Που είναι το κράτος; ΟΕΟ

fortys | Δευ, 12/08/2008 - 21:17 | 2' | 20

Επειδή όσοι ασχολούνται με Linux είναι μάλλον ψαγμένοι...

Ζούμε μεγάλες στιγμές, καιγεται όλη η Ελλάδα! Αλλά αυτή τη φορά όχι τα δάση της. άλλα η κοινωνία της. Που βράζει εδώ και πάρα πολύ καιρό.
Όταν ξεκίνησαν τα γεγονότα το σάββατο αναρωτιόμουν... Γιατί να πεθάνει αθώος;
γιατί να σκοτώσει αστυνομικός; Γιατί; Όλα μοιαζουν με καλοστημένο παιχνίδι...
Και αν είναι πολιτικοί οι υπεύθυνοι, ποιο απ'όλα τα κόμματα ευθύνεται; Και αν είναι κάποιοι άλλοι;
Το πρωί σήμερα ανακοίνωνε ο αλλος ότι θα φέρει και το στρατό. Εγώ ένα έχω καταλάβει... Πως απ'τη στιγμή που ανέλαβαν την εξουσία, εχουν επιδωθεί σε ενα πλιάτσικο που όμοιό του είχε καιρό πολύ να ζήσει η χώρα μας. Πλέον έχουν χάσει κάθε έλεγχο και βέβαια το αποκορύφωμα είναι το χάος που ζούμε σήμερα. Αυτό βέβαια βοηθάει πολύ τα ξένα κράτη, που από τότε που δημιουργήθηκε η Ελλάδα προσπαθουν να την εξαφανήσουν. Δεν μας χονεύουν! Αυτό είναι σίγουρο.

Το thread αυτό το έκανα για να σχολιάσουμε λίγο και τισ καταστάσεις γύρω μας. Γιατί δεν είναι η ζωή μας ο υπολογιστής.

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Παρακαλώ μόνο μια αλλαγή στο θέμα το "ο" να γίνει "το" ... Συγνώμη για το λάθος.

Μεγάλη κουβέντα άνοιξες fortys.Πάντως το μόνο σίγουρο είναι οτι ολοι συμφωνούν,απο ακροαριστερά έως ακροδεξιά,οτι οι τοπικές μικρές επιχειρήσεις(περίπτερα,μπακάλικα κτλ) όπως και τα αυτοκίνητα των αθώων πολιτών δεν πρέπει να γίνοντε στόχος.Δεν λέω αυτοί απο πάνω μας καταστρέφουν τα όνειρα μας αλλα δεν πρέπει να κάνουμε και εμείς οι απλοί πολίτες το ίδιο μεταξύ μας.Θα προτιμούσα όλες οι επιθέσεις να γινόταν σε πολυεθνικές και βεβαίως σε όλες τις "τράπεζες"(#τράπεζα=κλέφτες με κοστούμια) και σε αστυνομικά τμήματα.Θα μου πείτε Έλληνες δεν εργάζονται και σε αυτές τις επιχειρήσεις;Αναγκαστηκά θα έχουμε παράπλευρα "θύματα" όπως έχουμε σε κάθε επανάσταση.Ελπίζω όλα να γίνονται για το καλό μας.

Ναι σίγουρα... για το καλό μας. Τι να πρωτοθυμηθώ:το "για το καλό μου" του μηλιώκα, μέχρι και το "φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για'μενα" του Παπακωνσταντίνου, όπως και το "να δεις τι σου'χω για μετά".

Είμαι στην δυσάρεστη θέση να σας θυμίσω πως η παιδεία μας συγκεντρώνεται στις εξής φράσεις: "Κοίτα την δουλειά σου και άσε τους άλλους να καίγονται" και "να κοιτάς πάντα το συμφέρον σου".

Άρα αυτοί που μας δίνουν τέτοια παιδεία αποκλείεται να κάνουν κάτι για το καλό των άλλων... το δικό μας, φίλε kaltsinho.

Δυστυχώς δεν ξέρω αυτά τα τραγούδια φίλε fortys αλλά ο κόσμος και ιδιαίτερα η Ελλάδα δεν μπορεί να αλλάξει σε 2 βράδια,αυτο είναι σίγουρο.

