απο bloger για Σvista

brave | Δευ, 08/04/2008 - 21:13 | 3' | 9

Στο παρακατω λινκακι θα βρειτε ενα κειμενακι που μου ανεβασε το κεφι αρκετα.Πολυ πλακα εχουν και τα σχολια οπου ενας winholας (απο αυτους που οταν εχουν ξεχασει να παρουν τα ψυχοφαρμακα τους νομιζουν οτι ειναι μετοχοι της m$) αυτοκληθηκε να βαλει τα πραματα στη θεση τους  χιχι

http://images.google.gr/imgres?imgurl=http://teomaragakis.files.wordpress.com/2007/02/svista.jpg&imgrefurl=http://teomaragakis.wordpress.com/2007/02/13/windows-svista/&h=316&w=370&sz=58&hl=el&start=1&um=1&tbnid=E1YnqsvZQPK-1M:&tbnh=104&tbnw=122&prev=/images%3Fq%3Dsvista%26um%3D1%26hl%3Del%26sa%3D

το δικο μου το σχολιο σχετικα με το κειμενο και τον ....υπεροχο διαλογο (που μαλλον ξεχωριζει απο την ανορθογραφια μου) ειναι

"Με καλυπτει απολυτα.
Οσο για τα παπαγαλοειδη της m$, ενα εχω να πω, ας ειναι καλα να αγαπουν
την συγκεκριμενη εταιρια, μονο κριμα που δε μπορει να τους αγαπησει κι
αυτη (με λιγα λογια αν καλοσκεφτουν και μονο αυτο θα κατανοησουν πως
ειναι απλως βαρεμενοι)
Τους αμολανε ενα θεοκλειστο πραμα χωρις κανενα ελεγχο, χωρις καμια
ελπιδα παραμετροποιησης, για να το παρουν υπογραφουν πως δεν ειναι καν
δικο τους, εχουν ενα παιδικο GUI και νομιζουν πως εχουν 3d ….και η m$
τους λεει “φατε σκ…α μαλ…ες” κι αυτοι τα τρωνε, κι οταν τους λες “ρε
αυτα που τρωτε ειναι σκ…α” στη λενε κι απο πανω πως ναι, ειναι σκ…α
αλλα με τηξν υπεροχη γαρνιτουρα του αρχισεφ Στιβ Μπαλλμερ ειναι
πεντανοστιμα

χαχαχχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ

developers developers developers develop

ενα search στο youtube στο ονομα ballmer μας δειχνει ακριβως τι
ειναι η microbrain και οι ηλιθιοτητες που σε υποχρεωνει να πληρωσεις
νταβατζιλιδικα με καθε αγορα καινουργιου λαπτοπ σα ζωο του μεσαιωνα που
πληρωναν τη δεκατη στις εκκλησιες και τους παπες"

...γιατι παλι εφαγα τη φρικη αγορας καινουργιου laptop :(

"

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Προσωπικά δεν βλέπω κάτι το υγιές σε αυτή τη κόντρα. Καταλαβαίνω το να παθιαστεί κάποιος με τον πιγκουίνο αλλά το να υποτιμούμε και την αξία της ms ως εταιρίας το θεωρώ λάθος. Είτε το θέλουμε είτε αν είχε κυριαρχήσει η Apple η κατάσταση θα ήταν πολύ πιο δραματική και πιο "κλειστή" από ότι τώρα (τρανό παράδειγμα το ipod - ως το πιο κλειστή φυσικά).

Εκφράσεις τύπου sVista κτλ μου φαίνονται καθαρά γηπαιδικού χαρακτήρα. Αλήθεια γιατί κανείς δεν τα βάζει και με την mac που τόσα παίρνει αλλά πολύ λιγότερα δίνει στην ελεύθερη κοινότητα; Τα Vista αποδείχθηκαν φυσικά μια μεταβατική έκδοση με πολλά προβλήματα (θα έλεγα ότι μου θύμισαν λίγο την περίπτωση των me). Πιθανόν διορθωτική κίνηση να αποτελέσει η επόμενη έκδοση.

