spam mail είναι αυτά ;

GRIGRIS | Κυρ, 10/26/2008 - 10:39 | 1' | 10

Μου στέλνουν συνέχεια τέτοια mail :

Your email won £738,000.00 from the Global promotion,Liverpool.

For more information on how to redeem your price, do contact MRS SANDRA BERNOIT
with the below informations

1.Full Names:
2.Full Contact ResidentialAddress:
3.Sex:
4.Age:
5.Occupation:
6.Valid Telephone numbers (Home/Office/Mobile):
7.Nationality:
8:Annual Income:

Email:[email protected]
+44 70457 39365

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Χμμ, για να δούμε, 738 χιλιάδες λίρες Αγγλίας, είναι ... κάτι ελάχιστα λιγότερο από 1000000 (ένα εκατομμύριο) Ευρώ.

Αν δεν είναι spam, τότε εγώ είμαι ο καλύτερος φίλος σου, να το θυμάσαι αυτό όταν πληρωθείς }:)

Τη σήμερον ημέρα, αυτό που αξίζει είναι η πληροφορία. Το να δώσεις τα στοιχεία σου, όνομα, διεύθυνση, ηλικία κλπ έχει κ αυτό κέρδος για τον αποστολέα. Άσε που θα μάθει ότι το email σου είναι "ενεργό" κ διαβάζεται από κάποιον (εσένα), οπότε θα λυσάξει ακόμα παραπάνω.

Και πέρα από το να μην τον απαντήσω έχεις καμιά ιδέα?

===================

http://sidux-gr.blogspot.com

www.sidux.gr

===================

Σίγουρα δεν απαντάς, τα υπόλοιπα εξαρτώνται από το που έχεις το λογαριασμό σου κ πώς τον διαβάζεις. Ένα email σαν κ αυτό θα έπρεπε να μπορούσε να το πιάσει κ το πιο υποτυπώδες spam filter. Οι περισσότεροι λογαριασμοί email υλοποιούν spam filters. Μπορείς λοιπόν κάπως να μαρκάρεις το συγκεκριμένο email σαν spam κ να ζητήσεις από την υπηρεσία email να το "μάθει" κ να μην κάνει το ίδιο λάθος στο μέλλον.

Για πιο λεπτομερείς οδηγίες, όπως είπα, πρέπει να ξέρω που έχεις το email σου, κ αν χρησιμοποιείς κάποιο πρόγραμμα για να το διαβάζεις (πχ mozilla thunderbird), ή μπαίνεις απ'ευθείας στη σελίδα του email σου στο internet (webmail).

Spamάρα του κερατά και μάλιστα από αυτές που ψαρεύουν προσωπικά στοιχεία.
Απάντησε ότι μόλις έστειλε μήνυμα στα κεντρικά της CIA, κοίτα να το κάνεις σοβαρό δηλαδή να γράψεις και central intelligence agency και πες της ότι σε λίγο θα χτυπήσουν την πόρτα του οι κομμάντος και ότι την έβαψε!

Λοιπόν εμένα μου στείλανε μία φορά ένα με την Νιγηριανή απάτη. Αυτή που σου στέλνει μήνυμα ένα άτομο που υποτίθεται έχει πατέρα πρωθυπουργό ή επιχειρηματία κάπου στην Αφρική, και θέλει να του δώσεις στοιχεία για να χρησιμοποιήσει τον λογαριασμό σου για να βγάλει από την χώρα άπειρα λεφτά.

Στο συγκεκριμένο μήνυμα ο τύπος έλεγε ότι αυτός την κοπάνησε και πήγε στην Κόστα Ρίκα, ότι τον πατέρα του τον είχαν συλλάβει στην Cape Verde κάποιοι κακοί καθεστωτικοί και ότι αυτός ήθελε να φυγαδεύσει τα λεφτά ( που ήταν πολλά ´Αρη) εκτός χώρας.

Και τι του γράφω:
Επιτέλους σε εντοπίσαμε κάθαρμα και αύριο θα σε συλλάβουμε. Όσο για τον πατέρα σου τον εκτελέσαμε κάτω από μία μπανανιά στο Cape Verde. Όσο για τα λεφτά ο λογαριασμός σου έχει κλειδωθεί και έχουν μεταβιβαστεί σε Αμερικάνικη τράπεζα. ( μαλακία τράπεζα διάλεξα! )
Είσαι νεκρός!