Να κάνω μία ερώτηση και εγώ το καημένο που δεν τα ξέρω αυτά τα πράγματα για να μου απαντήσει κάποιος που τα ξέρει καλύτερα;
Αν την πόλη την καίνε οι αντιεξουσιαστές, οι εξουσιαστές ποιοι είναι; Εννοώ ότι για να υπάρχει ο ένας όρος, λογικά θα πρέπει να υπάρχει και αντίθετος του. Αν υπάρχει ο αντίθετος του περί ποιας δημοκρατίας μιλάμε; Αν υπάρχουν αναρχικοί λογικά θα υπάρχουν και κάποιες αρχές.
Δεν είμαι ξανθιά αλλά τελικά αυτοί οι γνωστοί άγνωστοι είναι γνωστοί ή είναι άγνωστοι;
Φίλε fortys αφού δεν υπάρχει κράτος λογικά δεν υπάρχει και παρακράτος. Μήπως όλα αυτά είναι ένα πράγμα και παίζουμε με τις λέξεις εδώ.
Μου αρέσει όμως το scrabble. Πλάκα έχει.

Ξαναβγήκε ποτέ κανένας να κάψει οτιδήποτε για κάποιο αντίστοιχο γεγονός; Ξαφνικά όμως ξεχαστηκαν όλα τα υπόλοιπα προβλήματα και ασχολούνται όλοι με αυτό. Το Βατοπέδι π.χ., ξαφνικά ξεχάστηκε μήπως; Μήπως και κάτι άλλο;
Ποια λέξη έχει περισσότερους βαθμούς στο scrabble, κράτος ή παρακράτος; Ή έχουμε ισοβαθμία; Ωραίο το scrabble..

Παρατήρησε μήπως κανείς ότι αυτές τις μέρες που το κέντρο είναι κλειστό για τα αυτοκίνητα και που η κίνηση είναι μειωμένη τι όμορφες και λαμπρές μέρες κάνει και πόσο πιο καθαρή είναι η ατμόσφαιρα.;
Ειδικά σήμερα έχουμε μία από αυτές τις μέρες με το "λαμπρό Αττικό φως".
Βασικά σε αυτή την πόλη πρέπει να καεί το κέντρο για να το κλείσουνε.. :(

Επειδή η κοινωνία δεν είναι απλή όπως είναι το Linux kernel :) δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να απαριθμήσει επακριβώς ποιοί και τι είναι αυτοί οι "κουκουλοφόροι" που καίνε.
Το πιο πιθανό σύμφωνα με τη λογική είναι ότι είναι ένα συνοθύλευμα από λούμπεν μικροαλήτες που κατεβαίνουν για πλιάτσικο, προβοκάτορες ακροδεξιοί που κατεβαίνουν για να δώσουν υπόσταση και περιεχόμενο στη βία του κράτους που οι "φιλήσυχοι" πολίτες εκλιπαρούν για να σωθούν από την "καταστροφή της περιουσίας τους", ακροαριστεροί με βίαια κατάλοιπα που νομίζουν ότι κάνουν επανάσταση, τυχαίοι χουλιγκάνοι μαστουρωμένοι που την είδαν γήπεδο μέσα στο σύνταγμα, μερικοί κακομοίρηδες πειναλαίοι που πάνε να βγάλουν το ψωμί της ημέρας και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.
Αυτό όμως που μου σπάει τα νεύρα είναι ότι δίνεται δυσανάλογα πολύς χρόνος και έμφαση από τα κανάλια, κρατικά και ιδιωτικά, σε αυτά τα γεγονότα με αποτέλεσμα ο κόσμος να φοβάται αδικαιολόγητα. Το μόνο χειρότερο που θα μπορούσαν να κάνουν και δυστυχώς το κάνουν είναι να αγνοούν τα πάντα και να βάζουν τις γλυκανάλτες κουτσομπολίστικες εκπομπές τους, καμιά σαπουνόπερα ή καμιά βλακώδη αμερικανομπατσική σειρά. (Νοητικό τεστ: απαριθμήσετε μέσα σε ένα λεπτό τρεις αμερικάνικες σειρές που να μην υπάρχει αστυνομικός, ιδιωτικός ντέτεκτιβ ή κάτι συναφές στο τακτικό κάστ της σειράς )

Φίλε geonik είπες "τυχαίοι χουλιγκάνοι μαστουρωμένοι που την είδαν γήπεδο μέσα στο σύνταγμα" πίστεψε με στα γήπεδα οι οπαδοί μας είναι απο τους καλύτερους στην Ευρώπη ανεξαρτήτως ομάδας πλήν της Εθνικής που δεν έχει οπαδούς.

Φίλε geonik είπες "τυχαίοι χουλιγκάνοι μαστουρωμένοι που την είδαν γήπεδο μέσα στο σύνταγμα" πίστεψε με στα γήπεδα οι οπαδοί μας είναι απο τους καλύτερους στην Ευρώπη ανεξαρτήτως ομάδας πλήν της Εθνικής που δεν έχει οπαδούς.

