O Firefox κλεινει ξαφνικα

pluto | Πέμ, 07/16/2009 - 02:10 | 2' | 18

Εδω και μηνες μου παγωναν τα παντα χωρις να ξερω τι φταιει. Προσφατα μου εκλεισε ξαφνικα το word και o explorer και για 2 μερες σταδιακα αρχισε να κλεινει οποιαδηποτε εφαρμογη ανοιγα. Εφτασε στο σημειο να μη μου ανοιγει ουτε τη Βοηθεια. Μου εβγαζε σφαλμα και στο τελος δεν ανοιγε ουτε αυτο. Δεν εκανε επανεκκινηση ουτε κολλησε τιποτα. Απλως οτιδηποτε ανοιγα μου το ξαναεκλεινε επιτοπου, η δεν το ανοιγε ποτε. Εκανα φορματ πιστευοντας οτι κατι εχω κανει εγω λαθος και εβαλα ubuntu μαζι με windows. Την ιδια μερα κιολας μου ξαναεκλεισε ο firefox. Δεν ειχα προλαβει να κανω κατι λαθος ομως εγω στο συστημα... Σημερα μονο εχει κλεισει 20 φορες και σε μια ασχετη μου εκανε και αποσυνδεση χρηστη απο το περιβαλλον. Δε μου εχει κλεισει προς το παρον κατι αλλο εκτος απο αυτον και οταν τον ξανανοιγω με ρωταει αν θελω να επιστρεψει στην προηγουμενη οθονη. Φοβαμαι οτι θα χειροτρεψει. σας εκλιπαρω, αν καποιος ειχε το ιδιο προβλημα, η ξερει τι το προκαλει αυτο, ας μου πει τι να κανω... Ειναι ο firefox η μηπως ειναι κατι αλλο γενικοτερο;

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: 2 (ψήφοι: 1)

Σχόλια

Σε πρώτη φάση σκέφτομαι μήπως υπάρχει κανένα πρόβλημα με τους drivers της κάρτας γραφικών ή τον flashplayer. Οπότε πες μας τι κάρτα γραφικών έχεις, τι drivers έχεις εγκαταστήσει, αν και πώς έχεις εγκαταστήσει flash player στον firefox. Επίσης κάνε μια δοκιμή ανοίγωντας ένα terminal και πληκτρολόγησε εκεί firefox. Όταν θα κλείσει θα βγει κάποιο μήνυμα στο τερματικό το οποίο μπορεί να βοηθήσει.

************************

www.postokano.gr

εγραψα αλλα απλως μου ανοιξε εναν νεο firefox σε νεο παραθυρο. η καρτα γραφικων ειναι GMA X3100. τα υπολοιπα που με ρωτας δυσκολευομαι να τα βρω αλλα αν μου δωσεις οδηγιες θα το κανω....

στο μεταξυ μου βγαζει συχνα πυκνα και οτι δεν υπαρχει XBL binding for my browser. εψαξα οδηγιες αλλα μετα απο 10'' μου κλεινει και δε βοηθαει...

κανει κι αλλα αλλοκοτα... παγωνει την οθονη, οταν βαζω USB stick κανει αποσυνδεση χρηστη... κτλ.

Καταρχάς άνοιξε τον firefox μέσα από μία κονσόλα ( δηλαδή γράψε ένα σκέτο firefox ) και δες τι error βγάζει όταν κλείνει.
Τώρα..

Ti extensions έχει μέσα ο browser; Επειδή αποκλείεται να μπορείς να τα δεις από το tools/add ons και επειδή μάλλον κάποιο από αυτά "χτυπάει" άνοιξε σε μία κονσόλα τον firefox σε safe mode.

firefox --safe-mode

Mετά πήγαινε στο tools/addons και πιάσε να απεγκαταστήσεις κάποια από τα addons.

Σύμφωνα με αυτά που λένε ετούτοι εδώ

http://ubuntuforums.org/showthread.php?p=2235089

που αντιμετώπισαν παρόμοιο πρόβλημα, add ons που χτυπάνε είναι οι download bars και το add block plus.
Έχεις κάποιο από αυτά τα δύο; Αν όχι πιάσε να απεγκαθιστάς ένα ένα τα addons να δεις ποιο σου βγάζει το πρόβλημα.

 

*******

Η άλλη μου επιλογή, είναι ο υπόλοιπος κόσμος.