Στο προκείμενο όμως. Βασικό μέλημα για μένα θα ήταν όσο μπορούμε να συμμετέχουμε στην κοινότητα με όποιους τρόπους, είτε μεταφράζοντας είτε δοκιμάζοντας. Το να την "πούμε" στην ms είναι πια η εύκολη λύση. Όμως πιο λογικό θα ήταν να προσπαθήσουμε το πιγκουνινάκι να γιει ακόμη πιο ευέλικτο και ευκολο (το δεύτερο έχει βελτιωθεί κατά πολύ). Χρειαζόμαστε να γίνει ένα λειτουργικό εύκολο στην εργασία (όχι πως δεν είναι ήδη αρκετά) και σε αυτό χρειάζεται ακόμη δουλειά.

Καλά τα compiz effects αλλά ποια η πρακτική εφαρμογή τους πέρα από τον εντυπωσιασμό;

το compiz εχει και πρακτικη εφαρμογη μια και κανει την επιφανεια εργασιας βολικοτατη, τεσπα, δεν εχεις αδικο στο περι "γηπαιδικου χαρακτηρα" ομως -απο τη σκοπια της ψυχολογιας- διαφωνω πως καθε τι "γηπαιδικου χαρακτηρα" ειναι "μη υγειες" (το αντιθετο μαλιστα) οπως το ιδιο και μια -χαζη μεν ομορφη δε- κοντρα. (το χουμε στα γονιδια μας βρε αδερφε, τουλαχιστο οσο παραμενουμε στο εξελικτικο επιπεδο του homo sappiens. αν εξελιχθουμε αργοτερα σε κατι αλλο μπορει να το αποβαλουμε, αλλα ακομη ειναι κατι που το εχουμε μεσα μας, και μπορω να σου φερω χιλιαδες καθημερινα παραδειγματα)
Απο κει κι επειτα, περα απο τηνξ ψυχολογια και τη βιολογια και μενοντας στην πληροφορικη, ελαχιστα τσεκαρισα τα svista (μολις λιγες ωρες) και με εποιασε κλειστοφοβια, οποτε δεν εχω προσωπικη αποψη, ομως το οτι λογο CORE 2 DUO πουληθηκαν εκατομμυρια νεοι υπολογιστες, και κυριως laptops και μονο το 20% απο αυτους μενει με svista κατι ψιλολεει.
Επισεις το οτι σε παγκοσμια χρηση βρισκονται στο 10% ενω η m$ ηδη τρεχει να βγαλει νεο λειτουργικο παλι κατι λεει.
(Αληθεια θυμαται κανεις τον προγονο τους τα ΜΕ ? )
Και τεσπα ας τ αφησουμε κι αυτα μια και ειναι θεμα καθαρα υποκειμενικο, μια και τα svista -υποτειθεται- εχουν καλυτερη ασφαλεια απο τους προκατοχους τους και στην τελικη το αν αξιζουν η οχι αφορα τους m$ users, και παμε στο marketing και την πολιτικη... Αν υπαρχουν χιλιαδες τετοιες κοντρες ακουγεται το ονομα του linux περισσοτερο (αυτος δεν ειναι καλος λογος για να σου φτιαξει το κεφι? )
Ακομη ειμαστε στο 3,7% απλα γιατι ο κοσμος δεν γνωριζει το linux η το φοβαται επειδη καποιοι σε κατι μαυρες εποχες διεδιδαν οτι ειναι ευκολο και καποιοι ταλαιπωροι σπαγαν τα μουτρα τους.
Οσον αφορα το θεμα τηα apple/m$ χμμμ οντως εχεις δικιο, ομως οπως εχω ξαναπει η διαφορα ειναι πιο πολυ διαφορα prestige... Αν προσωποποιουσαμε τις δυο εταιριες η apple θα ηταν ενας μεγαλοκαρχαριας απο αυτους της αρχικης εποχης της βιομηχανικης επαναστασης (που τυπωναν τις φατσες τους σε σηματα των εταιριων τους, καπνιζαν πανακριβα πουρα και θεωρουσαν τους παντες εμισθους σκλαβους τους) -κακο μεν, αλλα το επομενο ειναι χειροτερο- ενω η m$ ενας απατεωνας του 1920 που τυχαια εποιασε την καλη