1. Σάρτρ: "Είμαστε αυτό πού γινόμαστε".

2. Κούντερα: "ο αγώνας ενάντια στην λήθη, είναι αγώνας ενάντια στην εξουσία".

3. Λαζόπουλος -μετά τις περσινές εκλογές: "αυτοί πού κάηκαν, ψήφισαν αυτούς πού τούς έκαψαν".

4. Cortexlinux64: http://www.linuxinsider.gr/content/%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%B5%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%AC-%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%B1%CF%83-%CF%84%CE%BF%CF%85-80-%CE%B1%CF%80%CF%8C-1980-%CE%BC%CE%AD%CF%87%CF%81%CE%B9-1989

Καί εγώ. Ήμουν παιδί, όταν η χούντα, απαγόρεψε την κυκλοφορία μετά τις 5 το απόγευμα. Καί ήταν τόση η ησυχία, πού στην αυλή της Δάφνης, ακούγαμε το τρένο από τον Σταθμό Λαρίσης.
Καί έζησα το Πολυτεχνείο. Ο νονός μου, έμενε δύο τετράγωνα από εκεί. Καί γιόρταζε 30 Νοεμβρίου. Οί ιστορίες πού άκουσα εκείνο το βράδυ, μείναν μέσα μου, εικόνες ζωντανές.
Καί ήρθε ο Καραμανλής, ο Παπανδρέου. Καί "έφυγε" ο Παναγούλης.

Καί μεγάλωνα στα γήπεδα με τον Μικρούτσικο, τον Λεοντή καί τον Λοίζο. Στα στάδια με τον Θεοδωράκη. Στις πλατείες με τον Μπακαλάκο. Στα προπύλαι με τον Άσιμο. Στις μπουάτ με τον Ζωγράφο καί τον Αργύρη. Στο Κύταρο με τον Σιδηρόπουλο.

Οί πρώτες μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις γιά το Πολυτεχνείο.
Ο πατέρας καί η μάνα, δεν με άφηναν.
Αλλά εγώ με την παρέα, εκεί.
Στο Πολυτεχνείο, στις πρώτες συγκεντρώσεις τού ΠΑΣΟΚ, στις συγκεντρώσεις τού ΚΚΕ, στο όνειρο γιά αυτό πού ερχόνταν.

Η παρέα (?). Ναί. Από τούς 20 της πλατείας, οί 4-5.
Από τούς 40 της τάξης, οί 10.

Οί υπόλοιποι πού ήσασταν?
Μακάρι να ήσασταν "απέναντι" κι ας αρχίζαμε τον πετροπόλεμο.
Όμως δεν ήσασταν.
Ήσασταν σπιτάκι σας, στην δουλίτσα σας, στο μαγαζάκι σας.

Παναγούλης, Κουμής, Κανελοπούλου, Γώγου, Άσιμος, Σιδηρόπουλος, στο ίδιο τσουβάλι. Με τον Καλτεζά καί τον Αξαρλιάν. Με τον Γρηγόρη.

Τα υπόλοιπα δεν χωράνε πουθενά.
Μεγαλώσαμε. Χάσαμε το έδαφος κάτω από τα πόδια μας. Καί παρακολουθούμε. Οργιζόμαστε. Στενοχωριόμαστε. Βουρκώνουμε.

Καί έρχονται γενιές, πού -γιά πρώτη φορά- ΔΕΝ ελπίζουν ότι θα ζήσουν καλύτερα από την προηγούμενη. Πού έρχονται να διαχειριστούν καί να πληρώσουν τα λάθη μας.

Καί γίναμε "σιωπηλή" πλειοψηφία.
Καί κάποιοι κοιτάνε την τηλεόραση, φοβούνται γιά το αυτοκίνητό τους, καί βρίζουν τα "κωλόπαιδα", περιμένοντας "να βγούν οί λοκατζήδες, αφού η αστυνομία δεν μπορεί" -ναί, χτες το άκουσα κι αυτό.

Καί κάποιοι άλλοι, βουρκώνουμε, γιατί ΘΕΛΟΥΜΕ να έιμασταν εκεί, αλλά δεν μπορούμε πλέον.
Αν είναι άλλοθι, το κρίνετε εσείς.

Καί θα φτάσουμε σε δικό μας Σαρκοζί, Μπερλουσκόνι καί αστυνομικούς με σκυλιά στούς δρόμους.