;Oταν βάζεις usb σου κάνει αποσύνδεση τον χρήστη.. ???

Αυτό πρώτη φορά το ακούω. Μάλλον για πρόβλημα του nautilus μου μοιάζει. Άνοιξε το home σου πήγαινε στο edit/preferences/media και πες μου τι ρυθμίσεις βγάζει εκεί; ( σε προειδοποιώ.. δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει. Εικάζω τώρα ότι μάλλον κάτι φταίει στον nautilus.)

Δεν πατάς σε αυτόν και στον metacity ένα reinstallation καλού κακού;

*******

Η άλλη μου επιλογή, είναι ο υπόλοιπος κόσμος.

http://www.mozilla.com/en-US/firefox/releases/fix-extensions.html

ρίξε μια ματιά εδώ σχετικά με το firefox

ναι σ ευχαριστω. κι εγω αυτο ειδα:

On Unix:

  1. Open a terminal, and cd to ~/.phoenix/
  2. cd to the directory called default. (If you are using another Firefox profile, cd to the directory matching the name of the Firefox profile you are using.)
  3. cd to the directory whose name contains a strange sequence of characters ending in .slt
  4. Rename the directory chrome to something else by entering mv chrome chrome-backup
  5. Close the terminal, and restart Firefox.

αλλα δεν καταλαβαινω... για παράδειγμα οταν λεει "and cd to..." τι εννοει οτι πρεπει να κανω...; επισης τι ειναι το phoenix? πρεπει να το αντικαταστησω με κατι αλλο;

πιο πανω μου ειπατε οτι αν ανοιξω ενα τερματικο και γραψω μεσα firefox, οταν κλεισει θα μου εμφανισει καποιες χρησιμες πληροφοριες. τιποτα δεν εγινε. ανοιξε απλως ενα νεο παραθυρο το οποιο εκλεισε σε δευτερα, και το τερματικο εμεινε ως ειχε. καμια αλλαγη...

βασικά θα σου φανεί πολύ χρήσιμο να διαβάσεις τα FAQ του forum. Εκεί θα λυθούν πολλές από τις πρώτες απορίες που έχει ένας linux χρήστης. Συγκεκριμένα διάβασε

αυτό

σχετικά με το cd και κάποιες άλλες από τις βασικές εντολές που μας χρειάζονται στον τερματικό (terminal) ;)

 

προς το παρόν κάνε αυτά που θα γράψω μήπως και λύσουμε το πρόβλημα:

πήγαινε στο /home και πάτα Ctrl + H όταν πατήσεις αυτά τα 2 πλήκτρα θα σου εμφανιστούν τα κρυφά αρχεία. τα κρυφά αρχεία τα καταλαβαίνεις δίοτι έχουν μια τελεία πριν το όνομα τους.

Αυτό που μας ενδιαφέρει εμάς είναι το αρχείο .mozilla κάνε κλικ και βρες ένα αρχείο μέσα του που ονομάζετε firefox μέσα σε αυτό υπάρχει ένα άλλο αρχείο που έχει στο όνομα του την λέξη default.

Μέσα σε αυτό υπάρχει ένα άλλο που λέγετε chrome. στο chrome κάνε δεξί κλικ και επέλεξε μετονομασία ονόμασε το ασ πούμε chrome-backup. κάνε μετά επανεκκίνηση στο firefox και πεσ μας αν άλλαξε κάτι.

Χμ.. Λοιπόν.. Όπως σου είπα παραπάνω ο mozilla σου πρέπει να έχει πρόβλημα γιατί κάποιο από τα addons χτυπάνε. Επειδή όμως δεν προλαβαίνεις να τον δεις να ανοίγει και να πας από τα μενού του να τα βγάλεις σου πρότεινα να τον ανοίξεις σε safe mode για να το κάνεις αυτό.

Αφού δεν είναι εφικτό αυτό θα πάμε σε πιο δραστική λύση. Θα πας λοιπόν εκεί που σου είπε και ο rizitis στα hidden files που βρίσκονται μέσα στο home σου και τα βλέπεις πατώντας ctrl +h ( μέσα στο home) και θα σβήσεις το αρχείο .mozilla ( τελεία mozilla).