Sorry, ό,τι είπε ο ioannis. Επίσης στα σχόλια του blog το "παπαγαλοειδές της m$" μια χαρά λογικά τα λέει, συγκεκριμένα τον ψιλοξεφτίλισε τον τύπο που έγραψε το κείμενο. Παρεμπιπτόντως, είμαι αποκλειστικά σε linux εδώ και κανα εξάμηνο και δε με βλέπω για windows ξανά, αλλά το να κατηγορείς τη microsoft χωρίς επιχειρήματα, έτσι για να το κάνεις είναι γελοίο... και ακόμα πιο γελοίο το να υποστηρίζεις την apple επειδή είναι κι αυτή "από κάτω" από πλευράς δημοτικότητας. Η apple στη θέση της microsoft θα ήταν πολύ χειρότερη από την τελευταία...

Για μένα το πρόβλημα έγκειται γενικότερα στην πολιτική και φυσικά στην λογική των εταιριών που στόχο τους έχουν μόνο να αυξήσουν τα κέρδη τους. Αυτό οδηγεί στάνταρ σε συμπεριφορές που προσπαθούν να κλειδώσουν την αγορά στα προϊόντα της εκάστοτε εταιρίας. Όσον αφορά την apple είναι πολύ χειρότερη από τον MS όσων αφορά το κλείδωμα του κώδικα της και τα είδη αρχείων που χρησιμοποιεί, απλά δεν έχει την πρόσβαση που έχει στην αγορά η MS. Προσωπικά όμως, και επειδή έχω χρησιμοποιήσει και έχω δει στην πράξη και τις πρακτικές που χρησιμοποιεί αλλά φυσικά και το πως εκπροσωπείται στην ελληνική αγορά, δεν πρόκειται να αγοράσω ποτέ ξανά ή να χρησιμοποιήσω οποιοδήποτε προϊόν της Αpple για οποιαδήποτε εργασία όσο χρήσιμο και αν είναι.

Όχι ότι δεν συμβαίνει φυσικά αυτό και με τα προϊόντα της MS, αλλά αυτοί έχουν φάει μαύρο γιατί υπάρχει τεράστια διάσταση μεταξύ εκείνου που λένε ότι πουλάνε και αυτού που πουλάνε τελικά. ( δηλαδή είναι ζήτημα κυρίως ποιότητας προϊόντος και όχι μόνο πολιτικής της εταιρίας που όλοι γνωρίζουμε ότι είναι μονοπωλιακή).

Γενικότερα τώρα ο χώρος της πληροφορικής είναι ένας από τους λίγους χώρους που γνωρίζω που διακατέχεται από τέτοια σύνδρομα, δηλαδή μονοπωλιακές τακτικές, εκμετάλλευση των καταναλωτών, παράνομες κρυφές χρεώσεις σε μόνιμη βάση και πολιτικές που όχι μόνο δεν συμβάλουν στην βελτίωση των υπηρεσιών και των προϊόντων αλλά σε πολλές περιπτώσεις οδηγούν προς τα πίσω τον χώρο με ανάλογα αποτελέσματα για τους χρήστες και την κατάρτιση τους.

Σε όλους τους άλλους χώρους, οι καταναλωτές των προϊόντων εξελίσσονται με τον καιρό. Στην πληροφορική βλέπω ότι η πάγια τακτική είναι να διατηρηθεί το καταναλωτικό κοινό στην ημιμάθεια και να παραμείνει έτσι για να αυξηθεί το κέρδος των εταιριών.
Αυτό δεν συνέβαινε ούτε στον 19ο αιώνα και φυσικά είναι απαράδεκτο να συμβαίνει στον 21ο.. Δεν ισχυρίζομαι ότι όποιος θα ψαχτεί δεν θα μάθει.. Ισχυρίζομαι όμως ότι υπάρχει στοχευμένη προσπάθεια να παραμείνει το ευρύ κοινό σε ένα στάτους ημιμάθειας ώστε να μπορεί να γίνει πιο εύκολα εκμεταλλεύσιμο από τις εταιρίες. Αυτό πιστεύω ότι οφείλεται στην πολύ ειδική φύση που έχει όλος ο χώρος της πληροφορικής με αποτέλεσμα να μην είναι ένα αντικείμενο το οποίο κάποιος μπορεί να το κατανοήσει και να το κατέχει αν δεν καθίσει να ασχοληθεί ειδικά με αυτό.

