Windows 7, o Steve Ballmer, το μεταφυσικό νόημα της ζωής και οι ποικιλίες τυριού

Vasilis_F | Πέμ, 10/30/2008 - 11:57 | 1' | 61

Διαβάστε τις φοβερές κενοτομίες των καινούριων windows lol και πως δουλεύουν τον κόσμο!!!

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=952114&lngDtrID=252

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

wind.. τι; ποιος; που; :?

Υπάρχει ακόμα αυτό το έκτρωμα; Καταντάνε γραφικά τα παιδιά από το Redmond με την επιμονή τους. :D

Mακαρι να μπορεσουν να τα φτιαξουν, ωστε να μπορεσουν & τα windows, να σταθουν στο μελλον & να συναγωνιστουν τα πραγματικα Λειτουργικα Συστηματα, οπως το LINUX & το MacOS.
Xωρος υπαρχει για ολους, αλλωστε.... & ο συναγωνισμος επισης ειναι καλος για ολους.
Αλλωστε, μπορουμε να πουμε ποσο καλη δουλεια εχουν κανει το LINUX & το MacOS, που η MS, τους το αναγνωριζει & προσπαθει να τα αντιγραψει η να τους μοιασει.....

constantinos]

Αλλωστε, μπορουμε να πουμε ποσο καλη δουλεια εχουν κανει το LINUX & το MacOS, που η MS, τους το αναγνωριζει & προσπαθει να τα αντιγραψει η να τους μοιασει.....

Αυτό είναι αλήθεια αν αναλογιστούμε πόσους μηχανικούς με εμπειρία στο Linux έχει προσλάβει κατα καιρούς η MS. Ένας απο αυτόυς ειναι ενας μηχανικός που ήταν υπεύθηνος για τον μηχανισμό 'UAC' που έχει το Vista ο οποίος παλαιότερα δούλευε στη Novell πάνω στο γνωστό AppArmor. Μην ξεχνάμε οτι η ίδια η MS προτείνει Suse Enterprise Linux  :P      http://www.moreinterop.com/

Εκεί να δείτε και τα βιντεάκια :)

Είναι καιρός η MS να λάβει σοβαρά υπόψη να ξαναξεκινήσει μια δεύτερη γραμμή παραγωγής λειτουργικού Windows (όπως την εποχή με τα 9x και ΝΤ) με πυρήνα Linux ή BSD ωστε σε 10 χρονάκια απο τώρα να σκοτώσει το κουρασμένο NT. Δεν ξέρω κατα πόσο είναι εφυκτό κάτι τέτοιο αλλά για να το κατάφερε η Apple πρέπει να γίνεται..

hacker emblem

Δε ξέρω βρε παιδιά, στα δικά μου μάτια η MS έχει πάρει τον κατήφορο στα λειτουργικά συστήματα, κ με τέτοιο τρόπο που δεν αλλάζει πλέον.

Κατά τη γνώμη μου, τα λειτουργικά συστήματα κ η MS δεν πάνε μαζί. Προσπάθησε ξανά κ ξανά, κ τελικά κατάφερε να βγάλει τα sVista (χειροκρότημα).

Αντίθετα, (κ πάντα κατά τη γνώμη μου), η MS είναι πολύ δυνατή σε οικιακή διασκέδαση, κοινώς multimedia κ παιχνίδια, με φιλικά user interfaces.

Ας τραβήξει λοιπόν το δρόμο της προς την όγδοη μετάλλαξη του xbox, κ ας αποκτήσει (άξια) μια θέση στο σαλόνι μας σαν media center, game console, IPTV, κ ό,τι άλλο βάλει ο νους τους. Αλλά τα λειτουργικά συστήματα είναι σοβαρή υπόθεση, ενώ στη MS απλώς παίζουν. Ελάχιστα δείγματα από κώδικα της MS που έχουν βγει προς τα έξω αποδεικνύουν το προφανές: τα πάντα εκεί γίνονται για το φαίνεσθαι.

Όμως οι υπολογιστές είναι παντού, κ παίρνουν ολοένα πιο κρίσιμες αποφάσεις για την ανθρωπότητα. Πχ, στο λιμάνι του Ρότερνταμ, σε περίπτωση σοβαρής κακοκαιρίας, υπολογιστής παίρνει την απόφαση να ενεργοποιήσει το φράγμα κ να κλείσει το λιμάνι (ζημιώνοντας το κράτος απίστευτα, αφού κόβει όλα τα πλοία). Φαντάζεστε τέτοιου είδους αποφάσεις να λαμβάνονται από προγράμματα που τρέχουν πάνω σε windows? Ανατριχιάζω κ μόνο στην ιδέα, τόσο από άποψη σταθερότητας την κρίσιμη στιγμή, όσο κ από άποψη ασφάλειας. Ο αμερικάνικος στρατός χρησιμοποιεί κατά κόρον προϊόντα MS κ είδατε που έφτασε: στοχεύει κάπου μέσα στο Ιράκ κ πετυχαίνει Μοζαμβίκη...

gnu_labis] Ο αμερικάνικος στρατός χρησιμοποιεί κατά κόρον προϊόντα MS κ είδατε που έφτασε: στοχεύει κάπου μέσα στο Ιράκ κ πετυχαίνει Μοζαμβίκη...

χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα :P:P

Σχόλια για το άρθρο!

Τα Windows 7 μεταξύ άλλων επιταχύνουν την εκκίνηση και τον τερματισμό λειτουργίας και υποστηρίζουν τις νέες οθόνες «πολλαπλής αφής» (multitouch), οι οποίες αντικαθιστούν το ποντίκι με τα δάχτυλα.

Έτσι αντί για σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα θα παθαίνουμε περίσφιξη βραχίονα..!

Μια άλλη βελτίωση στα Windows 7 είναι η δυνατότητα περιορισμού των ενοχλητικών παράθυρων που ειδοποιούν για αλλαγές στο σύστημα, όπως για παράδειγμα οι ειδοποιήσεις του User Account Control

Εμένα μου άρεσε και το παραπάνω. Δηλαδή τόσα χρόνια το ξέρανε ότι τα παράθυρα -πορδές που ξεπετιούνται από το πουθενά είναι ενοχλητικά. Αλλά απλά δεν κάνανε τίποτα!
Πάντως οφείλω να ομολογήσω ότι εξελίσσονται!

Η δοκιμαστική έκδοση (probeta) που παρουσιάστηκε την Τρίτη στο συνέδριο ανάπτυξης λογισμικού της Microsoft ακολουθεί γενικά διαφορετική λογική σε σχέση με προηγούμενες δοκιμαστικές εκδόσεις: δεν περιλαμβάνει χαρακτηριστικά που δεν λειτουργούν ακόμα πλήρως και είναι έτσι πιο σταθερή.

Aπίστευτο ε;; ! Τώρα καταλάβανε ότι δεν κάνει να πουλάς ( παρουσιάζεις) φύκια για μεταξωτές κορδέλες και ότι αυτό που πρέπει να παρουσιάσεις.. πρέπει και με κάποιο τρόπο να δουλεύει..

Εγώ θα τα αγοράσω .. ( άμα ο brave μου φέρει και την supernova δώρο για να μην ξεμείνω στην πορεία από μπαταρία!)

Φήμες αναφέρουν οτι η "blue screen of death" θα αντικατασταθεί με την "pink screen of love" και σε συνδυασμό με τη χρήση συγκεκριμένου δακτύλου κατα τον χειρισμό, θα προσφέρει στον χρήστη μια μοναδική ερωτική εμπειρία.
Δεν γ.........στε (α' πληθυντικός) λέω 'γω...
Αναφέρει κανένας τι σύστημα θέλεις για να ανοίξεις (ναι, ταυτόχρονα) και δεύτερη πασιέντζα? Γιατί στα vista ενός φίλου μου κάνει 30 δευτερόλεπτα να την ανοίξει... Τη στιγμή που τρέχω compiz με έναν pentium4 στα 2.8 με 512ram και fx5200..

