ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ UBUNTU

st.nikos | Τετ, 07/22/2009 - 12:27 | 1' | 25

ΚΑΛΗΜΕΡΑ,

ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΣΑ ΤΟ UBUNTU (WUBI INSTALLER) ΣΤΟ NETBOOK ΜΟΥ.

ΕΝΩ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΜΠΙΚΑ ΜΕΣΑ ΤΑ ΒΡΙΚΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ.ΠΗΓΑ ΝΑ ΞΑΝΑΜΠΩ ΣΤΟ UBUNTU ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ. ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΟΓΗ WINDOWS & UBUNTU ΤΟ ΕΠΙΛΕΓΩ ΚΑΙ ΚΟΛΛΑΕΙ.

ΓΙΑΤΙ?

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Επειδή δεν έχω δουλέψει ποτέ σε slax δε μπορώ να σε βοηθήσω άμεσα, σορι, απλά ήθελα να κάνω 1-2 παρατηρήσεις σχετικά με αυτά που γράφεις.

Πρώτον, θεωρώ ότι δεν είναι και ό,τι καλύτερο να γράφεις φάτσα - φόρα τους κωδικούς σου σε ένα φόρουμ, για τη δική σου ασφάλεια. Μικρή ίσως η πιθανότητα να το δει κάποιος που είναι γείτονάς σου και να χρησιμοποιήσει την πληροφορία για να σου δημιουργήσει πρόβλημα αλλά καλό είναι θέμα συνήθειας περισσότερο. Αυτό απλά σα φιλική συμβουλή.

Δεύτερον, η κωδικοποίηση WEP δεν είναι και ό,τι καλύτερο για την ασφάλεια του δικτύου σου καθώς "σπάει" εύκολα με εργαλεία και οδηγίες που βρίσκει κάποιος άνετα στο ιντερνετ. Αντιθέτως, προτείνω τη χρήση της κωδικοποίησης WPA2 την οποία υποστηρίζουν όλες οι σύγχρονες δικτυακές συσκευές (εκτός αν έχεις κάτι πολύ πολύ πολύ παλιό...).

Τρίτον, πώς και επέλεξες να ξεκινήσεις με slax? Θα έκανα μια πρόταση να δοκιμάσεις κάποια άλλη διανομή για αρχή πιο φιλική για ρον αρχάριο χρήστη (π.χ. PCLinuxOS, Ubuntu, Mint, openSuSE) όπου λογικά το πρόβλημά σου δε θα υφίσταται καθώς αυτές οι διανομές ρυθμίζουν σχεδόν αυτόματα το ασύρματο δίκτυό σου (πάντα βέβαια σε σχέση με την κάρτα δικτύου).

Πάντως περίμενε λίγο και όλο και κάποιος θα βρεθεί εδώ στο φόρουμ που θα μπορέσει να σε βοηθήσει σε περίπτωση που θες οπωςσδήποτε να λύσεις το πρόβλημα σε slax.

************************

www.postokano.gr

Καλησπέρα φίλε! Μιας και τα κάνεις από κονσόλα και όχι από κάποιο gui δοκίμασες στο τέλος ναι τρέξεις dhcp wlan0 (ή dhcpcd wlan0 αναλόγως ποιο χρησιμοποιεί η διανομή σου) ώστε να πάρει ip ο υπολογιστής; Οι εντολές που έχεις γράψει είναι οι σωστές για το WEP επομένως το μόνο πρόβλημα πιστεύω πως είναι αυτό.. Και αν θέλεις κάποιο gui για το wireless θα σου πρότεινα το wicd , επειδή είναι ελαφρύ εύχρηστο και παίζει σε όλα τα γραφικά περιβάλλοντα! Επίσης να σου επισημάνω και γω πως καλύτερα να βάλεις wpa2 όπως λεει και ο φίλος από επάνω για μεγαλύτερη ασφάλεια. Πιθανώς θα χρειαστείς το πακέτο wpa_supplicant και wpa_passphrase.