Σίγουρα είναι γηπεδικής φύσεως η ενασχόληση με τα κακώς κείμενα των εταιριών, αλλά από την άλλη ( και πέρα από τον χαβαλέ της υπόθεσης), είναι και ένας τρόπος να ενημερώνεται ο κόσμος, και φυσικά μία αντίδραση σε κάποιες παγιωμένες καταστάσεις.
Και η αλήθεια είναι ότι τις πιο κορυφαίες ατάκες, ευφάνταστες, αστείες αλλά και ουσιαστικές τις έχω δει από όλους όσους με γηπεδική διάθεση αναφέρονται στις δύο αυτές εταιρίες. Όπως και να το κάνουμε, έστω και από μόνο του αυτό, αλλάζει πολλά πράγματα.

Μεγαλο θεμα ανοιξες, Marlen. Ημιμαθεια & αμαθεια στο χωρο, που εχουν σχεδον ολοι... Απο τους πωλητες στα συγκεκριμενα ειδη, που παει ο ακομα πιο αδαης, ενιοτε, να αγορασει κατι να κανει τη δουλεια του & ακουει του κοσμου τις λαλακιες.
Προσωπικα εχει τυχει σε καποια λυσιδα καταστηματων, που μπηκα καποτε να αγορασω κατι χαζο περιφερειακα να με εξυπηρετησει ο σεκιουριτας!!!
Ημιμαθεια στους....τεχνικους, ημιμαθεια γενικοτερα...
Πριν 2+ χρονια, ηταν να παρω ενα laptop & αναμεσα στα 3-4 που ειχα κατασταλαξει επαιζε & ενα mac.
Eχει παει ποτε κανεις σας, στη Rainbow, στη Στουρναρη???
Ισως να επεσα στη περιπτωση & στις 5-6 φορες που πηγα εκει, μα διαβαζοντας & αλλα, δε νομιζω.Αλλωστε η Ελλαδα ειναι μια απο τις χωρες που η Αpple εκπροσωπειτε δια αντιπροσωπου.
Μια αναζητηση & θα δειτε ποσο δυσανασχετημενοι ειναι οι Ελληνες χρηστες mac.
Κατα τ' αλλα το MacOS ειναι ενα λειτουργικο πρωτοποριακο σαφως ανωτερο απο τα windows, μα σε καμια περιπτωση πιο σταθερο η πιο ανωτερο απο το Linux.
Βεβαια μεσα σε ολα αυτα, τις προαλλες ακουσα & ενα ευχαριστο, το οποιο θεωρω αρκετα σημαντικο.
Ενας απο τους πραγματικα σοβαρους τεχνικους, που ερχεται στη δουλεια για το δικτυο, συντηρησεις κλπ, μου ειπε οτι εδω & καμποσο καιρο εχει βαλει κατω το Linux & το "παταει" να το μαθει. Ο λογος, οτι του το ζητανε, οτι κυκλοφορει, οτι υπαρχει εντονα στην επαγγελματικη του καθημερονοτητα, πια.
Απο την αλλη μου ειπε οτι ελπιζει & ευχεται να μη σταματησει ολο αυτο το μπαχαλο & χαλι με τα windows & τα σχετικα, επειδη αυτο του δινει δουλεια.
25 ευρωπουλα η εργασια, κοινως. Θες antivarius, π.χ & δε ξερεις? (& υπαρχουν ΠΟΛΛΟΙ τετοιοι χρηστες, σας πληροφορω) Πας & με 25 ευρωπουλα στο βαζει!!! Αν ερθει βεβαια, το ποσο αυξανει!!!
Ολοκληρη βιομηχανια, πισω απο τα windοws, παγκοσμιως....

