Πολιτιστικό δρώμενο

Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση) | Κυρ, 01/13/2008 - 23:27 | 2' | 2


==Για δείτε και αυτό, μια και εμπλέκεται επίλεκτο μέλος του φόρουμ μας. Δεν λέω ποιος ...όχι δε λέω=====

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ 12 - 30 Νοεμβρίου 2007




              ΘΕΑΤΡΟ ΣΦΕΝΔΟΝΗ  (Μακρή 4 - Ακρόπολη)




     'ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΙ ΗΧΟΣ'




ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ - ΑΦΗΓΗΣΗ:   ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΩΣΤΑΣ


ΜΟΥΣΙΚΗ:                          ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΦΡΑΙΜΙΔΗΣ


ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ:   ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΦΡΑΙΜΙΔΗΣ - ΜΑΡΙΑΛΕΝΑ ΣΑΡΡΗ




Ώρες προσέλευσης:  καθημερινά 21:00 - 23:30




Τηλ. επικοινωνίας 210 9246692


Είσοδος 8 ευρώ.




ΧΟΡΗΓΟΣ: Sonic, Arts & Science






Μία performance - έκθεση ζωγραφικής, στην οποία εκτίθονται έργα του ζωγράφου και ποιητή Αλέξανδρου Κώστα ενώ ταυτόχρονα θα ακούγονται ζωντανά αφηγήσεις σε διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, του Ανδρέα Καρκαβίτσα, καθώς επίσης και από την ποιητική συλλογή και τα διηγήματα του ζωγράφου.


Η μουσική επιμέλεια είναι του Βασίλη Εφραιμίδη ο οποίος παίζει ζωντανά και κιθάρα.


Στόχος της παράστασης είναι να παντρέψει τις Τέχνες της Ζωγραφικής, της Μουσικής και  της  Αφήγησης ώστε να καταδείξει νέες προεκτάσεις  μέσα από αυτόν τον συγκερασμό.





dimitris2007-11-8 16:51:50

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Πως μπορεί να συνδεθεί η ζωγραφική με την μουσική ;;;¶ντε ζωγραφική και αφήγηση πάει και έρχεται αλλά η music πως.

¶ντε να σας πω για να μην σκάσετε από περιέργεια.
Η έκθεση εκτός από τους πίνακες θα έχει και ζωντανή μουσική σε στυλ αυτοσχεδιασμού που θα σχετίζεται όμως άμεσα με την θεματολογία των έργων.
Τα κείμενα και τα ποιήματα που θα ακουστούν σχετίζονται με τα έργα,  υπήρξαν πηγή έμπνευσης για αυτά, αλλά υπήρξαν και πηγή έμπνευσης των ποιημάτων και διηγημάτων του ζωγράφου ( που είναι ένα πραγματικά πολύπλευρο ταλέντο).

Θα πω τώρα μερικά πράγματα ακόμα.
Τα τελευταία χρόνια δεν έχει υπάρξει αξιόλογη και πολύπλευρη παραγωγή έργων, ( αναφέρομαι εδώ σε όλους τους τομείς της Τέχνης γενικότερα). Οι περισσότεροι από τους πολλούς αξιόλογους καλλιτέχνες που έχουμε αυτήν την στιγμή έχουν κατά κάποιο τρόπο κλειδωθεί έξω από τα καλλιτεχνικά δρώμενα αφενός με τον οποίο προωθούνται οι καλλιτέχνες στην Ελλάδα, από τα κυκλώματα των γκαλερί που εμπορεύονται τα έργα τους, και αφετέρου από τους εκδοτικούς οίκους που αρνούνται πεισματικά να δημοσιεύσουν ότι ξεφεύγει από το επίπεδο του best seller. Ας μην σχολιάσουμε καλύτερα τους εκθεσιακούς χώρους που είναι γενικότερα κλειστοί για την αμιγώς ελληνική παραγωγή τέχνης.

Έτσι λοιπόν κάνουμε μία προσπάθεια να παρουσιάσουμε ένα πολύπλευρο καλλιτεχνικό γεγονός, το φιλοξενούμε σε ένα χώρο που δεν σχετίζεται με τους συνήθεις "δήθεν" εκθεσιακούς ( εμπορικούς) χώρους και φυσικά ελπίζουμε αυτό να έχει ανταπόκριση στο κοινό ώστε να συνεχίσουμε και με άλλους καλλιτέχνες.

Στόχος είναι να περάσει η ιδέα στο κοινό ότι οι σύγχρονες Τέχνες  δεν είναι ανεξάρτητες εντελώς μεταξύ τους, ότι δεν απευθύνονται μόνο σε κοινό ειδημόνων, και φυσικά δεν είναι κάτι ελιτίστικο και απρόσιτο για το κοινό.

Ε τώρα αν έχετε ακόμα ερωτήσεις για το πως θα παρουσιαστεί αυτό δεν έχετε παρά να περάσετε από εκεί... Θα είμαι εκεί και θα σας περιμένω,είναι και μία καλή ευκαιρία να γνωριστούμε..
Ααα και δεν σας είπα. Όλοι οι συμμετέχοντες στο event είναι και αυτοί linux people.. ( σιγά μην δεν ήταν!!! )