FTP Client ερώτηση

johngouf | Παρ, 09/04/2009 - 12:10 | 1' | 5

Καλώς σας βρήκα παιδιά!

Λοιπόν η απορία μου είναι η εξής.Εγκατέστησα σε ένα μηχάνημα του LAN μου τονvsftpd server.Όλα δούλεψαν ρολόι.Στη συνέχεια εγκατέστησα τον Filezilla στο μηχάνημα του LAN που θέλω να χρησιμοποιήσω σαν client.Σαν host name έβαλα την 192.168...... και μπόρεσα να συνδεθώ κανονικά.Μετά αποσύνδεσα τον client(που είναι laptop) και στη συνέχεια συνδέθηκα στο wireless του γείτονα και προσπάθησα να ξανασυνδεθώ βάζοντας αυτή τη φορά σαν host name την ip που μου έδωσε το ipchicken.Δηλαδή 147...... αλλά τζίφος.Τι πρέπει να διορθώσω στον server γιά να μπορέσω να συνδεθώ?

Α χρησιμοποιώ ubuntu 9.04 και στα 2 μηχανήματα

 

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Γεια σου φίλε μου,

αν κατάλαβα καλά το πρόβλημα, πρέπει να πεις στο router σου να κάνει "forward" τη θύρα που χρησιμοποιεί ο vsftpd server από την εξωτερική του διεύθυνση (147...) στην εσωτερική διεύθυνση του μηχανήματος (192.168...) με το οποίο θες να μιλάς ενώ είσαι "έξω" από το LAN.

-- gnu_labis

Το Linux ΔΕΝ είναι Windows!!!

Αυτό λέγεται port-forwarding και το πώς γίνετια εξαρτάται από το router που έχεις, οπότε ειδικές οδηγίεςδεν μπορούμε να σου δώσουμε (εκτός και αν έχουμε τον ίδιο router ;-) )... Λογικά η θέση 198.162.0.1 δεσμεύεται από το router σου, οπότε δώσε αυτή (ή όποια άλλη λέει το εγχειρίδιο του router) και μέσα από το menu του (και με την βοήθεια του εγχειριδίου) θα τα καταφέρεις. Πολλοί router έχουν και προρυθμισμένα ορισμένα port-forwarding (για τις διαδεδομένες εφαρμογές) οπότε ίσως το μόνο που θα χρειάζεται είναι απλά να τσεκάρεις την σχετική επιλογή...

--------------------------------------------------------------------

LawyersVoice.grLawyersVoice.gr - To forum των νέων δικηγόρων

johngouf]

Ακριβώς!Πως γίνεται αυτό????

Βρες μάρκα κ μοντέλο για το router σου κ ρίξε μια ματιά εδώ. Αν δεν έχεις πρόβλημα με τα Αγγλικά, τα λένε πολύ επεξηγηματικά, με εικόνες κλπ.

Όσο για το ποια θύρα πρέπει να προωθήσεις, δες το configuration του vsftpd. Παίζει να είναι κ πρώτη-πρώτη ρύθμιση.

-- gnu_labis

Το Linux ΔΕΝ είναι Windows!!!

Παιδιά ευχαριστώ πάρα πολύ γιά τη βοήθεια σας.Με τα σχόλια σας μπόρεσα και έψαξα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Μόνο που έχω μία απορία ακόμα.Το connect to server που έχει το ubuntu(στο places) παρέχει επαρκή ασφάλεια?Όχι ότι πρόκειται να έχω τίποτα σημαντικό στον server,απλά θέλω να ξέρω.