Marlene το εποιασες νομιζω απο τη σκοπια που το βλεπω κι εγω (γηπεδο ξε-γηπεδο, ακουγεται το ονομα linux περισσοτερο, κι αυτο ειναι καλο)
Κωσταντινε, αυτο με τα μαγαζια της πληροφορικης πεστο και ξαναπεστο...
Πριν λιγες μερες ημουν με τη γυναικαι μου σε γνωστο καταστημα (δεν αναφερω το ονομα οχι για να μη το δυσφημισω, αλλα γιατι δεν εχει νοημα μια και η συγκεκριμενη ιστορια θα μπορουσε να ειχε παιχτει σε οποιοδηποτε απο αυτα μια και οι υπαλληλοι ειναι λιγο πολυ ΑΚΡΙΒΩΣ ιδιου επιπεδου) κι εψαχνα για ενα adaptor-ακι vga.
Αφου εψαχνα και δεν εβρισκα (γενικα στα καταστηματα του Πειραια ποτε δε βρισκεις αυτο που θες... μπορει πχ να βρεις αντλια υδροψυξης, ρεζερβουαρ και να μην υπαρχει ψυγειο, cpu block και σωληνακια που οτι ωρα και να πας και οποια μερα ακριβως μολις πριν 5 λεπτα τους τελειωσαν) τεσπα, αφου ημουν σιγουρος πως αφου δεν το βρισκα μονος αρα δεν υπηρχε, η γυναικα μου μου ειπε να ρωτησω τον υπαλληλο.
Της λεω: δεν ξερει,
μου λεει :αφου εδω δουλευει πως δεν ξερει?
-καλα δεν το βρισκω εγω θα το βρει αυτος?
-εχεις να χασεις τιποτα να τον ρωτησεις?
(ηξερα, πως δεν ηξερα) -ναι, την ψυχραιμια μου (απαντησα, ομως της εκανα το χατιρι μπας και...)
και η απαντηση του υπαλληλου (ντοινγκ) "αυτα δεν πουλιουνται ξεχωριστα, τα αγοραζεις μαζι με καρτα γραφικων"
Τοτε μπροστα του και με ολο μου το θρασσος της ειπα αρκετα φωναχτα "ειδες που σου ειπα οτι δεν ξερει?"
Η χρυση λυση σε αυτα τα μαγαζια ειναι
1.ΞΕΡΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ, ΜΗ ΡΩΤΑΣ ΤΙΠΟΤΑ.
2.ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑΛΕΞΕ ΚΑΤΙ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ, ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ, ΕΧΕΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΠΑΡΑ ΑΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙΣ ΑΠΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ.
3.ΟΣΟ ΕΥΓΕΝΙΚΑ ΚΙ ΑΝ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΣΕ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ, ΔΙΑΟΛΟΣΤΕΙΛΕ ΤΟΝ. ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟΣΥΝΤΗΡΙΣΗΣ.
4.ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΩΣ, ΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΟΜΩΣ ΜΠΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΛΟΥ ΚΑΚΟΥ ΚΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΩΤΑΣΠΙΔΕΣ, Η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΤΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ MP3, ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙΣ ΒΕΒΑΙΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΨΥΧΑΝΑΛΥΤΗ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ.