____________________________________________

Το Σάββατο, δολοφονήθηκε κάποιο παιδί (μας).
Απορία: Αν την Κυριακή, μέρα αργίας, είχε στηθεί πανηγύρι στο Σύνταγμα με Παπακωνσταντίνου, Μικρούτσικο..........
καί ήταν τα εκατομύρια των Αθηναίων σε μία καθιστική διαμαρτυρία, ποιά θα ήταν η εξέλιξη?

ΥΓ.:
1. ο "πρωθυπουργός" χρειάστηκε 48 ώρες γιά να εκφράσει την οδύνη του.
2. ο υπουργός "παιδίας" (πού "γάμησε" τα λύκεια καί τα έκανε κολλέγια), την Κυριακή ήταν στο γήπεδο.
3. 6.000.000 ευρώ, μπήκαν σε 3 χρόνια στον λογαριασμό της κας Πελέκη.
4. Οί αστυνόμοι γίναν κράτος. Οί μοναχοί έμποροι. Οί Έλληνες τηλεθεατές.
5. πολιτική ευθύνη δεν υπάρχει. οί παραιτήσεις γιατί να γίνουν δεκτές?

________________________________

Κυριάκος Σφέτσας-Κατερίνα Γώγου "ο δρόμος".
ψάξτε καί θα το βρείτε.

________________________________

Από την σημερινή Ελευθεροτυπία, ένα 20 χρόνων άρθρο τού Μάνου Χατζηδάκι
http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=28105860

________________________________

"Παλέψαμε γιά ιδανικά. Αλλά τώρα, στην δύση της ζωής μου, είμαι απογοητευμένος. Ναί. Φεύγω θλιμένος".

Μίκης Θεοδωράκης πριν έναν χρόνο.

====

the hamster's is out there

http://hamster.tuxhost.gr/

Παιδιά σε κράτος που δεν σου προσφέρει ούτε καν την υποψία ελπίδας ότι κάτι καλό μπορεί να προσφέρει αυτό το κράτος τι περιμένετε; Αυτά θα γίνουν και άλλα πολλά. Ο κόσμος δεν μασάει πλέον. Το κράτος είναι μόνο για είσπραξη και να σε χώνει μέσα αν δεν έχεις. Που είναι η περίθαλψη; Η παιδεία; Πας σε δημόσια υπηρεσία και σε αντιμετωπίζουν ως ζώο. Οπότε όπως έστρωσαν ας κοιμηθούν!

Ipm Technologies Css
Επίσημοι AMD Specialists με ειδίκευση στους Opteron.
Υποστηρικτές Linux Ubuntu
www.amd.net.gr

Όταν είπα για χουλιγκάνους εννούσα ακριβώς αυτούς και όχι την πλειοψηφία των ανθρώπων που πάνε στο γήπεδο. Είναι αυτοί που πάνε στο γήπεδο και φεύγοντας δεν ξέρουν πόσο ήρθε το σκορ. Ξέρω τι λέω γιατί έχω συγγενή που έφευγε για Αθήνα να δει την ομάδα και έβαζε το βίντεο να γράφει τον αγώνα για να τον δει όταν γυρίσει.
Να προσθέσω στη λίστα των πιθανών "κουκουλοφόρων" και τα τιμημένα εκλεκτά μέλη των δυνάμεων κατοχής, σόρυ εννοούσα τάξης, τους ένδοξους ασφαλίτες μας. Απ' ότι φαίνεται για να κάνουν συλλήψεις αναγκάζονται να ακολουθήσουν την τελευταία μόδα και να εγκαταλείψουν το κλασσικό συνολάκι: δερμάτινο, φούτερ, τζην παντελόνι.

Ωραία υπάρχει κόσμος που ενδιαφέρεται λοιπόν...

Marlene να σου λύσω την απορία, κατά την δική μου άποψη πάντα,
1) τα παιχνίδια λέξεων που αναφέρεις παραπάνω είναι για τους πολιτικούς μας, μήπως και τους πιστέψουν οι ανεγκέφαλοι, που γεμίσαμε απ'αυτούς.
2) Επίσης οι αναρχικοί και οι αστυνομηκοί βρίσκονται στο ίδιο στρατόπεδο. Οι αναρχικοί δηλαδή, δεν είναι ούτε κουμούνια, που τους λέει η γιαγιά μου, ούτε τίποτα. Και αμφιβάλω αν κανείς τους γνωρίζει τον Μπακούν. Πληρώνονται απ'την κυβέρνηση και κάνουν την δουλειά τους. Γι'αυτό και ονομάζονται "γνωστοί-άγνωστοι" και δεν τους πιάνουν ποτέ.