1) euxaristw pou mou apantises
2) den einai o pragmatikos kwdikos mou autos apla to bala san paradeigma gia na katalabete oti exw san kwdiko 1 leksi
3) oso gia tin kodikopoiisi den to iksera kai tha kanw auto pou mou les.
4) to slax to epeleksa gt mou to eipe enas filos epeidi twra mathainw (apo xtes gia akribeia :) ) linux mou eipe oti auto trexei mesa apo to flashaki mou gia na mathw kai den peirazei ta windows. Auta pou mou eipes pio panw (π.χ. PCLinuxOS, Ubuntu, Mint, openSuSE) den xreiazontai installation? An oxi les na balw to ubuntu to opoio apo ti exw katalabei xrisimopoioun polloi? H protineis kapoio allo? Se poio site ta briskw?

Euxaristw kai pali

Kalispera kai se euxaristw pou mou apantises kai sy.
to dhcpcd wlan0 to kana kai den mou dinei ip.
Thelw kapws na to rythmisw kai na mpainei automata opote mpainw me linux sto diktyo mou.
Les kai sy opws kai o filos parapanw na katebasw allo linux? gia to ubuntu akouw ta kalytera alla douleuei me flashaki?
Peite mou sites gia na ta katebasw

Για αρχή σου προτείνω να χρησιμοποιήσεις ένα εργαλείο που ονομάζεται unetbootin και τα κάνει όλα αυτόματα: Κατεβάζει το iso της διανομής που θέλεις και την εγκαθιστά στο φλασάκι σου. Μπορείς να το δουλέψεις και από λινουξ και από windows, υπάρχουν εκδόσεις και για τα δύο λειτουργικά. Πληροφορίες θα βρεις σε αυτό το τόπικ.

Προτείνω να ξεκινήσεις με κάποια διανομή από τις Ubuntu, Linux Mint ή openSuSE. Αν έχεις χρόνο και διάθεση κάνε και δοκιμές και θα βρεις αυτή που σου ταιριάζει/ αρέσει καλύτερα. Welcome!

************************

www.postokano.gr

Το slax σωζει τις ρυθμισεις που κανεις στο φλασακι?

Αν οχι και να δουλεψει το ασυρματο μολις κανεις reboot θα χαθουν ολα και θα πρεπει να τα ξανακανεις απο την αρχη.

Δοκιμασε καποια απο τις διανομες που σου προτεινει ο jvarkas.Απλα το unetbootin δεν σωζει τις ρυθμισεις που κανεις.

Το ubuntu εχει εργαλειο για να φτιαξεις live usb,το οποιο σωζει τις ρυθμισεις.

Απλα πρωτα πρεπει να καψεις ενα cd, να εκκινησεις απο αυτο τον υπολογιστη σου και μετα το εγκαθιστας με λιγα κλικ στο φλασακι.

st.nikos]kalimera exw ena problima kai tha ithela an mporei kapoios nam e boithisei. eimai kainourgios sto llinux kai prospathw na syndethw sto diktyo tou spitiou mou kai den mporw. katarxin to diktyo exei kodiko WEP "michalis" ebala tin entoli iwconfig wlan0 essid linksys (mpainei sto diktyo alla exw proble me ton kwdiko) iwconfig wlan0 key s:michalis (den ginetai tpt) pws mporw na to rythmisw kai molis anoigw to pc se linux na mpainei automata sto diktyo mou? euxaristw ek twn proterwn a ksexasa na pw oti xrisimopoiw to slax

 

σε Slackware-current εβαλα το wicd με το οποιο συνδεσα desktop με το wireless του σπιτιου μου με encryption WPA2/PSK !!! καλυτερο απο το WEP.

Θα το βρεις στο http://ftp.ntua.gr/pub/linux/slackware/slackware-current/extra/wicd/wicd-1.6.2-i486-1.txz

san root:

installpkg wicd-1.6.2-i486-1.txz

vi /etc/group

add your_single_user in netdev group

/etc/rc.d/rc.wicd start

 

login as single user and you will be fine ;)

http://s3.battleknight.gr/index.php?loc=hire&ref=NTI4OTY=

[oprime@dexter]$uname -a | awk '{print $1, "on the ROCKS"}' | sed -e 's/on\ the\

nai to slax swzei sto flashaki kai molis kskeiniseis to pc ksekinaei apo kei pou eixes meinei tin teleutaia fora.

opws eipa epeidi eimai kainourgios sta linux auta pou mou grapses mou fainontai taiwanezika. ola auta pou ta grafw?