Τεσπα, σχετικα με το θεμα, Δεν ειχα ποτε mac, ομως εχω δοκιμασει -ελαχιστα βεβαια- το λειτουργικο τους με το patch που κυκλοφορουσε για x86, αλλα οχι αρκετα ωστε να εχω αποψη.
Προσωπικα δε με ενθουσιαζε αυτο το κυριλε καλογυαλισμενο (ο beast μου ειναι καθαρα "υπολογιστης χακερ" χωρις καπακια, με custom τροφοδοτικα, με σωληνακια που κρεμμονται αυτοκολλητα, ανεμιστηρακια, ενα laptop με σπασμενη οθονη που εχει ενσωματωθει πανω του, σκληροι δισκοι δεξια κι αριστερα κτλ κτλ)οντας τεχνικος στο χωρο, παντα με ενδιεφερε περισσοτερο η λειτουργικοτητα, η αποδοση, η ταχυτητα και η αξιοπιστια κι οχι τα γυαλινα κουμπακια και το ολολευκο (που παρεπιπτοντως το σιχαινομαι)και οι υπολοιπες χαντρουλες για ιθαγενεις, αλλα δε μπορω να πω οτι πολλες φορες που τα βλεπω δε με δελεαζουν. (πολυ περιστασιακα ομως και φυσικα δε με βλεπω να ψηνομαι για να αγορασω κατι τετοιο)
Κυριο λειτουργικο εχω φυσικα linux, ομως λογο photoshop και κανα δυο ακομη προγραμματων σχεδιου/ζωγραφικης/φωτογραφιας αναγκαστικα εχω (παλι) και windows (τα ελεγχω με kvm και φυσικα ολοι οι υπολογιστες ειναι δικτυωμενοι εδω μεσα). Γιατι τα λεω αυτα? Μα για να τονισω ενα ΠΑΡΑΔΟΞΟ της ιστοριας. Συμφωνα με το δημοψηφισμα της novell οι περισσοτεροι χρηστες ζητανε το photoshop στο linux, και οσο κι αν το gimp αν το μαθεις ειναι αρκετα ομορφο, αξιολογο και φιλικο, δεν εχει καμια απολυτως σχεση με τη δυναμη του photoshop.
το θεμα photoshop+wine ειναι απλα -αυτη τη στιγμη- ενα κακογουστο αστειο, και οποιος το χει βαλει στις gold και platinum lists ειναι ο ιδιος που πριν 10 χρονια ελεγε "το linux ειναι πανευκολο, ευχρηστο, ευκολοτερο απ τα windows" κτλ κτλ κτλ (αν και μαλλον αυτοι που τα λεγαν τοτε αυτα ειναι αυτοι που σημερα βριζουν το ubuntu...τεσπα, καλα ναναι, αλλα μην ψηφιζουμε τοσο αζοριστα και αδοκιμαστα gold και platinum γιατι απλα κανουμε το open source να δειχνει αναξιοπιστο)
Ετσι, για οποιον θελει σοβαρα να δουλεψει το photoshop η καποια αλλα εξειδικευμενα προγραμματα η λυση ειναι windows, ειτε σε δευτερο υπολογιστη εν εχει την πολυτελεια, ειτε σε virtual περιβαλλον. Και εδω εχω να θεσω την εξεις απορρια (περι Apple) Το wine και ολα τα σχετικα ειναι windows emulator, οποιος δεν αρκειται απο αυτο και καταφευγει σε 2ο υπολογιστη ειτε πραγματικο ειτε εικονικο, επιλεγει windows (παρολο που τα προγραμματα αυτα υπαρχουν και σε mac) Δε θα ηταν πιο ευκολη και πολυ πιο επιτυχημενη μια εξομοιωση mac (αφου στην τελικη ο πυρηνας του ειναι bsd)?
Το Quemu εξωμοιωνει ολες σχεδον τις γνωστες πλατφορμες και αρχιτεκτονικες (κι ομως το κανει)ποσοι χρησιμοποιουν την εικονικη μηχανη για photoshop μεσω quemu + macOS? (σιγουρα ΚΑΝΕΝΑΣ).
Ποιος σκεφτηκε οπως το wine να ξεκινησει development του Mine (Η οπως αλλιως θα λεγοταν ενας macOS emulator)? ΚΑΝΕΙΣ!
Και η Apple, ποτε δε φανηκε να προσπαθησει να γινει φιλικη σε κανενα τομεα εκτος αν εξαιρεσουμε την προωθηση hardware με dual boot MacOS+windows (το οποιο βοηθα μονο στις πωλησεις hardware).
Σχετικα με αυτο που υπωθηκε, πως σε καμια περιπτωση το MacOS δεν ειναι καλυτερο απο το linux, δε μπορω να διαφωνισω, ουτε κ να συμφωνισω αφου δεν το γνωριζω σχεδον καθολου, ομως εχω να πω οτι με εντυπωσιασε απιστευτα ο τροπος που εγκαταστα και απεγκαταστα τα προγραμματα τα οποια τα βλεπει σα σκληρους δισκους και τα προσαρτιζεις για να τα τρεξεις (εχω την εντυπωση οτι καποια κορυφαια τεχνολογια κρυβεται πισω απο αυτο)

Το κάθε λειτουργικό σύστημα έχει μοιραία και τα καλά του και τις αδυναμίες του. Δεν υπάρχει τέλειο λειτουργικό σύστημα και δεν υπάρχει γιατί όσοι οι άνθρωποι τόσες και οι ανάγκες. Ο καθένας εξυπηρετείται δηλαδή από κάτι διαφορετικό. Το θέμα μας όμως δεν είναι τι εξυπηρετεί και ποιον αλλά το τι πλασάρει η κάθε εταιρία και σε ποιο κοινό.

