Φόροι καί ρόδες.

alfisti | Κυρ, 09/07/2008 - 22:20 | 1' | 11

αν καί το τελευταίο διάστημα είμαι με ποδήλατο πού μπήκε γιά τα καλά στην ζωή μου, επειδή θα πληρώνω όσο καί εσείς γιά ένα αυτοκίνητο πού χρησιμοποιώ έναν μήνα το καλοκαίρι γιά τα πήγαινε έλα στο χωριό,

γιά δες τε καί αυτό.

ίσως ενδιαφέρει κάποιους (τουλάχιστον να παρακολουθήσουν την εξέλιξή του.)

http://www.oxi-alloi-foroi-stis-rodes.gr/

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Ρε δε παρατάμε τα αυτοκίνητα να πιάσουμε κανένα ποδηλατάκι;; Εγώ ψάχνομαι να πάρω ποδήλατο και θα πουλήσω και το αυτοκίνητο γιατί βαρέθηκα να πληρώνω τα νταβατζιλίκια του.. ( πάρκινγκ, τέλη, βενζίνες, σέρβις... ένα σκασμένο σμαρτάκι έχω να κάνω την δουλειά μου και το έχω πληρώσει εκατό φορές... )

Εγώ τι να πω που έχω δύο; Και είναι και απαραίτητα;

-------

alea jacta est!

Ε στην Αθήνα είναι απαραίτητα τα σμαρτάκια. Όχι δεν λέω καλά αυτοκίνητα είναι αλλά έχουν γίνει οι δρόμοι πλέον αδιάβατοι. Εδώ κοιτάμε να την βγάζουμε με ότι πιο συμμαζεμένο γίνεται και πάλι ακριβά μας στοιχίζει και πάλι την δουλειά μας δεν την κάνει.

"απαραίτητα"?

καί γιατί παρακαλώ? Δηλαδή εγώ πού δεν έχω χρησιμοποιήσει ΠΟΤΕ το αυτοκίνητο στην Αθήνα... τι είμαι?  :?

:O

====

the hamster's is out there

http://hamster.tuxhost.gr/

Κάποιος που προφανώς δεν του χρειάζεται στην δουλειά του για να μετακινείται γρήγορα. Ή κάποιος που δεν έχει να πάει λόγο δουλειάς σε πολλά διαφορετικά σημεία και σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Βέβαια αυτό που λέω τώρα ίσχυε μέχρι κάποια χρονική στιγμή. Τώρα πια δεν ισχύει γιατί είτε έχεις αυτοκινητάκι είτε έχεις μηχανή πάλι θα μπλέξεις στην κίνηση και πάλι την δουλειά σου δεν θα την κάνεις.
Υ.Γ Τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν παίζουν για την δική μας δουλειά γιατί πρέπει να κινούμαστε στα προάστια και αυτά δεν έχουν πάντα γρήγορες συγκοινωνίες ή καλή ανταπόκριση.

alfisti]

"απαραίτητα"?

καί γιατί παρακαλώ? Δηλαδή εγώ πού δεν έχω χρησιμοποιήσει ΠΟΤΕ το αυτοκίνητο στην Αθήνα... τι είμαι?  :?

:O

Αθηναίος;

Γιατί και εγώ στην Αθήνα μια χαρά βολεύομαι χωρίς αυτοκίνητο, εδώ στην επαρχία, όμως, χωρίς συγκοινωνίες και με την επέκταση των πόλεων (το πως και γιατί άσ'το θέλει πολλά θέματα από μόνο του) και με δουλειά που απαιτεί δυνατότητα μετακίνησης πως θα τη βγάλω;

-------

alea jacta est!