 Καλως ορισες στο κοσμο του Linux & στο forum.

Πριν σου δωσω απαντησεις, θα σε παρακαλουσα να γραφεις Ελληνικα, συμφωνα & με τους ορους του φορουμ, μα & για να διαβαζουμε & πιο ευκολα.

Σε περιπτωση μη Ελληνικου πληκτρολογιου: All Greek to me

 

Οτι σου λεει παραπανω ο Slak, απαιτουν χρηση κονσολας, ειναι εντολες & οι σωστες για να επιτυχεις  συνδεση με το Slax.

Aπ' οτι καταλαβαινω, αυτο που σ' ενδιαφερει ειναι να δεις & να εχεις το Linux, μα φοβασαι να προχωρησεις σε κανονικη εγκατασταση, λογω φοβου οτι θα χαλασεις το δισκο σου & την εγκατασταση των windows.

Ισως & λιγο παραπληφορηση, λιγο αγνοια, λογικο ειναι.

Παμε απο την αρχη λοιπον.

Ασε στην ακρη το Slax & κανε τα παρακατω:

 

1. Μπες στα windows, ανοιξε τον browser σου & κατεβασε αυτο εδω: Ubuntu για usb stick

2. Μετα κατεβασε την εφαρμογουλα, που μ' ενα "κλικ", μας επιτρεπει να κανουμε αυτο (ειναι η πρωτη πανω-πανω): Disk Imager

3. Βαλε το φλασακι, σε μια usb θυρα.

4..Να θυμασαι το γραμμα, που θα σου δειξουν τα windows, για το φλασακι (π.χ:  Ε: )

5. Εκτελεσε την εφαρμογη Disk Imager, που κατεβασαμε στο βημα 2.

6. Θα σου ζητησει να επιλεξεις το φακελο στον οποιο θελεις να κατεβει. Στη προκειμενη θα επιλεξεις το φλασακι ( το γραμμα, που αντιστοιχει δηλαδη σε αυτο -το ειπαμε στο βημα 4- )

7. Μολις σου πει οτι τελειωσε η εγκατασταση, αφαιρεσε το φλασακι. Κλεισε τον υπολογιστη σου & επανεκινα τον, εχοντας ΗΔΗ μεσα το φλασακι.

8. Μολις σου φορτωσει, συν τις αλλες επιλογες, σου λεει πρωτα-πρωτα, να το δοκιμασεις. Επελεξε αυτο. Μολις φορτωσει θα δεις μια διαφορετικη επιφανεια εργασιας.

     Ειναι η εκδοχη για Laptops & Notebooks (γρηγορη & ευκολη). Μα & αν προτιμας μια τυπικη Linux (gnome) επιφανεια εργασιας, πας:

    Προτιμησεις> Αλλαγη Εμφανισης Επιφανειας Εργασιας.   Ετσι θα εισαι σ' ενα τυπικο Linux desktop.

    Mην ανησυχεις για συνδεσεις, συσκευες, κλπ... Θα τα βρει ολα μονο του,,,, Ειναι πολυ εξυπνο!!

9. Aυτο θα ειναι ενα LIVE USB, κοινως ΔΕ θα σου αποθηκευει ρυθμισεις. Αν θες κανονικη εγκατασταση, βαλε ενα αλλο usb φλασακι, να στο αναγνωρισει & επελεξε να το      εγκαταστησεις εκει. (θα χρειαστεις ενα φλασακι, κατι παραπανω απο 4G, αν θελεις να σωσεις καποια πραγματα η να εγκαταστησεις κατι ακομα.

     Βεβαια το Linux εχει λυση & σε αυτο, αν δεν εχεις χωρο. Απλα πας στο  K l i k  & χωρις να κατεβασεις ακριβως την εφαρμογη στο δισκο σου, τη χρησιμοποιεις!

