Motorola a1200e

thanos pap | Τετ, 04/30/2008 - 19:22 | 1' | 5

Μήπως θα ήταν χρήσιμο να άνοιγε και στο Linux Format μια συζήτηση γύρω από τα linux κινητά και τις δυνατότητες τους μέσα από το linux; Απέκτησα πρόσφατα ένα Motoming A1200e και η αλήθεια είναι ότι δεν τολμάω να το "πειράξω" αν και οι περισσότεροι κάτοχοί του στο εξωτερικό του αλλάζουν τα φώτα! Αν υπάρχει κάποιος που να ασχολείται με το θέμα κάθε σχόλιο είναι ευπρόσδεκτο.

Θάνος

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Το είχα δοκιμάσει το συγκεκριμένο. Απ´ όσο ξέρω με αλλαγή firmware ξεκλειδώνει και μπορείς να τρέχεις ότι θες.

Πάντως έχεις δίκιο για το mobile linux. Το έχουμε παραμελήσει εδώ. :(

--Stat rosa pristina nomine, nomina nuda tenemus

Καλημέρα,
μηπως ξερει κανεις απο που μπορώ να κανω install εφαρμογες για το συγκεκριμενο μοντέλο?
Εχω ψαξει αλλα δεν εχω βρει τπτ.

[oprime@dexter]$uname -r|awk '{print $1}'

Πρέπει να το φλασάρεις με το αγγλικό firmaware και μετά ξεκλειδώνει και μπορείς να του τρέξεις διάφορα.
Υπάρχουν πολλές σελίδες που αναφέρονται σε αυτό το θέμα δες ενδεικτικά παρακάτω.

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=2093006#post2093006

http://www.modmymoto.com/forums/showthread.php?t=39949&page=2

Προσωπικά δεν το έχω πειράξει ακόμα γιατί αφενός μεν τις java εφαρμογές τις τρέχεις έτσι και αλλιώς και αφετέρου δε από τα πακέτα .pkg που μπορείς να τρέξεις άμα το φλασάρεις δεν βρήκα κάποιο να με ενδιαφέρει ακόμα εκτός από κάτι players που παίζουν και ogg . Βασικά βαριέμαι να μπω στην διαδικασία να το φλασάρω μόνο για να του προσθέσω έναν player. Ίσως αργότερα.

Dear marlene,
Τα ειχα βρει αυτα τα ποστ αλλα δεν θελω να flasharo απλα να περασω καμια εφαρμογη ή game... ευχαριστω για τον χρονο σου.

Παντος δεν νομιζω να δουλέχουν σε μενα γιατι το version ειναι R541G-11.52.12R και τα links μιλανε για προιγουμενο version...

[oprime@dexter]$uname -r|awk '{print $1}'

Ναι ε.. κοίτα ....τα pkg άμα το έχεις ξεκλειδώσει τα βάζεις στην κάρτα και τα τρέχεις από εκεί. Ότι βάλεις μέσα το έχεις αποσυμπιέσει από πριν, αν είναι mpkg αυτό γίνεται με το να το κάνεις .tar.gz στον υπολογιστή και να το ανοίξεις ή να αν έχεις εγκαταστήσει την εφαρμογή που επιτρέπει στο κινητό να αποσυμπιέζει μόνο του τα mpkg. ( υπάρχει πρόγραμμα για αυτό που τρέχει στο κινητό αλλά πρέπει είπαμε να είναι ξεκλείδωτο).
Μετά τα τρέχεις κανόνικα επιλέγοντας τα από την κάρτα ( όλα στην κάρτα τα βάζεις) αφού τα έχεις βάλει μέσα στο κεντρικό root directory ( δηλαδή σε κανέναν φάκελο υποφάκελο κτλ.).
Η μανούρα είναι μέχρι να ξεκλειδώσεις το τηλέφωνο γιατί πρέπει να βρεις ακριβώς ποια έκδοση firmware έχεις καθώς επίσης και ποιο firmware θα του εγκαταστήσεις.
Εννοείται ότι αν το φλασάρεις του βγάζεις το ελληνικό του μενού και πρέπει να του περάσεις πάλι τα ελληνικά. ( αλλά αυτό είναι εύκολο γιατί του δίνεις τα ελληνικά με τέσσερα αρχεία που τα βάζεις και αυτά στην κάρτα).
Βασικά δεν πρέπει να είναι πολύ δύσκολο να το ξεκλειδώσεις αλλά όπως είπα οι εφαρμογές που σου δίνουν τα .pkg δεν λένε και πολλά πράγματα τουλάχιστον για την δουλειά που θέλω εγώ το κινητό.