Teddy]

Φήμες αναφέρουν οτι η "blue screen of death" θα αντικατασταθεί με την "pink screen of love" και σε συνδυασμό με τη χρήση συγκεκριμένου δακτύλου κατα τον χειρισμό, θα προσφέρει στον χρήστη μια μοναδική ερωτική εμπειρία.
Δεν γ.........στε (α' πληθυντικός) λέω 'γω...
Αναφέρει κανένας τι σύστημα θέλεις για να ανοίξεις (ναι, ταυτόχρονα) και δεύτερη πασιέντζα? Γιατί στα vista ενός φίλου μου κάνει 30 δευτερόλεπτα να την ανοίξει... Τη στιγμή που τρέχω compiz με έναν pentium4 στα 2.8 με 512ram και fx5200..

ΤΙ ΕΙΠΕΣ ΤΩΡΑ!!!! Δηλαδή η "pink screen of love" θα μπορούσε να αντικαταστήσει ακόμα και το Viagra!! Αν σκεφτείς το πόσο συχνά συμβαίνει στα windows η blue screen of death μπορείς να καταλάβεις μία λειτουργία σαν αυτή που ανέφερες, τι είδους κοινωνικό έργο θα μπορούσε να προσφέρει!
Η είδηση του αιώνα δηλαδή!

Τι σύστημα θέλεις για να ανοίξεις δεύτερη πασιέτζα;;;;Εεεε;;; Τι είναι βρεκουτό.. ένας πυρηνικός αντιδραστήρας;;; Τι είναι; Τίποτα.. πως θα ζήσουν και οι εταιρίες hardware βρε κουτόοοοο..... πως;

Και κάνει μόνο 30 δευτερόλεπτα να ανοίξει στο pc του φίλου σου. Να του πεις να πάει να το φτιάξει!! Πολύ βιάζεται αυτός ο υπολογιστής!! Δεν είναι φυσιολογικά πράγματα αυτά! Πότε θα προλάβει ο φίλος σου να ψήσει καφέ, να πάει για κατούρημα, να βάλει τις πυτζάμες του και να καθίσει στο γραφείο του σε 30 δευτερόλεπτα; Ε;;;
Πότε;;

Vasilis_F]Διαβάστε τις φοβερές κενοτομίες των καινούριων windows lol και πως δουλεύουν τον κόσμο!!!

@marlene: Τελικά τα "ορθογραφικά" λάθη μερικές φορές δεν μας πειράζουν και τόσο...

Αν διαβάσεις το άρθρο θα καταλάβεις ότι οι καινοτομίες της microsoft είναι στην πραγματικότητα ΚΕΝΟτομίες. Ίσως θα έπρεπε να το γράψω όπως το έγραψα τώρα για να γίνει κατανοητό.

Cerca, trova

To καταλαβα ρε, γι'αυτό είναι και σε εισαγωγικά. Πάντως πολύ εύστοχο το "λάθος"

Teddy]To καταλαβα ρε, γι'αυτό είναι και σε εισαγωγικά. Πάντως πολύ εύστοχο το "λάθος"

Πρόσφατα φόρμαρα έναν υπολογιστή ενός μεταφραστή ο οποίος έπαθε το εξής. Αφού είχε μεταφράσει τις 300 από τις 600 σελίδες ενός βιβλίου τα (s)vista πάθανε blackout στο MBR και τον κλείδωσαν απέξω.
Όπως καταλαβαίνετε το παλικάρι που είχε τον υπολογιστή ήταν στα πρόθυρα εγκεφαλικού, αφενός γιατί είχε dead line για να παραδώσει και αφετέρου γιατί όλη του η δουλειά ήταν μέσα στον υπολογιστή και δεν κουνιόταν από εκεί.

Τέλος πάντων, για να μην μπω σε λεπτομέρειες, και αφού φόρμαρα το MBR partition με ένα σύστημα linux κατάφερα και μπούταρα στα (s)vista και πήρα από μέσα τα αρχεία.

Πάω λοιπόν να δω τώρα ποιο αρχείο είναι εκείνο με την μετάφραση.
Πατάω να το ανοίξει το word και περιμένω... περιμένω.. περιμένω.. περιμένω.. περνάει κανένα πεντάλεπτο... τι στο διάβολο.. Παίρνω τηλέφωνο τον τύπο που έχει το pc. Του λέω ρε Γιάννη πάντα έτσι έκανε το μηχάνημα.

Ναι μου λέει.. αφού το πάταγα να ανοίξει και πήγαινα να φτιάξω καφέ.. ( ντονγκ! )

Καλά λέω άστο δεν ανοίγει. Άνοιξε όμως! Σε 9 λεπτά! ( επίτευγμα αφού τα κατάφερε κιόλας ο υπολογιστής να σηκώσει το word).

Είχα τώρα ανοιχτά μόνο δύο παράθυρα αυτό δηλαδή με τα αρχεία του υπολογιστή, και αυτό του εξωτερικού σκληρού όπου έπαιρνα το backup. Ο δίσκος του υπολογιστή είχε πάρει φωτιά. Σπίναρε συνέχεια ο δε ανεμιστήρας δεν σταμάτησε ούτε μία στιγμή.
Δεν είχα καμία εφαρμογή ανοιχτή. Ούτε μία την δεδομένη στιγμή. Μόνο το "home" του χρήστη και τον δίσκο πάνω. Τίποτα άλλο.

Ε τι να πω.. Βγάλτε τώρα τα συμπεράσματα σας.
Εν πάσει περιπτώσει φόρμαρα τον υπολογιστή με ένα Daryna. Και επειδή τον φοβόμουν τον συγκεκριμένο χρήστη, ( λόγω ασχετοσύνης με το αντικείμενο) είχα και τον νου μου μήπως μπερδευτεί ή έχει πρόβλημα με τον υπολογιστή του.

Δεν τον έχω ξανα ακούσει εδώ και 4 μήνες. Αφού κάποια στιγμή τον πήρα τηλέφωνο. Ρώτησα αν είναι όλα καλά ( λέω δεν μπορεί ... κάποιο πρόβλημα θα έχει). Μια χαρά μου λέει! Το έμαθα το σύστημα μάλιστα μπαίνω και στο google και ψάχνω και τα φτιάχνω όλα μόνος μου..

Κοίτα να δεις λέω εξελίξεις ο Γιάννης!!!

CORTEXlinux64]

Είναι καιρός η MS να λάβει σοβαρά υπόψη να ξαναξεκινήσει μια δεύτερη γραμμή παραγωγής λειτουργικού Windows (όπως την εποχή με τα 9x και ΝΤ) με πυρήνα Linux ή BSD ωστε σε 10 χρονάκια απο τώρα να σκοτώσει το κουρασμένο NT. Δεν ξέρω κατα πόσο είναι εφυκτό κάτι τέτοιο αλλά για να το κατάφερε η Apple πρέπει να γίνεται..

To Mac OS στηρίζεται στο linux?