    & οχι μονο αυτο. Μα την επομενη φορα την εχεις ετοιμη & δε ξανακανεις τη διαδικασια!!)

10. Με λιγη αναζητηση εδω, στο φορουμ, θα βρεις πως αποθηκευονται οι ρυθμισεις στο φλασακι & πως μπορεις να διαμορφωσεις το desktop σου.

 

Τελειωνοντας, θα σου πω οτι αδικα φοβασαι & προχωρα σε κανονικη εγκαταση στο δισκο σου.

Να εχεις & τα 2 λειτουργικα.

Τιποτα δε παθαινει ουτε ο δισκος, ουτε ο υπολογιστης, ουτε τα windows,

απο το (ενα ειναι) Linux!!!

 

Περισσοτερα για τα παραπανω:

www.canonical.com/projects/ubuntu/unr 

help.ubuntu.com/community/Installation/FromImgFiles

Constantinos ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ,

 

ΘΑ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕΣ ΑΡΚΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΤΑ 2 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΩ ΠΟΙΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ (WINDOWS-UBUNTU)

ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ? ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟ UBUNTU DESKTOP ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΤΒΟΟΚ ΡΕΜΙΧ?

Γειά σου νίκο και καλωσήλθες. Οι υπόλοιποι έχουν αρχίσει να σε κατατοπίζουν βλέπω. Μια παρατήρηση: επειδή υπάρχει πολύ πολύ μεγάλη ποικιλία από "διανομές Linux" (διαφορετικές εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος, με διαφορετική στόχευση, διαφορετικά χρώματα, εργαλεία, κλπ κλπ), ο καθένας/μία που θα σου απαντήσει θα προτείνει, όπως είναι φυσικό άλλωστε, τη διανομή που εκείνος/η πιστεύει ότι είναι φιλικότερη στους νεοφώτιστους Linuxάδες. Το γράφω αυτό για να τονίσω ότι είναι καλύτερο να δοκιμάσεις πολλές διανομές πριν καταλήξεις σε κάποια - το unetbootin που πρότεινε ο jvarkas θα σου φανεί χρήσιμο για να βάζεις διανομές στο usb stick σου μέσα από Windows (μέχρι να τα εγκαταλείψεις οριστικά... ). Ακόμα και χωρίς usb stick, όμως, μπορείς να δοκιμάσεις τις περισσότερες διανομές. Βλέπεις οι περισσότερες διανομές είναι σε μορφή Live CD. Ένα αρχείο .iso που το "καις" σε ένα κενό δισκάκι, κάνεις reboot και απλά τεστάρεις το Linuxάκι σου χωρίς να πειράξεις Windows...

Το Ubuntu που σου πρότεινε ο constantinos, από το οποίο σου γράφω κι εγώ, είναι απλά η πιο δημοφιλής διανομή Linux αυτήν την εποχή - παλιότερα π.χ. ήταν πιο δημοφιλές το Mandriva. Άλλοι μπορεί να σου προτείνουν π.χ. το openSUSE ή Fedora. Εγώ λέω, δοκίμασε όσες περισσότερες μπορείς.

Στο Ubuntu τώρα, μια και ρωτάς. Υπάρχουν διάφορες εκδόσεις του Ubuntu:

Η Ubuntu 9.04 desktop είναι η τελευταία και βασίζεται στο γραφικό περιβάλλον Gnome. Δες αναλυτική παρουσίαση του Ubuntu και του Gnome εδώ: http://www.ubuntu.com/products/WhatIsUbuntu/desktopedition

Η Ubuntu Netbook Remix (ή UNR για συντομία) προορίζεται για netbooks και βασίζεται σε ένα γραφικό περιβάλλον που είναι προσαρμοσμένο για μικρές οθόνες και γενικά hardware για netbook. Αν θέλεις linux για κανονικό υπολογιστή/laptop προτείνω την desktop έκδοση.