Mετά θα κάνεις reinstall τον firefox μέσα από τον synaptic αφού θα έχεις πατήσει πρώτα το πάνω πρώτο αριστερά κουμπί που λέει reload. ( για να ενημερωθούν τα αποθετήρια μήπως και έχουμε κάποια αλλαγή στην έκδοση. )

Κάνε το αυτό και δοκίμασε μετά αν δουλεύει.

Εννοείται ότι με αυτό θα χάσεις τα αγαπημένα σου μέσα από τον browser. ( και που είναι και το μόνο που σε ενδιαφέρει. Τα υπόλοιπα, δηλαδή addons και ρυθμίσεις μπορείς να τα ξανα φτιάξεις).

Στην ουσία, αυτό που κάνουμε, είναι να σβήσουμε το προφίλ του firefox αυτό που είχες φτιάξει εσύ και να τον εγκαταστήσουμε εκ νέου, οπότε αν είναι πρόβλημα της έκδοσης του firefox είτε του προφιλ  θα διορθωθεί.

Τώρα για το θέμα που σου βγάζει με τα usb disks όπως σου είπα επανεγκατέστησε τον nautilus και τον metacity.

Μην ασχοληθείς για την ώρα με την κονσόλα αλλά διάβασε αυτά που σου είπε ο rizitis για να αρχίσεις να καταλαβαίνεις λίγο καλύτερα κάποια πράγματα.

Και μη στενοχωριέσαι.. Θα το φτιάξουμε.. :) 

 

 

*******

Η άλλη μου επιλογή, είναι ο υπόλοιπος κόσμος.

marlene τα νευρα μου εχουν γινει κροσια...
εκανα οτι μου ειπες. μπηκα και εσβησα τελειως το φακελο (αυτον που ειχα μετονομασει με εκατο διαφορετικους τροπους). μετα στην προσπαθεια μου να τον ξανακανω reload και επανεγκατασταση (ελπιζω να τα κανω σωστα), μεσα απο το synaptic μου εβγαλε αυτα:
E: Problem parsing dependency Replaces
E: Προέκυψε σφάλμα κατά την επεξεργασία του samba (NewVersion1)
E: Problem with MergeList /var/lib/apt/lists/gr.archive.ubuntu.com_ubuntu_dists_jaunty_main_binary-6_Packages
E: Αδυναμία ανάλυσης ή ανοίγματος το αρχείου λίστας ή κατάστασης πακέτων.
E: _cache->open() failed, please report.
(πρωτη φορα το εβγαλε σημερα αυτο)

μετα απο αυτα τα σφαλματα δε με αφηνει να ανοιξω ουτε το synaptic... :):):)τουλαχιστον πρωτα με αφηνε για 5 λεπτα και μου το εκλεινε.. τωρα μετα απο αυτο το σφαλμα κανει μονο κλεισιμο.

επισης ετρεξα τον firefox μεσα απο το τερματικο με safe mode οπως μου ειπες, και πραγματι ανοιξε ενας νεος σε αγγλικα και με διαφορετικες ρυθμισεις, αλλα σε 10'' εκλεισε και αυτος βγαζοντας μου στο τερματικο: Segmentation fault

του αφαιρεσα και ολα σχεδον τα προσθετα χειροκινητα αλλα τιποτα παλι...

χθες εκανα και επανεγκατασταση στον nautilus και στον firefox παλι αλλα ματαια. νομιζω οτι τα εκανα σωστα. πηγα synaptic, τα επελεξα, πατησα το κουμπι "προετοιμασια για επανεγκατασταση" και εφαρμογη -κατι τετοιο.

εχω απελπιστει... περιμενα οτι με το φορματ θα γινονταν ολα κανονικα αλλα την ιδια μερα του φορματ αρχισαν παλι τα ιδια...
 

 Απο τις περιγραφες σου, τα μηνυματα λαθους που λες πιο πανω, (βεβαια δεν ειδα να εκανες & αυτο με το να τρεξεις τον ff απο τη κονσολα & να πεις τι μηνυμα σου εδωσε οταν εκλεισε), ειναι βεβαιο πως μαλλον τα εχεις κανει μανταρα,με τις εγκαταστασεις πακετων.

Γενικοτερα η διανομη εχει γινει χαλια.

Εγω θα σου προτεινα κανε παλι μια νεα εγκατασταση του Ubuntu (ολικη) & εγκατεστησε ΜΟΝΟ οσα προγραμματα χρειαζεσαι

 

(αυτο με το word & τον explorer δε το καταλαβα. Εννοεις πως τα ιδια σου εκανε & στα win?)