Η Apple για παράδειγμα ξεκίνησε στην ελληνική αγορά σαν μία εταιρία που στόχευε σε συγκεκριμένο κοινό, κυρίως επαγγελματίες σε τεχνικής φύσεως επαγγέλματα ( γραφίστες, αρχιτέκτονες κτλ) και πλάσαρε το λειτουργικό της και τα προγράμματα της ως την μοναδική λύση για αυτά τα επαγγέλματα.

Τον καιρό που είχα "ασχοληθεί" με υπολογιστές της apple ( και λέω "ασχοληθεί" σε εισαγωγικά γιατί τότε η apple είχε πρωτοσκάσει στην ελληνική αγορά και εξόπλιζε εταιρίες) ήταν η μοναδική εταιρία που διέθετε προγράμματα για γραφίστες.
Εργαζόμουν τότε σε μία εκδοτική εταιρία ( μιλάμε για το 89-90) και ήταν τόσο κακή η παροχή υπηρεσιών για τον εξοπλισμό και το σετάρισμα των υπολογιστών από την αντιπροσωπεία που η εκδοτική εταιρία απόκτησε το σύστημα της ένα χρόνο μετά αφού είχε κάνει την παραγγελία, που την είχε πληρώσει και τοις μετριτοίς παρακαλώ. Μέχρι τότε εγώ είχα φύγει από εκεί.

Μέχρι κάποια χρονική στιγμή στον χώρο της γραφιστικής μόνο η Apple διέθετε κάποια προγράμματα επεξεργασίας εικόνας. Αργότερα αυτά έγιναν και port για pcs και αυτό έγινε γιατί ο επαγγελματικός κόσμος αφενός έβρισκε απλησίαστα τα προιόντα της Apple ( μιλάω πάντα για εποχές που ένας υπολογιστής για αυτή την δουλειά χτύπαγε και τα δύο εκατομμύρια δραχμές σε εποχές που οι μισθοί παίζανε στις 100.000 δραχμές - για να καταλάβετε την αναλογία) και γιατί φυσικά η αντιπρόσωπος εταιρία ήταν στην τεράστια κοσμάρα της.

Ηθικό δίδαγμα λοιπόν; Μόλις βρέθηκε και μία δεύτερη εταιρία που παρείχε λειτουργικό που μπορούσε να υποστηρίχθει από τις εταιρίες που παρήγαγαν το λογισμικό για σχεδιασμό σελίδων, αμέσως αμέσως άλλαξε και το status quo της αγοράς και η Rainbow συμμαζεύτηκε (πληρώνοντας βέβαια το ανάλογο τίμημα σε απώλεια πελατών).

Που θέλω να καταλήξω; Πιστεύω ότι όσο υπάρχει υγιής ανταγωνισμός, τόσο βελτιώνονται οι υπηρεσίες και τα προϊόντα των εταιριών. Πιστεύω ότι δεν είναι μακρυά η μέρα που θα γίνει στο Photoshop port για linux και αυτό θα συμβεί όσο περισσότερο κοινό μπαίνει και ζητάει το πρόγραμμα αυτό για την συγκεκριμένη πλατφόρμα, ( άλλωστε έχει γίνει ήδη αυτό μία φορά όπως προανέφερα).