Θα διαπιστώσεις ότι πολλές διανομές δίνουν εκδόσεις για 32bit (ή i386)  αλλά και για 64bit (ή AMD64). Οι εκδόσεις των 32bit παίζουν παντού, ενώ οι 64bitες μόνο σε 64bit επεξεργαστές (core 2 duo και AMD 64). Προτείνω να προτιμάς στην αρχή τις 32bit εκδόσεις.

Tέλος θα διαπιστώσεις ότι σε πολλές δημοφιλείς διανομές εμφανίζονται "παράγωγες διανομές" δηλαδή διανομές που βασίζονται στην αρχική αλλά τις προσθέτουν διάφορα πραγματάκια. Για το Ubuntu υπάρχουν π.χ. οι Κubuntu (με περιβάλλον KDE), Xubuntu (με περιβάλλον Xfce), Edubuntu (για μαθητές), Ubuntu Studio (για media center) κοκ. Δες:

http://www.ubuntu.com/products/whatisubuntu/derivatives

Στο FAQ του www.linuxinsider.gr θα βρεις πολλές ερωτήσεις-απαντήσεις για να κατατοπιστείς...Προτείνω να ξεκινήσεις από εδώ και από εδώ.

Και αμα καταλήξεις κάπου, μην φοβάσαι την εγκατάσταση στο σκληρό δίσκο. Αν θες, έχουμε και δύο βίντεο-οδηγούς για να δεις πόσο εύκολη είναι η εγκατάσταση σε Ubuntu και Fedora. Πρόκειται για παλιότερές εκδόσεις Ubuntu/Fedora αλλά τα βασικά βήματα είναι ίδια:

Ubuntu 7.04: AVI βίντεο, 70ΜΒ

Fedora 7: AVI βίντεο, 40ΜΒ

--ΔΚ

 

ΕΚΑΝΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΑΤΕ ΚΑΤΕΒΑΣΑ ΤΟ UNR ΓΙΑ ΤΟ NETBOOK ΜΟΥ. ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΑΤΕ ΜΕ ΤΟ DISK IMAGER ΚΑΝς ΕΠΑΝΝΕΚΙΝΗΣΗ ΑΛΛΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΠΑΛΙ ΣΤΑ WINDOWS!

ΓΙΑΤΙ?

st.nikos]

ΕΚΑΝΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΑΤΕ ΚΑΤΕΒΑΣΑ ΤΟ UNR ΓΙΑ ΤΟ NETBOOK ΜΟΥ. ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΑΤΕ ΜΕ ΤΟ DISK IMAGER ΚΑΝς ΕΠΑΝΝΕΚΙΝΗΣΗ ΑΛΛΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΠΑΛΙ ΣΤΑ WINDOWS! ΓΙΑΤΙ?

αλαξες τη σειρα στο bios ωστε να βλεπει πρωτα στο cd η στο usb(οτι χρησιμοποιεις)  για να βρει να φορτωσει το λειτουργικο

ΝΑΙ ΤΟ ΚΑΝΑ ΑΛΛΑ

(1) ΑΠΟ ΤΙ ΒΛΕΠΩ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ UBUNTU ΣΕ FLASHAKI

(2) ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ RESTART ΑΠΟ ΤΟ USB STICK

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ,

ΚΑΤΕΒΑΣΑ ΤΟ UBUNTU 9.04 TO EBALA STO FLASHAKI ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΚΑΝΑ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ 1)LAPTOP ΚΑΙ ΣΤΟΝ 2)NETBOOK ΣΤΟ BIOS. ΕΝΩ ΣΤΟ (1) ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΟΤΑΡΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΣΤΟ (2) ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΓΡΑΦΕΙ DISC ERROR.

Α ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ DUAL BOOT.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΩ ΣΤΟ NETBOOK ΜΟΥ ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

 Ποιο not εχεις?

Σου εδωσε πολυ καλα λινκς ο Δημητρης πιο πανω για εγκατασταση.

Χοντρικα, εστω πως εχεις ενα δισκο 100g για παραδειγμα, εκ των οπιων τα 70 g τα θες για τα windows.

Πατας το εικονιδιο Εγκατασταση, κανεις τα πρωτα βηματα & σε φτανει εκι που λεει: ποιο κοματι δισκου να χρησιμοποιησει.