Ακόμη να θυμίσω ότι 17 Νοέμβρη δεν είχαν γίνει φασαρίες, όπως άλλες χρονιές. Μολις είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου και ήθελαν να δουν αν τους παίρνει... Τελικά η κατάσταση χειροτέρεψε οπότε κάτι έπρεπε να γίνει για να ξεχαστεί και αυτό...
Όπως όμως φάνηκε στη συνέχεια ξεκίνησαν κάτι που δεν μπορούσαν να ελέγξουν. Και τώρα πλέον η Ελλάδα έχει διασυρθεί και στο εξωτερικό. Απλά αυτοί νόμιζαν πως η κυβέρνηση ενός κράτους είναι σαν το "κερδήστε χάνοντας".

Φεύγω θλιμένος, όπως έγραψε και ο φίλος μου alfistis.

Διαβάστε κάτι σύντομο που λέει Γερμανός δημοσιογράφος. Όχι σαν τα ζώα του CNN που βλέπουν τρομοκράτες παντού, ή τα δικά μας τηλεοπτικά ζωάκια.

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,3860224,00.html

Είδατε τι μπορεί να γίνει αν οι αστυνομικοί νομίζουν ότι είναι ο

Free Image Hosting

Καλό marlene (είμαι παλιός αναγνώστης του Dread) αλλά μην γινόμαστε και εμείς αυτό που καταδικάζουμε.
Η δικαιοσύνη θα μας πει αν αυτός ο άνθρωπος είναι ένοχος ή όχι. Όχι εμείς ούτε τα κανάλια.

----------------------------------------------------------

Use the Debian OS, Luke Skywalker

nikolaosx1]

Καλό marlene (είμαι παλιός αναγνώστης του Dread) αλλά μην γινόμαστε και εμείς αυτό που καταδικάζουμε.
Η δικαιοσύνη θα μας πει αν αυτός ο άνθρωπος είναι ένοχος ή όχι. Όχι εμείς ούτε τα κανάλια.

----------------------------------------------------------

Use the Debian OS, Luke Skywalker

η ελληνικη δικαιοσυνη πρεπει να κατεχει ρεκορ γκινες για την ασυλια που παρεχει σε ενστολους οπλοφορους διαχρονικα...

προφανως ειναι ΚΑΙ αυτη ηθικος αυτουργος τοσο της δολοφονιας, οσο και των επεισοδιων που ακολουθησαν

---

always look on the Tux side of life

Αντιεξουσιαστής και Αναρχικός δεν είναι αυτός που σπάει μαγαζιά και κάνει πλιάτσικο. Δεν είναι αυτός που καίει αυτοκίνητα χωρίς να του φταίει κανείς από αυτούς. Αν θέλει , ας τα βάλει με το σύστημα και με αυτούς που τον ενοχλούν.

Με τις πράξεις αυτές δεν δικαιώνεται αυτός ο χώρος. Στρέφει την κοινή γνώμη εναντίον του, μόνο αυτό καταφέρνει. Δημιουργεί οργή και αγανάκτηση και ο πόνος για τον άδικο χαμό του πιτσιρικά μας πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Προβοκάτορες χωρίς να το γνωρίζουν καταντήσανε. Πιόνια σε παιχνίδια άγνωστα γι' αυτούς. Ξεχάσαμε και το βατοπέδι έτσι?

Καϋμένοι μου έμποροι, τα δάνεια τρέχουν και μαζί κι εσείς. Τρέχετε και δεν φτάνετε να συμμαζέψετε τ' ασυμμάζευτα της οργισμένης νεολαίας που μεθυσμένη και χωρίς ηγέτη μα με ζοφερό μέλλον τρέχει χωρίς προορισμό.

Τα δύστυχα παιδιά μας τα λυπάμαι. Πραγματικά, τα ετοιμάζουν για ένα κόσμο δίχως αύριο.

Καλό ταξίδι μικρέ Αλέξη, εκλεισαν τον κύκλο σου νωρίς, γιατί κάποιοι έτσι το θέλησαν.

nikolaosx1]

Καλό marlene (είμαι παλιός αναγνώστης του Dread) αλλά μην γινόμαστε και εμείς αυτό που καταδικάζουμε.
Η δικαιοσύνη θα μας πει αν αυτός ο άνθρωπος είναι ένοχος ή όχι. Όχι εμείς ούτε τα κανάλια.

----------------------------------------------------------

Use the Debian OS, Luke Skywalker

Καλά ας αφήσουμε την δικαιοσύνη να κάνει το έργο της.. :D :D :D