Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope. και vista ultimate

IPPOLYTOS | Κυρ, 06/28/2009 - 21:01 | 1' | 8

Γεια σας ειμαι καινουργιοσ και στο forum  αλλα και στα LINUX. Εχω το εξησ προβλημα .

Ενας φιλοσ μου εφτιαξε το Laptop ωσ εξης στον υπολογιστη vista και σε έναν εξωτερικο σκληρό linux.

Κατι έγινε και πηγαινοντασ να ανοίξω τα linux δεν ανοιγει δηλαδη φαινεται ο λογότυποσ  toshiba παραμορφομένος , εχει κανείς καμια ιδεα τι έκανα και

πως διορθωνεται.

επισης προσπάθησα μεσω των διορθοσεων που σου δίνει την δυνατότητα το συστημα

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Φαινεται το λογότυπο ? άρα δεν μπουτάρει καν ?  O grub σου βγάζει σφάλμα ?

δώσε μας περισσότερες πληροφορίες αν μπορείς για να βοηθήσουμε..

=========================================================

Υπάρχει μια πιθανότητα να μην ισχυέι η σωστή σειρά στην εκκίνηση και ο grub να είναι εγατεστημένος στον εξωτερικό. Δες κατα την εκκίνηση πιο πλήκτρο σε προτρέπει να πατηήσεις για την ρύθμιση του bios, πάτα το κατα την εκκίνηση και μπές στην καρτέλλα boot optios ή κάτι τέτοιο. Βάλε σαν πρώτο στην επιλογή τον εξωτερικό και ύστερα τον σκληρό, όλα αυτά εννοείται με συνδεδεμένο τον εξωτερικό. Δες τι γίνεται μετά απο restart και ξαναγράψε. τα γουίν ξεκινάνε κανονικά?

Ο υπολογιστής ξεκινάει το boot από λάθος συσκεύη όπως είπε και ο skep. Θα πρέπει να πας στο bios και να τον βάλεις να ξεκινάει πρώτα από τον εξωτερικό σκληρό, μετά να κοιτάει το drive και μετά τον κανονικό σκληρό σου δίσκο.

*******

Η άλλη μου επιλογή, είναι ο υπόλοιπος κόσμος.

Άσχετο.. Γιατί δεν σου έφτιαξε ο φίλος σου το διπλό μπουτ στον κανονικό δίσκο και σου έβαλε το ubuntu σου στον εξωτερικό;

*******

Η άλλη μου επιλογή, είναι ο υπόλοιπος κόσμος.

Το λογότυπο φαίνεται στην αρχή κανονικά αλλά στην συνέχεια βγάζει το λογοτυπο μικρότερο δεξιά και αριστερά τησ οθόνης παραμορφωμένο και σταματάει εκει και δεν κανει  τίποτα άλλο.

Επειδη και εγώ δεν το εχω ακόμα θα σου το πω βήμα βήμα τι κάνω.

Όταν θέλω να μπω στα win δεν εχω συνδεδεμένο τον εξωτερικο σκλήρο και ανοίγει κανονικά.

Όταν θέλω να μπω  στα Linux πριν να ανοίξω τον υπολογιστή συνδέω τον εξωτερικό σκληρό και κατα την εκκίνηση πατάω F12 και επιλέγω να ξεκινήσει απο τον εξωτερικό.

Μέχρι τώρα ανοιγε κανονικά αλλα τώρα τίποτα.

Εβαλά τα Linux στον εξωτερικό για να δω εαν ήταν εύκολη η μετάβαση απο τα win.

Πρόβλημα με τα boot options δεν έχεις.Λες οτι άνοιγε κανονικά και τώρα τίποτα.Δηλαδή έχεις "τρέξει" linux ? και τώρα σταμάτησε ξαφνικά ?

Εμένα αυτο μου ακουγεται σαν πρόβλημα του εξωτερικου σου δίσκου. Διοτι αν υπήρχε πρόβλημα με το linux θα σου έδινε κάποιο grub error κ.τ.λ

κολλάει και δεν εκκινεί καθόλου.Να σε ρωτήσω κάτι.. Όταν μπαινεις στο bios ο εξωτερικός σκληρός "φαίνεται" ?  τον αναγνωρίζει κανονικά με το όνομα του δηλαδή , ή βγάζει κινέζικα ?

 

=========================================================

Πατώντας το F12  μου δινει την επιλογει να ξεκινήσω απο το dvd ή  τον σκληρό του laptop ή απο τον εξωτερικο σκληρο. Ναι τα γραμματα ειναι κανονικά.

Μαλλον καμια χαζομάρα θα έκανα γιατι την τελευταια φορά που άνοιξε κανονικά πηγα να κατεβάσω καποιεσ εφορμογες, μην με ρωτησείς ποιες, και μετα το τέλος