ποια η διαφορά του bsd με του linux?(την είχα καιρό αυτή την απορία)

marlene] Τι είναι βρεκουτό.. ένας πυρηνικός αντιδραστήρας;;; Τι είναι; Τίποτα.. πως θα ζήσουν και οι εταιρίες hardware βρε κουτόοοοο..... πως;

Και κάνει μόνο 30 δευτερόλεπτα να ανοίξει στο pc του φίλου σου. Να του πεις να πάει να το φτιάξει!! Πολύ βιάζεται αυτός ο υπολογιστής!!

marlene > ...αντιγραφεις ενω ορθως ζητησες τεχνικη υποστηριξη   :P

marlene]brave.. φέρε την supernova επιτόπου!! :D

:) :) :D

λοιπον εχουμε και λεμε... για δευτερη πασιετζα η οποια λογο της νεας τεχνολογιας θα προκαλεσει βραχυπροθεσμα τενοντιτη στο δαχτυλο οποσδηποτε χρειαζετται κατι πιο ισχυρο (ας πουμε λιγο ψυξη των 64 οκταπυρινων επεξεργαστων κανα δυο βαθμους ΚΑΤΩ απο το απολυτο μηδεν)

αλλα με την υπαρχουσα τεχνολογια (του φιλου του teddy) δε χρειαζονται τοσο ριζοσπαστικες λυσεις. Μια καλη αναβαθμιση (κατα προτιμηση να προστεθει ενας ακομη τετραπυρινος και μια mobo server) με λιγο overclocking (στα 5 Ghz καλα ειναι) και με 2 νεες σουπερ καρτες γραφικων σε sli ανετα μπορεις να εχεις και δευτερη πασιετζα. Αν θες και το περιβαλλον του aero ευκολο ειναι, (θα προμηθευτεις δευτερο υπολογιστη που θα τρεχει μονο αυτο) :D

edit : τα windows 7 θα κυκλοφορησουν επισημα 1-2 χρονια μετα το πειραμα του cern.... να ναι τυχαιο η να εχει να κανει με το hardware που θα χρειαστει για το ανοιγμα δευτερης πασιετζας?

:D

Χμ, να παρατηρήσω κάτι ή θα είμαι ο ξενέρωτος της παρέας; Μερικοί έχετε το κόμπλεξ του δεύτερου (μάλλον τρίτου για την ακρίβεια). Γιατί είτε το θέλουμε είτε όχι, και το λίνουξ έχει χιλιάδες πρακτικά προβλήματα, ακόμα κι αν μιλάμε μόνο για προβλήματα drivers. Και ξέρω καλά ότι φταίνε οι εταιρείες και μπλα μπλα, αλλά το αποτέλεσμα είναι ότι υπάρχουν προβλήματα. Οπότε ας δούμε λίγο την καμπούρα μας πριν κοιτάξουμε πώς θα κοροϊδέψουμε την απέναντι πλευρά... άλλωστε δεν είδα ποτέ σε windows forum να ανοίγουν τόπικ "ubuntu 8.10" για να γελάσουν με σχόλια τύπου "για να δούμε αν θα καταφέρει αυτή τη φορά το pulseaudio να παίζει ήχο από δύο πηγές ταυτόχρονα λολ". Απλώς μου φαίνεται λίγο κακομοίρικη και μίζερη αυτή η συμπεριφορά, τι μας νοιάζει τι κάνει η microsoft... i'm just saying.

ok, το τοπικ θα συμφωνισω πως βγαζει καφριλα (η οποια δικαιολογειται, αν θες να το αναλυσουμε) ομως απο που κι ως που το linux εχει προβληματα? (η μη υποστηριξη απο συγκεκριμενες εταιριες δεν ειναι προβλημα του λινουξ αλλα αλλο θεμα)
Ειλικρινα δεν καταλαβαινω... (γιατι στην πραγματικοτητα το λιγοτερο προβληματικο λειτουργικο ειναι).
σχετικα με τα τοπικ των φορα, εχεις διαβασει υποθετω φορουμ σχετικα με win και κατι "μολις τα εγκατεστησα παλι και ξανακαννα φορματ γιατι εκανα το λαθος κατα την εγκατασταση να εχω το καλωδιο της ethernet και εβγαζε κατι μυνηματακια ο windows messenger και μετα κολλησαν τα παντα "

Ρε συ, κι εγώ λίνουξ έχω και δεν παραπονιέμαι, απλά μη στρουθοκαμηλίζουμε. Και ναι, "στην πραγματικότητα" τα προβλήματα υποστήριξης από εταιρείες είναι πρόβλημα του λίνουξ, ή ακόμα πιο σωστά είναι πρόβλημα του χρήστη λίνουξ (που είναι και αυτό που θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει, όχι τι είναι ακαδημαϊκά μη προβληματικό αλλά πρακτικά). Τα windows φυσικά και έχουν προβλήματα, εγώ δεν είπα το αντίθετο, είπα ότι οι windows users δεν ασχολούνται με τα προβλήματα του linux για να κοροϊδέψουν όπως εμείς με τα δικά τους. Και το ubuntu 8.10 έχει 3 μέρες που βγήκε και ήδη έχω δει μπόλικους με προβλήματα στα λινουξοφόρουμ (και σε αυτό). Μην κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας - και μη μου πει κανείς ότι αυτό είναι πρόβλημα του ubuntu και όχι του linux, δείξτε μου μία διανομή που τρέχει απροβλημάτιστα σε όλα τα μηχανήματα και δε ζορίζει τους χρήστες που δεν ξέρουν τόσα πολλά. Ας λυθούν τα δικά μας προβλήματα και μετά να κοιτάξουμε να κοροϊδέψουμε τους άλλους, αυτό λέω μόνο.

Το Daryna που ανέφερε η marlene πιο πάνω το έχω σε ένα pentium 4, 1.3G της Altec, το performer το οποίο όταν το
πήρα είχε window$ millenium. Έκτοτε έχει φάει το ξύλο της αρκούδας, (πάνω από 10 διαφορετικές διανομές,
άπειρα formats, και πρόβλημα στο σκληρό) και παρ' όλα αυτά τη δουλειά του την κάνει μια χαρά.
Το θέμα δεν είναι αν έχει ή όχι προβλήματα, (που σίγουρα θα έχει), το θέμα είναι ότι μαζί με το
λειτουργικό θες και καινούριο pc τελευταίας τεχνολογίας για να τρέξει το πολυδάπανο και
πολύφερνο 7. Αξίζει τον κόπο? :)

Όσο ζώ, μαθαίνω.

Ε, δε σε υποχρεώνει και κανείς να βάλεις το καινούργιο, άλλωστε δες πόσοι έχουν κρατήσει τα xp και δεν έβαλαν vista. Δεν είναι το θέμα αν έχουν ή όχι μειονεκτήματα τα windows (που εννοείται πως έχουν, άλλωστε οι περισσότεροι από εκεί ερχόμαστε), αυτό που λέω είναι αν έχει νόημα να ασχολούμαστε. Οι windows users δεν ασχολούνται με τα προβλήματα του linux, εμείς γιατί να το κάνουμε; Βγάζει έναν κομπλεξισμό το όλο θέμα κατά τη γνώμη μου επειδή τα windows είναι πιο διαδεδομένα, πιστεύω ότι αν το λίνουξ ήταν νούμερο ένα os δεν θα συζητούσαμε ειρωνικά την επόμενη έκδοση των windows, οπότε το πρόβλημά σας δεν είναι τόσο ότι τα windows έχουν προβλήματα όσο ότι είναι πιο διαδεδομένα από το λίνουξ.