Εμενα μου ειχανε στειλει πριν 3 χρονια στο σπιτι γραμμα συστημενο !!!!!με αποστολεα εναν οργανισμο υποτροφιων, πολυ αληθινοφανες, που ελεγε οτι βρηκανε τα στοιχεια μου απο πανεπιστημιο και οτι αυτοι καθε χρονο δινουν σε μερικα παιδια καποια λεφτα ετσι για την ψυχη της μανας τους...και οτι εγω φυσικα ημουν ενας απο αυτους..Ειχε υπογραφη και τηλεφωνο ισπανικο..
Εγω φυσικα δεν το πιστεψα αλλα πηρα τηλ και το σηκωσε ενας μαφιοζος που κοιμοτανε σχεδον και μολις του ειπα οτι παιρνω για το γραμμα κτλ κτλ ξυπνησε κατευθειαν και μου ελεγε congratulations και τετοια..και ειπε πως για να παρω το ποσο που κερδισα θα πρεπει να συμπληρωσω μια φορμα που ηταν μεσα στο γραμμα οπου ζητουσαν και iban τραπεζας και να τους καταθεσω 1500 ευρω για εξοδα διαδικασιας...χαχαχαχαχα
Φυσικα απο τοτε και για 6 μηνες ο ισπανος εχασε τον υπνο του...ειχα δωσει το τηλ σε κατι φιλους και οποτε δεν ειχαμε τι να κανουμε μπαιναμε κατευθειαν skype και δωστου...ειχε φρικαρει ο τυπος ..μεχρι και στο google βρηκα για αυτον..
Παντως το γραμμα τους ηταν πολυ κυριλε...εκτος απο την υπογραφη και το λογοτυπο που φαινοταν καθαρα οτι το χρωμα εκτυπωθηκε με πριντερ των 20 ευρω..
Ετσι για να δουμε που εχει φτασει το σπαμ....στην πορτα μας.

Παιδιά προσέξτε ιδιαίτερα ένα καινούργιο που κυκλοφορεί και που υποτίθεται έρχεται από την Εμπορική. ( την τράπεζα).
Έχει όλα τα στοιχεία της τράπεζας, υποτίθεται είναι ενημέρωση για το e banking και σου ζητάει να μπεις στην σελίδα με username και password φυσικά για να επιβεβαιώσεις τα στοιχεία του λογαριασμού σου.

Τα μάτια σας τετρακόσια γιατί στην πραγματικότητα αυτό το mail ψαρεύει κωδικούς και μετά αφού τους έχεις επιβεβαιώσει και τον αριθμό του λογαριασμού σου προφανώς θα περάσουν για ανάληψη.

Εγώ το κατάλαβα ότι ήταν μούφα το μέιλ γιατί απλούστατα δεν έχω λογαριασμό στην εμπορική ( και αν είχα δεν θα είχα e banking! )

Τα καλυτερα spam τα στελνουν κατι "ρωσιδες" σε διαφορα fora, οπου υποτιθεται βλεπουν το προφιλ σου και ξετρελαινονται. Αν απαντησεις, σου ζητανε χρηματα για τα οδοιπορικα για να σε συναντησουν.

(ελπιζω να μην χαλασα το love story καποιου... )

---

always look on the Tux side of life

lynx]Τα καλυτερα spam τα στελνουν κατι "ρωσιδες" σε διαφορα fora, οπου υποτιθεται βλεπουν το προφιλ σου και ξετρελαινονται. Αν απαντησεις, σου ζητανε χρηματα για τα οδοιπορικα για να σε συναντησουν.

(ελπιζω να μην χαλασα το love story καποιου... )

---

always look on the Tux side of life

Δηλαδή αν μένουν στα Πατήσια σου ζητάνε το εισιτήριο για να πάρουν το λεωφορείο μέχρι π.χ την Ομόνοια;; :P

marlene]Παιδιά προσέξτε ιδιαίτερα ένα καινούργιο που κυκλοφορεί και που υποτίθεται έρχεται από την Εμπορική. ( την τράπεζα).
Έχει όλα τα στοιχεία της τράπεζας, υποτίθεται είναι ενημέρωση για το e banking και σου ζητάει να μπεις στην σελίδα με username και password φυσικά για να επιβεβαιώσεις τα στοιχεία του λογαριασμού σου.

Τα μάτια σας τετρακόσια γιατί στην πραγματικότητα αυτό το mail ψαρεύει κωδικούς και μετά αφού τους έχεις επιβεβαιώσει και τον αριθμό του λογαριασμού σου προφανώς θα περάσουν για ανάληψη.

Εγώ το κατάλαβα ότι ήταν μούφα το μέιλ γιατί απλούστατα δεν έχω λογαριασμό στην εμπορική ( και αν είχα δεν θα είχα e banking! )

και οχι μονο απο Εμπορικη μαρλεν....μου εχει ερθει το ιδιο απο διαφορες τραπεζες...λολ

I'm never gonna work another day in my life
The gods told me to relax

Τι να σε πω.. δεν ξέρω..ένα μoυ έχει έρθει.
Ασχετο και offtopic. Το nickname μου το γράφετε όλοι λάθος. ( όχι δεν σου κάνω παρατήρηση.. το διευκρινίζω)
Αν το διαβάσετε στα Αγγλικά είναι Μαρλίν αν το διαβάσετε στα Γερμανικά είναι Μαρλένε. Το nickname που έχω είναι το όνομα μου. Στην ταυτότητα γράφει Μαριλένα (άλλοι άσχετοι αυτοί). Τεσπα οι Μαριλένες γιορτάζουν είτε στις 19 Μαίου είτε στις 22 Ιουλίου. Το κουλό είναι ότι γνωστοί και φίλοι πιστεύουν ότι γιορτάζω στις 21 Μαίου κάτι που πάλι είναι λάθος.. :D Εγώ προτιμώ τις 22 Ιουλίου ( για ευνόητους λόγους ) αλλά ....τέλος πάντων.. Βαριέμαι να το λέω συνέχεια και το άφησα έτσι!