ReactOS <-- Windows Clone!

captaink | Κυρ, 01/13/2008 - 23:23 | 2' | 1

Καλησπέρα.

 

Πριν από μερικές εβδομάδες, εντόπισα στα projects του sourceforge το ReactOS, ένα open-source λειτουργικό σύστημα, γραμμένο από την αρχή, και το οποίο αποτελέι κλώνος των Windows NT! Αυτό σημαίνει ότι πολλές εφαρμογές ή και drivers συσκευών οι οποίες βγήκαν για Windows, θα έχουν πολύ μεγάλη συμβατότητα με το συγκεκριμένο λειτουργικό, όταν με το καλό βγει κάποια Final έκδοση.

 

To site του project το παραθέτω παρακάτω:


 

Υπενθύμιση: Το λειτουργικό είναι ακόμα σε στάδιο alpha, οπότε και δεν προτείνεται για καθημερινή χρήση. Προτείνω τη χρήση ενός Live CD ή ενός από τις έτοιμες Virtual Machines για VMWare και QEMU για να πάρετε μια ιδέα αυτού του πολύ ενδιαφέροντος λειτουργικού. Εκτός αν διαθέτετε κάποιον extra σκληρό δίσκο...

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

τα τελευταια 100 χρονια το react os βρισκεται σε σταδιο alpha, και δεν μπορει να τρεξει τιποτα περισσοτερο απο τα προγραμματα που υποστηριζει επισημα. (κι αυτα ασταθεστατα)
Παρακολουθω το project απο τοτε σχεδον που ξεκινησε, και αυτο που καταλαβαινω ειναι ειτε πως οι developers του δεν πολυασχολουνται, ειτε πως δεν υπαρχει καποιος σωστος συντονισμος...
Περυσι θα βγαζαν beta, φετος το ιδιο...προφανως και του χρονου....
αν δεν δειξουν καμια εξελιξη  δεν μπορω να δω το συγκεκριμενο project και πολυ στα σοβαρα...
btw σιγουρα θα παρουσιαζε ενδιαφερον αν ο ΝΤ πυρηνας ηταν ελευθερος και ομαδες προγραμματιστων φτιαχναν δικα τους projects "windows like" αλλα το react os απεχει πολυ απο κατι τετοιο (κι απ οτι λενε και οι ιδιοι δεν φιλοδοξουν σε καποιο λειτουργικο το οποιο θα ανταγωνιστει τα ηδη υπαρχοντα)
brave2007-9-22 20:7:28