Αν έβγαινε μία διανομή κάθε 3 χρόνια σίγουρα δεν θα υπήρχανε προβλήματα... Όλες οι μεταβάσεις σε καινούργιες εκδόσεις χρειάζονται λίγο χρόνο μέχρι να βρείς τα κουμπιά τους. Οπότε μάλλον τα προβλήματα στο Linux πηγάζουν απο την εξέλιξη και όχι απο την στασιμότητα... Και όπως στα window$ θέλεις χρόνο να τα μάθεις, έτσι γίνεται και σε κάθε καινούργια έκδοση της αγαπημένης μας διανομής.
Βέβαια ένα υπαρκτό πρόβλημα είναι οι περίεργες επιλογές των διανομών: Γιατί pulseaudio ρε παιδιά?? Σκέτο alsa δεν μας καλύπτει? Το XGL τι ρόλο βαράει ακόμα και το δίνετε? Εδώ και ένα χρόνο είναι άχρηστο.
Τώρα για τις ασυμβατότητες hardware:
Tι γίνεται στα pc μου: Οι κάρτες γραφικών δουλεύουν, οι εγκατάσταση των drivers γίνεται απροβλημάτιστα, η απόδοσή τους όμως διαφέρει: Η onboard Via ήταν για τα μπάζα, η nvidia 8500'gt' (θυμόμαστε όλοι το γνωστό ανέκδοτο με την διαφορά του Yugo με το Yugo GT???) ήταν επίσης για τα μπάζα, η fx5200 είναι μιά χαρά, και οι ATI (onboard&3650) είναι επίσης μια χαρά.
Λοιπές ασυμβατότητες/drivers: Ασυμβατότητα στην μητρική λύθηκε σε 1 (μία) μέρα με ένα απλό bug-report στη novell, τουλάχιστο για τα suse οπου και άλλαξαν τον πυρήνα (οι υπόλοιποι το πάλευαν αρκετό καιρό, δεν ξέρω τι γίνεται). Τώρα ότι η Creative, η Canon, η Lexmark και μερικές άλλες (όποιος θέλει βάζει και την nvidia) μας γράφουνε στ' αρχ..... τους νομίζω ότι πρέπει να τους γράψουμε και εμείς μεγαλοπρεπέστατα. Και όχι επειδή είμαστε "κακοί ανθρώποι", αλλά δεν πρέπει να ανεχόμαστε καραγκιοζιλίκια του στυλ ότι πρέπει να αγοράσω το TurboPrint για να δουλέψει ο εκτυπωτής μου, επειδή η canon τους έχει πουλήσει τα δικαιώματα και δεν δίνουν ούτε ελάχιστα specs για να φτιαχτούν drivers.
Και επίσης κανείς δεν είπε εδώ στο φόρουμ, ή οπουδήποτε αλλού να βγάλουμε τα windows. Υπάρχουν πολύ σημαντικοί λόγοι να υπάρχουν σε ένα pc εγκατεστημένα windows xp [πχ---> Games!!!!! (<---εννοείται) και εμπορικά προγράμματα]. Και το κάθε σύστημα κάνει την δουλειά του. Απλά δεν μασάμε με υποτυπώδη εφέ βλ. Aero που χρειάζονται ένα χιλιάρικο στο pc και άλλα 500 στην άδεια για να τα τρέξεις. Και με την νέα έκδοση των windows που θα θέλει ένα χιλιάρικο για αναβάθμιση για να τρέξουν, και επιπλέον για την άδεια. Με απαραίτητο το floppy disc (έχουμε 2008 υπενθυμίζω) για να εγκατασταθούν σε sata. Με αυτό το σκεπτικό γίνεται όλο αυτό το κράξιμο νομίζω.
Και κάτι τελευταίο: Αν ανοιχτεί θέμα απο οποιονδήποτε για να γελάσουν με το pulseaudio υπάρχουν δύο προφανείς απαντήσεις: 1)Βγάλε το pulseaudio και μείνε με ALSA που δουλεύει.. 2)Με τα λεφτά που θα θέλεις για να τρέξεις το νέο λειτουργικό αγοράζεις ένα ακόμα pc και έτσι μπορείς πλέον με pulseaudio να αυξήσεις σε δύο τις πηγές. Υπάρχει και τρίτη απάντηση αλλά πρέπει να φέρομαι κόσμια... ;)

Η MS τρώει το κράξιμο όχι γιατί δεν παράγει και κάποια (ενδεχομένως) χρήσιμα προϊόντα, ούτε γιατί οι linux users δεν κοιτάνε τα δικά τους προβλήματα και την δική τους καμπούρα. Η MS τρώει το κράξιμο γιατί έχει πατεντάρει, αυθαίρετα το σύμπαν, γιατί έχει κάνει συμφωνίες με όλες τις εταιρίες hardware και χρησιμοποιεί μονοπωλιακές τακτικές για την προώθηση των προϊόντων της στους πελάτες, γιατί προσπαθεί να κλειδώσει μέσα από το μονοπώλιο της τους πελάτες σε ένα προϊόν, το δικό της.
Η MS τρώει το κράξιμο γιατί ένας λόγος που υπάρχουν προβλήματα στο linux, π.χ στο θέμα των drivers, είναι γιατί οι εταιρίες που παράγουν hardware και περιφερειακά έχουν συμβόλαια με την συγκεκριμένη εταιρία και έτσι δεν ενδιαφέρονται και δεν διαθέτουν τα προϊόντα τους για άλλες πλατφόρμες, ( εξαιρουμένης της Apple ή οποία όμως είναι ντάλε κουάλε και χειρότερη ως ένα βαθμό από την ΜS αλλά με μικρότερη διείσδυση στην αγορά λόγω εξειδικευμένου κοινού.)

Και πάμε τώρα στα παραθύρια ( ή πατζούρια στα καλιαρντά). Αυτά τρώνε κράξιμο γιατί είναι μία σειρά προϊόντων λογισμικού που έχει αποδείξει μακράν στην διάρκεια της καριέρας της ότι, άλλα λέει και άλλα κάνει. Πρόκειται για ένα λογισμικό που έχει καταφέρει μεν με τις τεχνικές προώθησης που έχει, να βρίσκεται σε ένα μεγάααλο ποσοστό υπολογιστών, αλλά εκεί δεν βρίσκεται γιατί πραγματικά αξίζει και προσφέρει αυτό που υποτίθεται θα έπρεπε, ή γιατί προσφέρει λειτουργικότητα και ποιότητα, αλλά βρίσκεται γιατί έχει μπλοκάρει την αγορά για άλλα προϊόντα που αν υπήρχαν και είχαν την πρέπουσα πρόσβαση στο καταναλωτικό κοινό, θα προσέφεραν μία πιο υγιή αγορά και έναν πιο υγιή ανταγωνισμό σε αυτή την αγορά. Ανταγωνισμός στις καταναλωτικές κοινωνίες, ( ας το ρίξουμε λίγο και στην οικονομία), σημαίνει εξέλιξη.

Ο κλειστός κώδικας όμως, τα κλειδωμένα με πατέντες φορμάτ, οι κλειδωμένοι και "μυστικοί" drivers που έχουν κλειδωθεί έτσι με τακτικές που κάθε άλλο παρά τίμιες, ή νόμιμες θα μπορούσαμε να τις πούμε, δεν συνάδουν σε μία τέτοιου είδους εξέλιξη.

Διαλέγουμε λοιπόν και παίρνουμε. Είτε πράττουμε διαφορετικά και ενίοτε ρίχνουμε και το σχετικό κράξιμο, περισσότερο για να μαθαίνουν και οι μη σχετικοί, ή κάνουμε τουμπεκί ψιλοκομμένο και κοιτάμε να λύσουμε μόνο τα δικά μας προβλήματα, εν είδη ομφαλοσκόπησης, γιατί και καλά "δεν μας νοιάζει τι κάνει ο microsoft" ( που πολλά κάνει και μόνο που δεν μας έχει πηδήξει δηλαδή, αλλά αυτό θα μπορούσε να είναι το τίτλος ενός άλλου ατελείωτου thread).

Dragonlord]Ε, δε σε υποχρεώνει και κανείς να βάλεις το καινούργιο, άλλωστε δες πόσοι έχουν κρατήσει τα xp και δεν έβαλαν vista.

