Πρόβλημα μετά την εγκατάσταση FEDORA & OPENSUSE

douganiotis | Τετ, 09/24/2008 - 08:53 | 1' | 5

Προσπαθώ να εκγαταστήσω το fedora & opensuse σε διαφορετικούς δίσκους αλλά ενώ όλα πάνε ομαλά και η εκγατάσταση ολοκληρώνεται με επιτυχία, κατα την επανεκίνιση το γραφικό περιβάλον εξαφανίζεται και βλέπω μια μαυρη οθόνη login:
τι μπορώ να κάνω::::

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Πολλά πράγματα... :p
Πάντα υπάρχει η επιλογή failsafe που συνήθως δουλεύει, εκτός απο αυτό υπάρχουν και άλλα
Πρώτον: Κάνεις login με τα στοιχεία σου
Δεύερον: Τρέχεις (στο SuSE σίγουρα, για το Fedora δεν ξέρω) την εντολή SaX2
Τρίτον: Τρέχεις την εντολή startx, να δεις αν, και γιατί δεν, ξεκινάει
Τέταρτον: Σαν su να επεξεργαστείς το xorg.conf και να βάλεις Driver "vesa" ή να πράξεις σύμφωνα με το προηγούμενο.. (πχ να αλλάξεις αναλύσεις για παράδειγμα κράτα μόνο την 800Χ600 αν κολλάει εκεί)
Πέμπτο: Να εγκαταστήσεις κατ'ευθείαν τους drivers της κάρτας γραφικών σου που θα κατεβάσεις απο τα αντίστοιχα site των nvidia, ati. Χρειάζεσαι και πακετάκια όπως kernel-source και άλλα.(Αν έχεις Intel υπάρχει ένα θέμα...)
Α, και για ποιά κάρτα γραφικών μιλάμε?

Για αρχή κάνε τα τρία πρώτα και μας δίνεις το αποτέλεσμα της startx

Δεν εγινε απολυτοσ τιποτα πάλι με βγαζει στο τερμιναλ μαυρη οθόνη opensuse πάντα. εχω mobo gigabyte n650sli-ds4 vga gigabyte 8500gt. το suse στην προηγούμενη εκδοση του ολα ηταν τελεια και όλα λειτουργουσαν αψογα. με την διανομη 11 εχω το προβλημα, το ίδιο ισχύει και για το fedora.

Ναι, οκ, ποιά απο όλα έκανες? Πάμε ένα-ένα: 1)Αν κάνεις login και πατήσεις startx τι μύνημα λάθους σου βγάζει?

Problem parsing the config file
Error parsing the config file

Fatal server error

no screens found
giving up

Οκ. Γενικά ψάχνουμε για ορθογραφικό, συντακτικό ή άλλο λάθος στα xorg.conf (μάλλον είναι το ιδιο και στα δυο) . Για να δεις που είναι το λάθος συμβουλέψου το /var/log/Xorg.0.log οπου σε κάποιο σημείο θα λέει που κολλάει. Αγνόησε λάθη του στυλ (WW) The directory "/usr/share/fonts/kwintv" does not exist. Entry deleted from font path και επικεντρώσου στα (ΕΕ). Μετά αντίστοιχα διορθώνεις το xorg.conf (/etc/X11/xorg.conf).

Αν νομίζεις οτι δεν θα την παλαίψεις (πράγμα λογικό) για αρχή πόσταρε το xorg.conf του Suse. Επίσης θέλω και το Xorg.0.log (/var/log/Xorg.0.log). Για να μην σου βγει τεράστιο το post στειλτα στο http://pastebin.com/ και στείλε τα link. Αν έχεις πρόβλημα λόγω του ότι δεν έχεις γραφικό περιβάλλον μπες με ένα live CD, και πέρνα τα σε flashάκι ή ανέβασέ τα.