Tεσπα. ξανακανε εγκατασταση ΟΛΗ τη διανομη & δες & τι γινεται οσο εχεις & το live cd)

 

 

 

Γεια σου φιλε μου και απο εμενα.....

Απ' οτι εχω καταλαβει,το προβλημα εμφανιστηκε στα win πρωτα.....εκανες format περνοντας και τα ubuntu μαζι.....

και το προβλημα εξακολουθει να υπαρχει σωστα??

Το καλυτερο θα ητανε να κανεις ενα boot απο cd,με το cd που εκανες εγκατασταση τα ubuntu....για να βεβεωθεις πως εχει εγγραφη σωστα!!!

Και πες μας και πως εχεις κανει την εγκατασταση !!

Και αν το προβλημμα εμφανιζετε μονο με τον firefox ή......γινετε με ολα τα προγραμματα,browsers,κλπ.

Εδω θα δεις πως ειναι ο σωστος τροπος εγκαταστασης!!

www.linuxinsider.gr/

 

weirdisok]

E: Problem parsing dependency Replaces
E: Προέκυψε σφάλμα κατά την επεξεργασία του samba (NewVersion1)
E: Problem with MergeList /var/lib/apt/lists/gr.archive.ubuntu.com_ubuntu_dists_jaunty_main_binary-6_Packages
E: Αδυναμία ανάλυσης ή ανοίγματος το αρχείου λίστας ή κατάστασης πακέτων.
E: _cache->open() failed, please report.
(πρωτη φορα το εβγαλε σημερα αυτο)

[...]

Eγώ κρατάω μόνο αυτό το output.. Το Ε : που βρέθηκε εκεί μέσα;
Έχεις κάνει εγκατάσταση μέσα σε windows ( αλλά ένα ένα μας τα ξεφουρνίζεις βρε παιδάκι μου) και σου έχει φτιάξει εικονικό δίσκο και το τρέχει εκεί μέσα.

ΛΑΘΟΣ

Αν θέλουμε να έχουμε ένα σύστημα που θα λειτουργεί κανονικά, δεν είναι σωστή μέθοδος να το εγκαταστήσουμε μέσα σε ένα σύστημα που έτσι και αλλιώς χάνει λάδια.

( και φυσικά ούτε και γνωρίζω, σβήνοντας τα hidden files σε ένα τέτοιο σύστημα τι αποτελέσματα μπορεί αν βγάλει γιατί δεν έχω εγκαταστήσει ποτέ linux με το wubi. Μόνο καθαρές εγκαταστάσεις ή διπλόμπουτα συστήματα).

Διάλεξε λοιπόν ποιο από τα παρακάτω options σε εξυπηρετούν για να σου πω τι θα κάνεις αναλυτικά.

α/Θες μία σκέτη εγκατάσταση λίνουξ στον υπολογιστή σου ( σωστή και από την αρχή;)
β/Θες μήπως να έχεις και windows μαζί με το linux σου;;

Διαλέγεις και μου λες. Όλα γίνονται, ( μόνο τα γένια του σπανού δεν γίνονται), πες μου τι θέλεις να κάνεις και πάμε να κάνουμε μία σωστή εγκατάσταση από την αρχή για να το χαρείς και εσύ το linux σου αφού έχεις κάνει και τόσο κόπο μέχρι τώρα.

Πες εσύ και όλα γίνονται.. :)

*******

Η άλλη μου επιλογή, είναι ο υπόλοιπος κόσμος.