Αυτό δεν είναι ακριβώς αλήθεια. Αν έχεις ήδη XP σαν ιδιώτης κ τα κρατήσεις, πάει καλά, αν κ δεν έχεις υποστήριξη πλέον από τον κατασκευαστή.

Αν όμως πάρεις ένα καινούργιο υπολογιστή; Όλα η φασαρία με τα Vista γίνεται γιατί η microsoft εξαρχής προωθεί την εξαφάνιση των XP, γιατί θέλει όσο το δυνατόν περισσότεροι χρήστες των προϊόντων της να αγοράσουν κ την επόμενη έκδοση.

Επίσης, σαν ιδιώτης, κ εφόσον είχες από παλιά τα XP έχεις την επιλογή. Σαν εταιρεία όμως; Πολύ βασικό είναι η ασφάλεια κ η υποστήριξη σε περίπτωση προβλημάτων, κ η Microsoft δε θα σου προσφέρει υποστήριξη σε XP, ούτε αναβαθμίσεις ασφάλειας. Μονόδρομος πάλι τα Vista.

Αυτά έχουν γίνει ήδη αρκετές φορές κ απ'ότι φαίνεται θα ξαναπασχολήσουν τους χρήστες των Vista, σε 1-2 χρόνια από τώρα με τα Windows 7. Καλή φάση.

βασικα με καλυπτουν τα ποστς της marlene και του gnu_labis...
τα ιδια θα εγραφα πανω κατω στα περι αναλυσης (απλα ειμαι Κινα τωρα και οταν απαντησα ηταν εδω 7-8 το πρωι και ετοιμαζομουν να παω στη δουλεια)

brave]βασικα με καλυπτουν τα ποστς της marlene και του gnu_labis...
τα ιδια θα εγραφα πανω κατω στα περι αναλυσης (απλα ειμαι Κινα τωρα και οταν απαντησα ηταν εδω 7-8 το πρωι και ετοιμαζομουν να παω στη δουλεια)

Tσιν τσον.. Πήγες να αγοράσεις τον καινούργιο αντιδραστήρα ;;; :P
Να μας δείξεις φωτογραφίες!! ( από την Κίνα και τον αντιδραστήρα!!!! )

marlene][
Tσιν τσον.. Πήγες να αγοράσεις τον καινούργιο αντιδραστήρα ;;; :P
Να μας δείξεις φωτογραφίες!! ( από την Κίνα και τον αντιδραστήρα!!!! )

τσου, να παρω Σvista ...

εχω μια φωτο απο περυσι στην Κινα που θα σ αρεσει χιχι... ειναι μια τεραστια διαφημηση της microsoft στα αεροδρομια,,,

brave]

η τρομοκρατια επαιζαι περυσι... φετος φοριεται η ψυχοπαθεια
δες εδω

http://www.youtube.com/watch?v=sERLQQA96Yo (ειναι η νεα διαφημηση τους)

ΚΑΙ ΤΟ Θ Ε Ι Κ Ο http://www.youtube.com/watch?v=lVMy0PFr8no&NR=1

με λενε Νικο και ειμαι καλα.....

:D :D :D
Καλά .. εδώ μιλάμε για βαριά διαταραχή. Αυτός ο τύπος ( ο Balmer) πάει χαμένος. Θα έκανε καριέρα σε διαφημίσεις ψυχοφαρμάκων.
Ξέρεις.. Mε λένε Balmer και ξέχασα να πάρω τα Stedon μου!

Η απάντηση :

I'm a PC - Windows Ad Microsoft Doesn't Want U 2 See

http://www.youtube.com/watch?v=fuZkQvQGIS8&feature=related

Αν και δεν είμαι ειδικός σε θέματα promotion και με εξαίρεση το γεγονός οτι προσπαθούν να περάσουν την εικόνα οτι PC=Windows... μαλλον ήταν μια καλή ανταπάντηση απέναντι στα spot'ακια της Apple.

Δειτε εδώ αυτόν που κάνει το PC :

The Real PC - Sean Siler (I'm a PC)

http://www.youtube.com/watch?v=556Wip2USRI

Το πρόβλημα με την M$ δεν είναι τα προιόντα της. Είναι η μονοπωλιακή νοοτροπία της και ο
τρόπος που σου λέει κατάφατσα ότι σε θεωρεί πολύ ηλίθιο για να σου πουλάει κάτι που δεν σου
επιτρέπεται να σου ανήκει. Αν ήταν μια εταιρεία που σεβόταν πρώτα τον εαυτό της, θα σεβόταν
κατ'επέκτασιν και τους πελάτες της. Επειδή όμως αυτό δεν γίνεται γι'αυτό και ο παραπάνω
καραγκιόζης(Balmer) κάνει αυτά που κάνει γιατί καταλαβαίνει ότι τον έχουν πάρει χαμπάρι
και οι πέτρες,και αυτόν, και την εταιρεία του.

Όσο ζώ, μαθαίνω.

Όλες αυτές οι διαφημίσεις στοχεύουν στο αμερικάνικο "πανέξυπνο" κοινό και προσπαθούν να ταυτίσουν τα pcs με τα windows. Κανονικά οι εταιρίες hardware θα έπρεπε να τους έχουν πάρει με τις λεμονόκουπες αφού και εκείνες ( και εμείς) γνωρίζουμε ότι το software δεν μπορεί να χαρακτηρίζει το hardware.
Από την άλλη σκεφτείτε το μέγεθος της μαλακίας που εμπεριέχει το σλόγκαν "I am a pc"
Τι σημαίνει αυτό;; Είμαι ένα personal computer; Είμαι ένας προσωπικός υπολογιστής;
Μιλάμε για την απόλυτη α-νοηματική ατάκα...

Ο Balmer είναι η χαρακτηριστική φάτσα κοκάκια γιάπι. Ο τύπος έχει σκάσει στην κόκα, δεν χρειάζεται να κάνει κάτι παραπάνω για να φανεί, φαίνεται από τις κινήσεις του που βγάζουν το κλασικό ψυχωτικό σύνδρομο που έχουν αυτοί οι τύποι και από το γεγονός ότι κάνει τρία βήματα και μουσκεύει στον ιδρώτα.

Σκέφτομαι καμιά φορά και γελάω, ότι αν όλοι αυτοί οι "πανέξυπνοι" άνθρωποι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, παίρναν χαμπάρι τι φρούτο είναι, για πότε θα έπιανε πάτο η εταιρία. Πουριτανισμός και ψυχωτικός πρόεδρας δεν πάνε παρέα και εκεί αρχίζουν τα μεγάλα γέλια!

Ο Μπιλάρας ήταν το κλασικό νερντ. O Balmer όμως είναι διαταραγμένος.. εντελώς..

Κόψτε φάτσα και βγάλτε συμπέρασμα

http://www.youtube.com/watch?v=C5oGaZIKYvo&feature=related

Και εδώ σε στερητικό..

http://www.youtube.com/watch?v=wvsboPUjrGc&feature=related

... (βαθύς αναστεναγμός)

τα είχα δει κ στο παρελθόν τα βιντεάκια, αλλά ο τύπος έχει πραγματικά τον "απάλευτο". Εκεί που τρέχει στη σκηνή κ χοροπηδάει ουρλιάζοντας σαν ηλίθιος, φαντασιώνομαι να του πέφτει ένα πιάνο με ουρά στο κεφάλι κ να το βουλώνει.