Μην πάτε μακρυά.Δείτε τι γίνεται στον χώρο του ήχου και στα sequencers. Συγκεκριμένα στο Ardour που είναι ένα σύστημα πολυκάναλης εγγραφής ήχoυ έχουν πέσει από πάνω ένα σωρό developers και ...φτιάχνουν... γιατί έχουν πέσει από πάνω ένα σωρό ηχολήπτες και ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ και επειδή πληρώνουν απαιτούν.
Έτσι δεν αργεί και η μέρα που η Cakewalk που παράγει το Sonar ( που είναι από τα πιο γνωστά sequencers της αγοράς) βλέποντας ότι θα χάσει πελατεία από εκείνους που ήδη έχουν στραφεί στον ανοιχτό κώδικα θα δώσει το Sonar ( έναντι χρημάτων πάντα, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα αρνητικό ), και για Linux.

Οι εταιρίες μπορεί να έχουν κάποιες τακτικές αλλά έχετε υπόψιν σας ότι καμία εταιρία στον κόσμο δεν θέλει να χάνει πελάτες και καμία εταιρία στον κόσμο δεν πρόκειται να μην αντιδράσει αν δει το κοινό της να στρέφεται κάπου αλλού. ( δεν είναι μαλάκες.. business κάνουν.. ) .

Αλλά και το κοινό πρέπει να απαιτεί. Αν το κοινό αδρανεί τότε μην περιμένετε αλλαγές ..

(τους Sonar τους έχουμε αλλάξει τα φώτα στα mails. Για την ώρα τραγουδάνε ότι δεν σκοπεύουν να κάνουν port στο Sonar για Linux αλλά δεν χάνουμε τίποτα να τους τα πρήζουμε σε μόνιμη βάση :P )

ΠΕΡΙ ΗΜΙΜΑΘΕΙΑΣ ΤΩΡΑ

Η ημιμάθεια είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί αλλά δεν μπορούμε να έχουμε απαιτήσεις.
Ποιος είπε ότι ο άνθρωπος ο οποίος προσλαμβάνεται από μία εταιρία ως πωλητής πρέπει να είναι και ειδήμων στο αντικείμενο στο οποίο πουλάει; Την ενημέρωση των πωλητών οφείλει να την επιμεληθεί η εταιρία που τους προσλαμβάνει, αλλά εδώ ρε παιδιά δίνουν μισθούς της πείνας, περιμένετε να εκπαιδεύουν και το προσωπικό τους από πάνω;

Ποτέ δεν τα βάζω με τους πωλητές αλλά όπως είπε και ο brave ψωνίζω με τα ακουστικά στα αυτιά ( με βοηθάει να συγκεντρώνομαι και γενικότερα όταν ψωνίζω δεν θέλω να με ενοχλεί κανείς.. Για να ξανα αποκτήσω επαφή με το περιβάλλον μου πρέπει να με σκουντίσουν.. συνήθως δεν ακούω τίποτα! ).
Δεν τα βάζω με τους πωλητές γιατί ξέρω ότι δουλεύουν 10 ώρες την μέρα για 700 ευρώ τον μήνα, ότι τους εκμεταλλεύονται ανελέητα και το τελευταίο που θέλουν να ακούσουν είναι τον πόνο μου για αυτό που θέλω να αγοράσω.

Τώρα.. όσον αφορά την ημιμάθεια των χρηστών στον χώρο της πληροφορικής .. αυτά πηγαίνετε να τα πείτε στον Αλογοσκούφη και στην "τρομερής στρατηγικής" ( @@ ) συμφωνία που έκανε με την ακατανόμαστη.

Την εποχή αυτή τρέχει ένα πρόγραμμα επιμόρφωσης για τον χώρο της πληροφορικής για όλους όσοι είναι σε κάποιο πανεπιστήμιο. Δείτε εδώ τι παίζει και θα καταλάβετε γιατί στην Ελλάδα είναι οι περισσότεροι ημιμαθείς.

http://www.ekpaidefteite.gr/Browse/Default.aspx

Aν βρείτε μέσα σε αυτή την ατελείωτη λίστα ένα πρόγραμμα επιμόρφωσης που να μην είναι σχετικό με εφαρμογές της ΜS ( και μόνο με εφαρμογές χωρίς κανένα θεωρητικό υπόβαθρο από κάτω ) να μου το πείτε γιατί εγω δεν βρήκα κανένα, ( τουλάχιστον από αυτά που ήθελα να βρω).