Γενικότερα μας έχουν βάλει σε ένα τρυπ από το οποίο δεν μπορούμε να ξεμπλέξουμε.
Λες:" οκ δεν παίρνω αυτοκίνητο κινούμε με ΜΜΜ". Ναι αλλά οι &^%νες οι τράπεζες και οι δημόσιες υπηρεσίες κλείνουν στις δύο, και εγώ πρέπει να πάω σε πέντε κάποιες μέρες . Και οι συγκοινωνίες δεν βολεύουν, γιατί όπως είπαμε δεν έχουν καλή ανταπόκριση. Εντάξει, πες ότι παίρνεις τελικά αυτοκίνητο και παίρνεις για λόγους οικονομίας και οικολογικής συνείδησης ότι πιο μικρό υπάρχει. Ε και;; Σε φορολογούν μετά, γιατί το μικρό το αμαξάκι είναι γκατζετοειδές, και έχει και τεκμήριο και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο οπότε πάλι το πληρώνεις.
Και μετά λες .. δεν γαμιέται θα πάρω μηχανή. Ε άμα την γλυτώσεις και δεν σε κάνει χαλκομανία κανείς, θα κάνεις την δουλειά σου, αλλά και οι μηχανές μεγάλου κυβισμού πάλι φορολογούνται, ενώ τα παπιά είναι σκέτες σκοτώστρες, άσε που οικολογικά είναι για τα μπάζα.
Ε και μετά λες να πάρεις ποδήλατο. Οκ έχεις και καλή ασφάλεια ζωής και λες να το ρισκάρεις ( εγώ είπα θα πάρω και ας μην έχω μεγάλη ασφάλεια ζωής.) Εεε άμα την γλυτώσεις και δεν σε πατήσει κανένα μαλακισμένο που κάνει κόντρα έχει καλώς.
Και μετά.. Δεν έχει μετά.. Σε έχουν χώσει. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, ή την βλέπεις υπεύθυνος πολίτης με κοινωνική ευθύνη αλλά την δουλειά σου δεν την κάνεις, ή την βλέπεις επαγγελματίας, ( γιατί του κερατά κάτι πρέπει να φας, δεν γίνεται αλλιώς), και χαίρετε..

Έτσι και αλλιώς όμως στην ταλαιπωρία μας έχουν..

Αχχχ...
Πάμε στις θάλασσες και στα βουνά, εκεί που ζει η ομορφιά και λάμπουνε τα αστέρια ( στίχος ενός φίλου ποιητή που τα χώνει σε ένα τραγούδι του- δεν κυκλοφορεί στο εμπόριο και είναι κρίμα γιατί τα χώνει κανονικά).

γρήγορες μετακινήσεις: μηχανάκι (οικολογικά μπάζα?? !!!!).

Έχω μηχανή καί δεν είναι πολλές οί φορές πού αισθάνθηκα κίνδυνο, έχω παπί καί με γράφουν όλοι. Πρίν πολλά χρόνια είχα πεί δεν ξαναπαίρνω παπί γιατί είναι σκοτώστρες. Όχι πιά. καί το γκαζάκι έχεις γιά να ξεκολλήσεις γρήγορα από τον ταρίφα καί φρένα.
Το ποδήλατο είιναι άλλη ιδιαίτερη περίπτωση.

====

the hamster's is out there

http://hamster.tuxhost.gr/

μα αυτό ακριβώς. κάθε πράγμα κάνει την δουλειά του.
το παπί μού κάνει τις δουλίτσες στην πόλη.
η μηχανή με πάει βόλτες στην παραλιακή, διακοπές (κάποιες φορές), κυριακάτικες εξορμήσεις.
η alfa αναλαμβάνει να μεταφέρει την οικογένεια στο χωριό καί ενίοτε να την καταβρίσκω στα... στροφιλίκια.

καί γι αυτό ακριβώς θεωρώ πως... ναί. βάλτε διόδια στην Αθήνα ή κλείστε την εντελώς γιά τα τουτού (έτσι ή αλλοιώς σε λίγο θα την έχουν κλείσει τα ίδια τα τουτού).
δεν είναι όμως ΠΟΛΥ άδικη, αυτή η ιστορία με τα τεκμήρια, τούς φόρους κλπ?

(ας είναι τεκμήριο ας πούμε καί να φορολογείται όσο γουστάρουν, το 2ο -ή καί 3ο κάποιες φορές- αυτοκίνητο σε μία οικογένεια.)

====

the hamster's is out there

http://hamster.tuxhost.gr/

Στο τέλος θα μας κάνουν να επιλέξουμε την...λίθινη εποχή! }:)

------------------------------------------------------------------------------------------------

"Όταν βλέπεις τον πιγκουίνο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις": ΒΑΖΕΙΣ LINUX!