... (βαθύς αναστεναγμός)

Xμμμ... η διαφημηση της Apple ειχε 2 ατομα που προσωποποιούσαν τις δυο πλατφορμες, και αυτο ειναι οκ, αλλα αυτη η ηλιθιοτητα βαζει ανθρωπους να λενε οτι ειναι ....pc (εδω και τωρα τα ψυχοφαρμακα μου....)
ο Gates συνησφερει μαλιστα λεγοντας πως ειναι pc και φοραει γυαλια .... νοκ νοκ...(na elege DDR3 θα το καταλαβαινα, αλλα εχετε δει pc να φοραει γυαλια???????????????????????????????)ειναι τρελοι αυτοι οι ρωμαιοι, και φυσικα ο πολυς Μπαλλμερ λεει πως ειναι pc και πως η εταιρια τρου ανηκει.... ΕΛΕΟΣ δηλαδη..

...

περισευει κανενα στεντον μηπως ?

edit : ειμαι ενα γυαλινο κινεζικο βαζο και φοραω διπυρηνο τζακετ για τις πτωσεις μετεωρητων ....

(δοκιμαζω το ταλεντο μου μπας και με προσλαβουν στη microbrain)

Aυτό το είδατε να λιώσετε στα γέλια;;;

http://www.youtube.com/watch?v=c3XdOl5YtLg&feature=related

λοιπόν...όλά όσα λέτε είναι καλά και ωραία και όμορφα θα συμπλήρωνα...

αλλά θα πω τώρα κάτι που μάλλον θα φάω εγώ τις λεμονόκουπες , δεν με πειράζει όμως ..ας βγει η επιθυμία μου και βαράτε μετά..

δεν γίνεται από αυτήν την @!##$@!#@!## εταιρία (microsoft) να αποκτήσω και εγώ όχι πολλά να μωρέ πέντε δέκα τα εκατό...???

γίνεται...???

και μετά εγώ θα πάρω ένα πισι με λίνουξ μέσα , όχι μια εκατόν μια διανομές λίνουξ μέσα , και θα κάθομαι στην κόστα-ρικα να

βλέπω τα βιντεάκια στο youtube ....

φέρτε σε εμένα το <<μαλλί>> και μετά πείτε ότι θέλετε...

Είναι θέμα μεγεθών και νομίζω ότι σου διαφεύγουν στη προκειμένη περίπτωση. Ο ψυχασθενής έχει 15 δις περιουσία και είχε μέχρι τώρα μόνο το 8% των μετοχών της ακατανόμαστης.

http://en.wikipedia.org/wiki/Steve_Ballmer

marlene]Είναι θέμα μεγεθών και νομίζω ότι σου διαφεύγουν στη προκειμένη περίπτωση. Ο ψυχασθενής έχει 15 δις περιουσία και είχε μέχρι τώρα μόνο το 8% των μετοχών της ακατανόμαστης.

http://en.wikipedia.org/wiki/Steve_Ballmer

ε,ναι βρε μάτζικα αυτό λέω ....δώσε σε εμένα τα ψιλά και κάτσε μετά και βλέπε βιντεάκια ...και ρίξε το κράξιμο της αρκούδας στα windows...άμα έχω το <<τυρί>> εγώ....

Θα ήθελες να είχες το τυρί και να ήσουν τυρεμένος σαν τον τύπο;;; :D
Εμένα και όλα τα τυριά του κόσμου να μου δίνανε σαν αυτόν δεν θα ήθελα να ήμουν.

Κοίτα, θα σας πω τώρα κάτι από αυτές τις μυστικιστικές φιλοσοφίες με τις οποίες ασχολούμαι ως καθώς πρέπει μάγισσα.
Ο τύπος αυτός είναι τόσο πολύ περικυκλωμένος και εξαρτημένος από την ύλη που αυτή η ύλη λίγο παρακάτω θα τον πνίξει.
Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Όποιος υπάρχει μέσα από την ύλη και εξαρτάται από αυτή, μόλις η ύλη του τελειώσει τελειώνει και αυτός. Και εκεί η ταφόπλακα έρχεται και σε σκεπάζει ... ντονγκ .. από πάνω, όπως φυσικά για όλη σου την ζωή η ύλη σου σε περιτριγύριζε. Αυτό λέγεται βιονομία. Και το χειρότερο που θα του συμβεί είναι το εξής.
Λίγο πριν πεθάνει, ο τύπος θα φάει ένα flash και θα αναλογιστεί για όλα όσα έκανε στην ζωή του.
Και θα σκεφτεί τι φράγκα έβγαλε και πόσο ισχυρός έγινε και και .. και θα σκεφτεί επίσης ότι η ζωή του τελειώνει και ότι όλα αυτά θα τελειώσουν μαζί με την ζωή του.

Και εκεί θα του έρθει η μεγάλη Απογοήτευση. Ο ψυχασθενής θα ψοφήσει μέσα στην Απογοήτευση και η ταφόπλακα που θα τον σκεπάσει θα του πέσει ολίγον σαν πέτρα πάνω του. Και μετά θα τον ξεχάσουν όλοι...Οπότε εκεί επέρχεται και ο ολοκληρωτικός Θάνατος.

Οι Άνθρωποι δεν είναι μόνο ύλη όπως είναι γνωστό. Είναι και αυτό που σκέφτονται, η διανόηση τους, αυτό που αισθάνονται, δηλαδή η αίσθηση τους, είναι και αυτό το σημάδι που αφήνουν πίσω τους με την ενέργεια τους, δηλαδή η ανάμνηση τους. Όταν δεν υπάρχει ανάμνηση υπάρχει Λήθη.

Ο τύπος λοιπόν, έχει κλείσει πρώτη θέση σε αυτό.
Ποιος θα θέλει να τον θυμάται και γιατί;;; ;)

Oπότε φίλε μου, άσε τον να κρατήσει το τυρί του. Και μην τον ζηλεύεις καθόλου που το έχει.

εδω παντως θα διαφωνισω οριζοντιως και καθετως και συμφωνω με τον g.b
Το αν θα μετανιωσει καποιος για τη ζωη που εζησε ενω θα βρισκεται στα τελευταια του ποσος και εχει σημασια. Μια ζωη ειναι μια ολοκληρη ζωη, ενω η στιγμη που λες ποσο κραταει? 5 λεπτα? μια ωρα? 2 μερα? ε και? (και ειναι και η λιγοτερο σημαντικη φυσικα στη ζωη ενος ανθρωπου μια και μετα δεν υπαρχει καποια συνεχεια που να τον κατατρεχει)
Αυτα αν το δουμε ρεαλιστικα. Αν καποιος πιστευει σε καποια θρηησκεια και επηρρεαζεται απο τη φιλοσοφια της ισως το δει διαφορετικα, ομως και παλι δε νομιζω πως βαθια μεσα του μια εικασια τον επηρρεαζει τοσο ωσυτε να σηματοδοτει την ιδια την πορεια της ζωης του ενα ΑΝ (εκτος κι αν μιλαμε για χωρικο του μεσαιωνα η για ταλιμπαν)
Απο κει και περα, για να επανελθουμε στην πραγματικοτητα, το αν καποιος γραψει ιστορια η αν αφησει το χειροτερο ονομα η αν πεθανει εντελως ασημος ποσος και θα τον νοιαζει οταν μεσα στα υπολειματα του θα κανουν παρτυ τα σκουλικια.
Ισως ακουγομαι λιγο κυνικος, ομως απλα βλεπω ρεαλιστικα, και η ζωη ειναι πολυ ομορφη οταν καποιος τη ζει με τον τροπο που του αρεσει, και πιστευω πως ο ψυχακιας αυτο κανει, οποτε στο συγκεκριμενο κομματι του βγαζω το καπελο που τα καταφερε.

