αναγκαια στοιχεια για εγκατασταση σερβερ?

erik | Σάβ, 09/06/2008 - 13:17 | 1' | 2

καλημερα σε ολους..μια ερωτηση συνθετη...ηθελα να κανω το εξης:να στησω ενα σερβερ που να :ειναι dhcp server για να δινει ip σε windows pc, domain controller για να στησω ενα domain στο χωρο μου και επισης να μοιραζω ιντερνετ και αρχεια σε windows και linux pc...πως μπορω να καταφερω αυτο τον αθλο? απο software τι θα χρειαστω? σημειωνω οτι τρεχω mandriva 2008 spring σε μηχανακι με 3 καρτες δικτυου (1 ενσυρματη-δυο ασυρματες και ασυρματο ρουτερ).καθε βοηθεια θα ηταν σωτηρια!σας ευχαριστω..

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Αρκετά από αυτά που θες, γίνονται "εύκολα" με το πρόγραμμα dnsmasq που υπάρχει στις περισσότερες διανομές. Εφόσον στηθεί το εσωτερικό δίκτυο, το να μοιράσεις αρχεία γίνεται με οποιονδήποτε από τις κλασσικές μεθόδους, με πιο διαδεδομένο να χρησιμοποιήσεις Samba, που δουλεύει όμορφα όταν έχεις μικτά linux κ windows μηχανάκια.

Αν θες βοήθεια κ στο "φυσικό" στήσιμο του δικτύου, πρέπει να πεις περισσότερα. Για πόσους υπολογιστές μιλάμε, ασύρματοι/ενσύρματοι, κ τι router έχεις το λιγότερο.

Συνήθως αυτά που ζητάς τα κάνει το ίδιο το router κ ησυχάζεις χωρίς πολλά-πολλά.

λοιποοον...εχουμε τα εξης:ενα πισι με δυο ασυρματες και μια ενσυρματη καρτα,δυο πισι με ασυρματες (και ενσυρματες εναλλακτικα αν και δε θελω πολλα καλωδια....) και ενα φορητο ομοιως...επισης υπαρχει ασυρματο μοντεμ-ρουτερ κι ενα ενσυρματο fritz.Λειτουργικα :mandriva 2008 στο σερβερ,ubuntu 8.04 sto laptop κι δυο desk με ΧΡ(ΡΡΡΡΡΡΡΡΡ)...
Το ζητουμενο?κεντρικη διαχειριση των clients απο το server,μοιρασμα ιντερνετ και αρχειων σε λινουξ και wind blows clients...αργοτερα,ενα site σε joomla με dyndns...αυτα για την ωρα,κι αν χρειαζεται να δωσω αλλα στοιχεια εδω ειμαι!