Χαίρε χάος ατελείωτο.. ( το φόρουμ μας είναι ένα αχούρι)** Συζήτηση μόνο για συντονιστές παρακαλώ.

marlene | Κυρ, 03/01/2009 - 01:35 | 5' | 4

Έχουμε το εξής πρόβλημα σε αυτό το φόρουμ. Πάσχουμε από εξαιρετική αταξία με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο πλέον να εντοπίσουμε ένα θέμα που πέρασε λίγος καιρός και δεν βγαίνει πια στις πρόσφατες καταχωρήσεις.
Και αυτό συμβαίνει γιατί είμαστε ξεχασιάρικα παιδιά, και ποστάρουμε καμιά φορά θέματα σε άσχετα σημεία και σε άσχετες κατηγορίες.
Επίσης έχουμε πήξει στα sticky που κάποια από αυτά είναι sticky χωρίς να έχουν λόγο για αυτό. Δηλαδή είναι θέματα που η .. τεχνολογία τα ξεπέρασε και έτσι δεν έχουν κάτι να πουν στους νέους χρήστες και έτσι δεν έχουν λόγο να είναι sticky.
Συζητήσαμε λοιπόν με τον alfisti, τον thanos, και τον constantino και είπαμε να βάλουμε όλοι ένα χεράκι για να γίνει το φόρουμ μας λίγο πιο λειτουργικό.. ( όσο μπορεί).

Θα πρέπει λοιπόν να μετακινηθούν κάποια θέματα στις σωστές κατηγορίες, δηλαδή θεματάκια που έχουν να κάνουμε με διάφορες διανομές και είναι στην βοήθεια, να μετακινηθούν στα κατάλληλα forums. Π.χ θέματα που αφορούν το ubuntu να πάνε στο ubuntu και θέματα που αφορούν την debian να πάνε στην debian κατηγορία κτλ.
Βέβαια αυτό δεν μπορεί να γίνει για όοολα όλα τα θέματα, η βοήθεια π.χ έχει 5000 something καταχωρήσεις. Κάποιες δε από αυτές ενδεχομένως και να είναι περιττές πλέον.

Επίσης είπαμε τα sticky να μην είναι πλεόν topics που λένε για ένα θέμα αλλά γενικότερου ενδιαφέροντος. Δηλαδή ένα sticky θέμα να δίνει με link το ποιες απαντήσεις έχουν δοθεί, μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που αφορά αυτό το θέμα το οποίο θα αναφέρεται στο sticky.

Παράδειγμα. Αν ένα sticky θέμα έχει για τίτλο "Eγκατάσταση του ubuntu 8.10 " να μην περιέχει μία συζήτηση και μόνο που έγινε κάποια στιγμή για αυτό το θέμα, αλλά links πρός όσες συζητήσεις έγιναν για αυτό το θέμα σε διάστημα ενός, ας πούμε, εξαμήνου ( ή λιγότερο).
Έτσι και κάποιος που ψάχνει να βρει πως να εγκαταστήσει την συγκεκριμένη διανομή θα μπορεί να μπει εκεί και να εντοπίσει εύκολα πέντε δέκα συζητήσεις για αυτό το θέμα και έτσι φυσικά δεν θα ρωτιούνται συνέχεια τα ίδια και τα ίδια πράγματα.

Θέλω να ρωτήσω λοιπόν και οι λοιποί συντονισταί ( όπως λέμε ερασταί) τι λένε για αυτά που συζητήθηκαν. Έχουν λίγο χρόνο να διαθέσουν αυτές τις μέρες ώστε να μετακινήσουμε σιγά σιγά κάποια θέματα και να φτιάξουμε τα sticky ;

Επαναλαμβάνω αυτό δεν περιλαμβάνει πλήρη μετακίνηση όλων των θεμάτων που είναι σε άσχετα σημεία, αλλά απλά μετακίνηση θεμάτων που είναι σε ζήτηση αυτή την εποχή ώστε να στρώσει λίγο και η αναζήτηση αλλά και το φόρουμ γενικότερα..

Ακούω λοιπόν απόψεις..

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

τελευταία, είμαι πολύ στα κάτω μου, αλλά συμφωνώ πως κάτι πρέπει να γίνει.

κατ'αρχάς πρέπει να συμφωνήσουμε, ποιά θα μείνουν καρφιτσωμένα.

προχτές ας πούμε, ξακαρφίτσωσα θέματα τα οποία ήταν κάτι χρόνων καί η τελευταία εγγραφή τους είχε... άσπρα μαλιά.

προσέξτε όμως, οταν καρφιτσώνετε ένα θέμα, να μην είναι επιλεγμένο γιά δημοσίευση στην πρώτη σελίδα.

====

the hamster's is out there

Alfi μου ότι θέματα μπουν θα πρέπει να είναι ...σύγχρονα. Και εγώ ξεκαρφίτσωσα ένα που το είχε γράψει ο Ηρόδοτος.. Αλλά βασικά πριν καρφιτσώσουμε οτιδήποτε πρέπει να μετακινήσουμε αυτά που είναι σε λάθος σημεία. Καταρχάς δεν είμαι σίγουρη ότι αφού καρφιτσώσεις κάτι μπορείς να το μετακινήσεις.

μπορείς.

εννοούσα 'οτι αν το καρφιτσώσεις καί είναι (ήταν ) καί δημοσιευμένο στην πρώτη σελίδα, θα εμφανίζεται μονίμως εκεί. 

καί κάτι άλλο πού θα τολμήσω, με φόβο να με μαλώσει η marlene.

αυτό το "μόνο γιά συντονιστές" καλά κάνει κ υπάρχει -γιά τον φόβο των Ιουδαίων- αλλά αν κάποιος έχει καμιά ιδέα καλή, ας την πεί.

====

the hamster's is out there

Δεν μας λείπουν οι ιδέες alfisti μου ( και σιγά την μεγαλοφυή ιδέα που θέλει να βάλουμε κάποια θέματα στην θέση που θα έπρεπε να είναι από την αρχή), αλλά η συμμετοχή και των υπόλοιπων συντονιστών, που είναι ουκ ολίγοι και πρέπει να ενημερωθούν για να βοηθήσουν σε αυτή την τακτοποίηση.
Δεν συζητάμε εδώ αν πρέπει να γίνει τακτοποίηση στα forums αυτό θα έπρεπε ο καθένας που συντονίζει να έχει λίγο τον νου του και να το κάνει από μόνος του. Συζητάμε για το γεγονός ότι τα έχουμε αφήσει όλα στην τύχη τους, ( βάζω και τον εαυτό μου μέσα), και έχει αρχίσει να χάνεται η μπάλα. ( εντελώς όμως).
Το thread λοιπόν είναι απλά εδώ για να ενημερώσει όσους συντονίζουν ότι γίνεται αυτή η προσπάθεια, ( και αν θέλουν φυσικά να συμμετέχουν), και δεν θέλει να θίξει τα δημοκρατικά αισθήματα κάποιου από τους λοιπούς συμμετέχοντες.