brave]εδω παντως θα διαφωνισω οριζοντιως και καθετως και συμφωνω με τον g.b
Το αν θα μετανιωσει καποιος για τη ζωη που εζησε ενω θα βρισκεται στα τελευταια του ποσος και εχει σημασια. Μια ζωη ειναι μια ολοκληρη ζωη, ενω η στιγμη που λες ποσο κραταει? 5 λεπτα? μια ωρα? 2 μερα? ε και? (και ειναι και η λιγοτερο σημαντικη φυσικα στη ζωη ενος ανθρωπου μια και μετα δεν υπαρχει καποια συνεχεια που να τον κατατρεχει)
Αυτα αν το δουμε ρεαλιστικα. Αν καποιος πιστευει σε καποια θρηησκεια και επηρρεαζεται απο τη φιλοσοφια της ισως το δει διαφορετικα, ομως και παλι δε νομιζω πως βαθια μεσα του μια εικασια τον επηρρεαζει τοσο ωσυτε να σηματοδοτει την ιδια την πορεια της ζωης του ενα ΑΝ (εκτος κι αν μιλαμε για χωρικο του μεσαιωνα η για ταλιμπαν)
Απο κει και περα, για να επανελθουμε στην πραγματικοτητα, το αν καποιος γραψει ιστορια η αν αφησει το χειροτερο ονομα η αν πεθανει εντελως ασημος ποσος και θα τον νοιαζει οταν μεσα στα υπολειματα του θα κανουν παρτυ τα σκουλικια.
Ισως ακουγομαι λιγο κυνικος, ομως απλα βλεπω ρεαλιστικα, και η ζωη ειναι πολυ ομορφη οταν καποιος τη ζει με τον τροπο που του αρεσει, και πιστευω πως ο ψυχακιας αυτο κανει, οποτε στο συγκεκριμενο κομματι του βγαζω το καπελο που τα καταφερε.

Λέγεται ότι υπάρχουν δύο κατηγορίες θεώρησης της ζωής. Η μία, η υλιστική άποψη θεωρεί ότι η ζωή είναι μία και ότι δεν έχει συνέχεια οπότε η καλύτερη προσέγγιση είναι το δόγμα " Ότι φάμε και ότι πιούμε και ότι ..( η συνέχεια λογοκρίνεται για να μην φρίξουν τα νήπια που διαβάζουν την σελίδα - που δεν υπάρχουν τέτοια εδώ).

Η δεύτερη ακολουθεί τα δόγματα των εκάστοτε θρησκειών, που οι μεν δυτικές πιστεύουν στην συνέχεια σε αόρατη μορφή και στην Ανάσταση, οι δε Ανατολικές πιστεύουν στην Μετενσάρκωση. Εν πάσι περιπτώσει αυτή η θεώρηση του κόσμου βλέπει τον κόσμο σαν ένα μεταβατικό στάδιο στο οποίο δοκιμάζεσαι για να πας στο επόμενο, είτε αυτό είναι αόρατο είτε ορατό. ( οι δεύτεροι είναι λίγο πιο υλιστές.. )

Το θέμα μας όμως δεν είναι το που πας μετά.. αλλά το τι κάνεις μέχρι να φτάσεις στο μεταβατικό στάδιο για το μετά, ότι και να είναι αυτό.
Διότι το τι κάνουμε, ανεξάρτητα με το που θα πάμε, σίγουρα προσδιορίζει την ποιότητα της ζωή μας αλλά και του Θανάτου μας.

Ο Θάνατος σαν έννοια δεν προσδιορίζει στην πραγματικότητα το τέλος της ύλης. Η ύλη άλλωστε διέπεται από τους κανόνες της Φύσης οι οποίοι με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο την ανακυκλώνουν. ( τα σκουλικάκια θα φάνε, για να γίνει το σώμα διάφορα συστατικά, να μεγαλώσουν τα δεντράκια να φάνε και τα μεγαλύτερα ζωάκια και να κάνουν και αυτά παιδάκια και πάει λέγοντας... ).

Ο Θάνατος στην απόλυτη έννοια του, προσδιορίζει το τέλος της ενέργειας. Όπως είπα και πιο πάνω, ο Άνθρωπος δεν είναι σκέτη ύλη. Είναι και άλλα πράγματα που οι Θρησκείες τα έχουν ονομάσει Ψυχή, Πνεύμα, ενώ κάποιοι άλλοι που την έχουν δει πιο επιστημονικά τα έχουν ονομάσει Διανόηση, Νόηση, Σκέψη κτλ.

Στην Φύση τώρα υπάρχει αλληλεπίδραση. Όλα αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, δράση αντίδραση είναι όλα.
Στο επίπεδο της Ύλης αν π.χ αφήσουμε ένα γυάλινο ποτήρι να πέσει κάτω θα σπάσει.
Γιατί λοιπόν στο θέμα της Ενέργειας μας να μην ισχύει το ίδιο;
Ο ψυχάκιας εκπέμπει μία πολύ κακή ενέργεια. Αυτό που εκπέμπει επιδρά με το περιβάλλον του και επιστρέφει σε εκείνον στην ίδια μορφή με την οποία το εξέπεμψε. Αν στέλνει κακή ενέργεια, σε αυτόν θα επιστρέψει κακή ενέργεια.
Αν είναι θεόμουρλος, και παλαβός, παλαβά πράγματα θα επιστρέφουν σε εκείνον. ( που όπως είδατε συμβαίνουν) Όπως και να έχει, παρόλο που τα οικονομικά μεγέθη λένε ότι όντος εξελίσσεται κάποια άλλα μεγέθη λένε ότι τίποτα δεν συνάδει στην πρόοδο και την εξέλιξη του ως Άνθρωπος.

Στην συνολική τώρα αποτίμηση των πράξεων και των ενεργειών μας τι σας κάνει να πιστεύετε ότι δεν ισχύει ο ίδιος απαράβατος κανόνας;
Αν όλη μας η ζωή αποτελείται μόνο από Ύλη, που είπαμε ότι εμάς μας τελειώνει κάποια στιγμή και ανακυκλώνεται με τον γνωστό τρόπο, τι μένει μετά από εμάς;

Σίγουρα η Ενέργεια μας, που επειδή δουλεύει σε ένα λίγο ανώτερο επίπεδο από την Ύλη, ( υπάρχουν και άλλες διαστάσεις φυσικά), έχει και την δυνατότητα να συνεχίσει να υφίσταται και μετά τον φυσικό θάνατο μας.

Αν δεν υπάρξει η Ενέργεια αυτή, ή αν είναι πάρα πολύ αρνητική έχουμε θέμα τότε. Γιατί τότε πάμε για τον ολικό Θάνατο. Πάμε για Θάνατο σε πολλαπλά επίπεδα και εκεί τα πράγματα δεν θα έλεγα ότι είναι και πολύ καλά.

Φίλε μου brave εγώ του ψυχάκια δεν του βγάζω το καπέλο. Νομίζω ότι δεν βγάζει το καπέλο ούτε ο ίδιος για τον εαυτό του, αν σεβόταν τον εαυτό του δεν θα ήταν έτσι.

Κλείνοντας θα ήθελα να σου πω ότι η υλιστική θεώρηση των πραγμάτων είναι μία θεώρηση που στέκει στο πρώτο και βασικό επίπεδο.
Από εκεί και πέρα πρέπει να αντιληφθούμε ότι υπάρχουν και άλλα πολλά, και ότι η προσέγγιση τους, παρόλο που δεν είναι εύκολη υπόθεση είναι εφικτή.

