ αν έχει κάποιος, να δώσει οδηγίες να γλυτώσω ψάξιμο και δοκιμές ημερών.

Καταρχην φιλε μου το λαθος που κανεις ειναι οτι δεν εισαι εξω απο το σπιτι σε ανοιχτο χωρο και κανεις δοκιμες.Τα gps για να δουλεψουν πρεπει να εχουν οπτικη επαφη με τον δορυφορο.Αρα λογικα αν βγεις σε εξωτερικο χωρο θα πρεπει να δουλεψει.

Στα προγραμματα πλοηγησης μηπως πρεπει να πας στις ρυθμισεις και να δηλωσεις ποια μοναδα gps εχεις?

Το πρώτο που λές το φαντάστικα, το δεύτερο με την επιλογή/δήλωση μοναδας που λές απλά δεν υπάρχει, ούτε στο gpsdrive ούτε στο tangogps.

Θα βρώ χρόνο αύριο μεθαύριο να το βγάλω βόλτα και θα ξέρω στα σίγουρα τι παίζει. Θα ενημερώσω κι όλα σχετικά.