constantinos νομιζω τον ετρεξα και απο την κονσολα και πηρα το μηνυμα που ανεφερα πιο πανω. η διανομη εχει γινει χαλια αλλα εγω ανεκαθεν στα linux εγκαθιστουσα ΜΟΝΟ οσα προγραμματα χρειαζομουν και αυτα μονο μεσα απο τους package managers. δε μπορω να καταλαβω πως καταφερα να τα κανω μανταρα, τουλαχιστον τοσο μανταρα..
vagrale13 αρχικα ειχα στο pc μονο fedora και τιποτα αλλο. ολα κυλουσαν ομαλα εκτος απο μερικα "παγωματα" τα οποια ξερω οτι ειχαν κι αλλα ατομα που εβαλαν linux. οταν αρχισε πριν ενα μηνα να μου κανει και αυτα τα κλεισιματα αποφασισα να βαλω ubuntu και winXP. το προβλημα εμφανιστηκε στα linux την ιδια μερα μετα το φορματ, υποθετω ΠΡΙΝ προλαβω εγω να κανω παλι κατι λαθος. δε μπορω να σου πω πως εγινε η εγκατασταση γιατι δε γνωριζω απο linux και δεν την εκανα εγω. το προβλημα εμφανιζεται με ολα τα προγραμματα browsers και μη σου πω με ολα τα προγραμματα γενικοτερα...
marlene δυστυχως δεν ξερω πολλα και ετσι δεν ξερω που βρεθηκε το Ε.. αλλα μπορω να σου πω οτι και στην προηγουμενη διανομη που ηταν εγκατεστημενη ολομοναχη ειχα το ιδιο προβλημα.
αυτο που θελω ειναι να εχω και windows γιατι πολλα εργαλεια ,κυριως επαγγελματικα, δε μπορω να τα τρεξω σε linux. αλλα για να ειμαι ειλικρινης, αν επρεπε να διαλεξω αναμεσα στη λυση του ενος μονο λειτουργικου, θα διαλεγα linux..
 

Δεν μπορώ αυτόν τον τίτλο!!! Κάθε φορά που τον βλέπω συνειρμικά το μυαλά μου λαμβάνει το μήνυμα ότι "κλείνει" ο firefox και σταματά την κυκλοφορία του και παθαίνω μερικά εμφράγματα μέχρι να θυμηθώ ότι το thread αφορά σε βίαιο τερματισμό του προγράμματος...

--------------------------------------------------------------------

LawyersVoice.grLawyersVoice.gr - To forum των νέων δικηγόρων

Δυστιχως τοτε φιλε μου το πιο πιθανο ειναι να μην εχει γινει σωστη εγκατασταση......ή το cd/dvd με τα ubuntu , να μην εχει εγγραφει σωστα!!!

Δωκιμασε να κανεις ενα boot απο το cd/dvd των ubuntu....για να σιγουρευτεις πως εχει εγγραφη σωστα!!

Βεβεα αυτο που σου προτεινω εγω ειναι.....να κατεβασεις τη διανομη απο εδω :  www.ubuntu.com/getubuntu/download

Διαλεξε 32bit ή 64bit,αναλογα με τον επεξεργαστη σου , κατεβασε το αρχειο .iso,

Καντο μια εγγραφη, σε DVD κατα προτιμηση,με χαμηλη ταχυτητα εγγραφης,

Και μπες στον κοπο να κανεις για μια τελευταια φορα μια εγκατασταση απο την αρχη....βαζωντας μονο τα ubuntu!!

Καλο παλι θα ειναι να το τρεξεις σαν live dvd και αυτο,για να το δωκιμασεις!!

Αν εχεις καποια απορια σε κατι,γενικα, ρωτα πρωτα και μετα κανε το οτιδηποτε!!

Και αν χρειαζεσε καποια προγραμματα απο τα win,που δεν τρεχουνε στα ubuntu,καντα εγκατασταση απο το virtualbox τα win....

και κατα 99,9% δεν θα εχεις ξανα τετοια προβληματα,γιατι οσο και αν εψαξα,τετοιο προβλημα δεν το εχει αντιμετωπισει κανεις μεχρι τωρα.....!!

Και το πιο συμαντικο..........δεν απελπιζομαστε ποτε με τα linux γιατι......100% λυση θα βρεθει!!

Τωρα κατα ποσο σε βοηθησα.......ενας θεος ξερει!!

Ωραία λοιπόν. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να κάνεις μία εγκατσταση με δύο λειτουργικά.
Τα windows σου είναι σε καλή κατάσταση ή θέλουν και αυτά επανεγκατάσταση; ( πες μου για να σου πω τι θα κάνεις).

Στο ενδιάμεσο πας εκεί που σου είπε ο vegrale13 και πιάνεις να κατεβάζεις το ubuntu που αντιστοιχεί στον τύπου του υπολογιστή που έχεις ( γιατί αν είναι να το εγκαταστήσουμε εκ νέου θέλουμε να έχουμε ένα σοβαρό cd. )

*******

Η άλλη μου επιλογή, είναι ο υπόλοιπος κόσμος.

κάνε καθαρή εγκατάσταση όπως λέει και η marlene αλλιώς δεν θα δεις προκοπή.