Αγαπητη marlene, τα χω ψιλοψαξει αυτα τα πραγματα και το συμπερασμα που εχω βγαλει ειναι πως δε βγαινει κανενα απολυτως νοημα. Οι θρησκειες και γενικα οτι εχει να κανει με υπερφυσικο, μαγικα, θεους και δαιμονες ειναι αποκλειστικα κατασκευασμα του ανθρωπινου εγκεφαλου και τιποτα περισσοτερο (κι οπως λεω πολλες φορες σε πορωμενους χριστιανους για να τους πικαρω : "ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ")
Προσωπικα δε δεχομαι τετοιες εννοιες, αλλα ουτε και τις απορριπτω, (μαλλον θα ελεγα οτι ειμαι αγνωστικιστης). αξαερω πολυ καλα οτι δεν υπαρχει καμια απολυτως δυνατοτητα να αποδειξει καποιος οτι δεν υπαρχει κατι το οποιο πραγματικα δεν υπαρχει, και ετσι πολυ απλα γι αυτο το λογο, το βαρος της αποδειξης πεφτει σε αυτον που υποστηριζει πως υπαρχει. Αν το αποδειξει οκ, αν οχι τοτε η εικασια καταρρεει. (αν πχ υποστηριξω οτι διπλα σου στεκεται ενας αορατος δρακος, δυστυχως δεν εχεις καμια ελπιδα να αποδειξεις με λογικα επιχηρρηματα οτι αυτο δενισχυει. Ετσι ΕΓΩ ειμαι αυτος που ειναι υποχρεωμενος να αποδειξει την υπαρξη του περιφημου αορατου δρακου, ενω εσυ απλα εχεις ολο το δικαιωμα να αγνωησεις τη συγκεκριμενη εικασια μεχρι να ερθει η περιφημη αποδειξη )
Οταν λοιπον ο οποιοσδηποτε χριστιανος, ισλαμιστης, βουδιστης, σατανιστης, ....κτλ-ιστης αποδειξει την υπαρξη του θεου του η του δαιμονα τπου η των αγγελων του η -Ω ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΟΝΕΙΡΟ που προερχεται φυσικα απο την ανθρωπινη υπεροψια- τη ζωη μετα θανατο (κατι που ακομη και λεκτικα εχει αντιφαση) τοτε θα το δεχτω.

το τοπικιο αυτο καπου ξεχειλωσε νομιζω γιατι προεκυψαν 3 διαφορετικα θεματα... (ειδικα το τριτο εντελως ασχετο με το αρχικο θεμα) μηπως επρεπε να σπασει?

brave]Αγαπητη marlene, τα χω ψιλοψαξει αυτα τα πραγματα και το συμπερασμα που εχω βγαλει ειναι πως δε βγαινει κανενα απολυτως νοημα.

Σίγουρα δεν βγαίνει νόημα αν κάτι απλά το ψιλοψάνχεις. Είναι σαν να κρίνεις το λίνουξ μόνο από την εμφάνιση.. Δεν συμφωνείς; :)

Οι θρησκειες και γενικα οτι εχει να κανει με υπερφυσικο, μαγικα, θεους και δαιμονες ειναι αποκλειστικα κατασκευασμα του ανθρωπινου εγκεφαλου και τιποτα περισσοτερο (κι οπως λεω πολλες φορες σε πορωμενους χριστιανους για να τους πικαρω : "ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ")

Δεν θα δήλωνα κάτι με τέτοια βεβαιότητα αν δεν το είχα χοντροψάξει. Προσωπικά δεν πιστεύω σε κάποια θρησκεία, αλλά είμαι πάρα πολύ εγκρατής στις κρίσεις μου για το τι πιστεύουν οι άλλοι και για το αν αυτό είναι δημιούργημα του μυαλού τους, της κοινωνίας τους ή αν πραγματικά υπάρχει, εφόσον δεν έχω ασχοληθεί καθόλου ή κάνω ισχυρισμούς ως εξωτερικός παρατηρητής.

Προσωπικα δε δεχομαι τετοιες εννοιες, αλλα ουτε και τις απορριπτω, (μαλλον θα ελεγα οτι ειμαι αγνωστικιστης). αξαερω πολυ καλα οτι δεν υπαρχει καμια απολυτως δυνατοτητα να αποδειξει καποιος οτι δεν υπαρχει κατι το οποιο πραγματικα δεν υπαρχει, και ετσι πολυ απλα γι αυτο το λογο, το βαρος της αποδειξης πεφτει σε αυτον που υποστηριζει πως υπαρχει. Αν το αποδειξει οκ, αν οχι τοτε η εικασια καταρρεει. (αν πχ υποστηριξω οτι διπλα σου στεκεται ενας αορατος δρακος, δυστυχως δεν εχεις καμια ελπιδα να αποδειξεις με λογικα επιχηρρηματα οτι αυτο δενισχυει. Ετσι ΕΓΩ ειμαι αυτος που ειναι υποχρεωμενος να αποδειξει την υπαρξη του περιφημου αορατου δρακου, ενω εσυ απλα εχεις ολο το δικαιωμα να αγνωησεις τη συγκεκριμενη εικασια μεχρι να ερθει η περιφημη αποδειξη )

Το να είσαι αγνωστικιστής είναι και αυτή μία θέση. Τίποτα όμως δεν μας υποχρεώνει να αποδείξουμε τις θέσεις μας.
Η απόδειξη αποτελεί μία από τις μεθόδους της εμπειρικής προσέγγισης των πραγμάτων. Φυσικά εξέλιξη του εμπειρισμού είναι και η επιστήμη όμως υπάρχουν και πράγματα που δεν γίνεται να τα αποδείξεις. Αν δηλαδή σε ρωτήσω αν είσαι ερωτευμένος και μου απαντήσεις ναι, ποιου είδους απόδειξη θα πρέπει να μου φέρεις για να σε πιστέψω;;; Έτσι αισθάνεσαι και δεν υπάρχει κάποιου είδους απτή απόδειξη για να βεβαιωθούμε. Μπορεί δηλαδή να είναι και η ιδέα σου, να είσαι παλαβός, να μας λες αρλούμπες, μπορεί να λες και αλήθεια στην τελική αλλά και πάλι απόδειξη δεν υπάρχει, και μάλιστα καμιά φορά υπάρχει και η περίπτωση να μην μπορείς να το αποδείξεις αυτό ούτε στο πρόσωπο που σε ενδιαφέρει!

Η εμπειρική επιστημονική μέθοδος κάνει apply σε πολλά πράγματα.
Πίστεψε όμως ΔΕΝ γίνεται να κάνει apply παντού.

Οταν λοιπον ο οποιοσδηποτε χριστιανος, ισλαμιστης, βουδιστης, σατανιστης, ....κτλ-ιστης αποδειξει την υπαρξη του θεου του η του δαιμονα τπου η των αγγελων του η -Ω ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΟΝΕΙΡΟ που προερχεται φυσικα απο την ανθρωπινη υπεροψια- τη ζωη μετα θανατο (κατι που ακομη και λεκτικα εχει αντιφαση) τοτε θα το δεχτω.

Kαι να μην το δεχτείς δεν είναι πρόβλημα λοιπόν. Είναι οι θέσεις τους τις οποίες όμως, πρέπει να σεβαστείς. Άλλωστε και μόνο οι δική τους πίστη, του καθένα ξεχωριστά ας πούμε, είναι εκείνο το είδος ενέργειας που ενεργοποιεί αυτό που ζητάνε. Και μόνο που πιστεύουν ενεργοποιούν εκείνες τις ενέργειες που κάνουν πραγματικότητα το δικό τους "όνειρο" ( αν το ονομάσουμε έτσι, αλλά δεν έχουν σημασία τα ονόματα).

το τοπικιο αυτο καπου ξεχειλωσε νομιζω γιατι προεκυψαν 3 διαφορετικα θεματα... (ειδικα το τριτο εντελως ασχετο με το αρχικο θεμα) μηπως επρεπε να σπασει?

To τοπίκιον ξεχείλωσε αλλά σε αυτό το φόρουμ τα τοπίκια επιτρέπεται να ξεχειλώνουν αφού... ντεν υπάρχει split καρντια μου !! ;) :D :D