ΑΝ δε σε νοιαζει να εχουν αλλο κενο χωρο ταwindows, (επειδη εχεις φλασακι-πχ- ν' αποθηκευεις, επιλεγεις αυτο που λεει: Χρηση του υπολοιπυ κενου χωρου (καπως ετσι).

Αν ομως θες να τους αφησεις χωρο, επιλεγεις το τελευταιο που λεει: Χειροκινητη Εγκατασταση.

Εκει σου δειχνει το δισκο σου & με πρασινο (λογικα) χρωμα θα ειναι ο χωρος των win.

Κανεις δεξι κλικ εκει & επιλεγεις: Διαμορφωση.

Δημιουργεις ενα νεο χωρο της ταξης των οσο giga θελεις. Ας πουθμε 30, που δωσαμε το παραδειγμα πιο πανω.

Το κανεις & το διαμορφωνεις σε ext-3.

Το σωζεις & το αφηνεις να εγκατασταθει εκει.

Αυτο ειναι μια ... χοντρικη εγκατασταση. Αν δεις τα πραραπνω που λεει ο Δημητρης θα καλυφθεις πληρως.

Φαινεται πολυπλοκο & δυσκολο μα δεν ειναι.

 

 

 

CONSTANTINOS

ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ. ΤΟ ΠΩΣ ΤΟ ΕΓΚΑΘΙΣΤΑΣ ΤΟ ΕΙΔΑ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΟΚ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΕΝΩ ΤΟ ΧΩ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΦΛΑΣΑΚΙ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ IMAGER ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ. ΕΧΩ ΡΥΘΜΙΣΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΤΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΛΑΣΑΚΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΑΠΤΟΠ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΕΤΒΟΟΚ ΜΟΥ.
ΕΝΩ ΣΤΟ ΛΑΠΤΟΠ ΜΠΟΥΤΑΡΕΙ ΜΕ ΤΟ ΦΛΑΣΑΚΙ ΣΤΟ ΝΕΤΒΟΟΚ ΔΕΝ ΜΠΟΥΤΑΡΕΙ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ 2. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΝΕΤΒΟΟΚ ΔΕΝ ΕΧΕΙ CD ΟΠΟΤΕ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΦΛΑΣΑΚΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ DUAL BOOT.

ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ?

 Παραπανω σου λεω με απλα λογια & συντομια πως εγκαθιστας ενα Linux (μια στοιχειωδη εγκατασταση, απλα) σ' ενα μηχανημα οτι & αν ειναι, που εχει ηδη  windows.

Για να μη σου δινει καποιο μηνυμα οταν bootαρεις απο στικ σημαινει πως κατι δεν εχεις κανει καλα στις ρυθμισεις του not με την εννοια πως τα bios των not ειναι καπως πιο ... παραξενα ενιοτε.....

 

ΚΑΛΗΜΕΡΑ,

ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΣΑ ΤΟ UBUNTU ΣΤΟ NETBOOK ΜΟΥ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΓΚΑΘΙΣΤΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ WINDOWS.

ΕΝΩ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΜΠΙΚΑ ΜΕΣΑ ΤΑ ΒΡΙΚΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ.ΠΗΓΑ ΝΑ ΞΑΝΑΜΠΩ ΣΤΟ UBUNTU ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ.

ΓΙΑΤΙ?

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΣΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ WUBI INSTALLER.

Είμαι πάντα αντίθετος σε WUBI INSTALLER εγκαταστάσεις.
Είναι πάντα προβληματικές και μιά ωραία μέρα θα τα χάσεις όλα...
Αυτές οι εγκαταστάσεις είναι για 2-3 μέρες να δεις αν σου αρέσει και τίποτα παραπάνω.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ,

ΚΑΙ ΤΙ ΜΟΥ ΠΡΟΤΙΝΕΙΣ? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΔΕΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΤΗΝ DUAL ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΟΟΤΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΛΑΣΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩ ΡΥΘΜΙΣΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΟΣ.