Το ubuntu μου τα'παιξε!!!

tavernaros | Παρ, 06/05/2009 - 01:19 | 2' | 7

Καλησπέρα σε όλους!Δυστυχώς, το ubuntu που έχω εγκαταστήσει στον υπολογιστή μου έχει αρχίσει να "μου βγάζει στραβές"....Αυτό δεν μου αρέσει καθόλου, μιας και το linux θεωρείται αρκετά σταθερό λειτουργικό σύστημα!!Χωρίς να κάνω καμιά περίεργη "επέμβαση" στο ubuntu (που θα δικαιολογούσε αυτή τη δυσλειτουργία...) μου κάνει τα εξής κολπάκια:1) Δεν μου φορτώνει το kde4 περιβάλλον (θα δοκιμάσω να σβήσω κάποια πράγματα από τον κατάλογο home, όπως μου υπέδειξε ένας φίλος...)

2) Στο περιβάλλον gnome που δουλεύω αναγκαστικά, μου έχει εξαφανίσει όλες τις συντομεύσεις στην επιφάνεια εργασίας και μερικές από την πάνω μπάρα εργασιών.

3) Το σπουδαιότερο όλων, όταν δοκιμάζω να τερματίσω τον υπολογιστή μου δεν μου βγάζει τις επιλογές:τερματισμός, επαννεκίνηση, αλλαγή χρήστη κ.α.Αντίθετα, μου εμφανίζει μονάχα το background της επιφάνειας εραγασίας!Έτσι αναγκάζομαι να πατάω συνεχώς το κουμπί του υπολογιστή για να το κλείσω!

Πώς θα μπορέσω να λύσω αυτά τα προβλήματα και κυρίως το τελευταίο;Χρειάζεται μήπως να εγκαταστήσω από την αρχή το ubuntu;Ή να το αναβαθμίσω σε ubuntu 9.04;

Ευχαριστώ προκαταβολικά...

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Καταρχην,  για να καταλαβω, εχεις βαλει ubuntu και μετα μονος σου εβαλες και kde??? Εχεις την 8.10 εκδοση???

=============================

Sabayon 4!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! [img=http://www.danasoft.com/sig/andreastux485157.jpg][/img]

at 2) ήθελες kde ? γιατι λες αναγκαστικά.το ubuntu έχει gnome. το kubuntu kde που θές.

To οτι έχασες τα εικονίδια απο την επιφάνεια εργασιας , μου μυρίζει λάθος ρύθμιση Compiz.Τσέκαρε το.

Για τα "χαμένα" shutdown, restart , πήγαινε System -> Administration -> Login Window και tab Local και τσέκαρε αν ειναι τσεκαρισμένο το Menu Bar : Show Actions Menu.Αν δεν ειναι τσέκαρε το.

Πάντως αν προτιμας  kde , βάλε kubuntu.

 

 

=========================================================

Reinstall  το gnome-desktop-environment. Πιθανότατα έχεις σουτάρει κάποια από τα στοιχεία του gnome. ( μήπως εκεί που έσβηνες κάτι αρχεία μέσα στο home;;;

/για να σου τρέξει σωστά το kde και μάλιστα το 4 θα πρέπει να το εγκαταστήσεις όλο μέσα από τα repositories. Το kde όμως δεν είναι και κανένα μιρκό γραφικό σύστημα και υπάρχει περίπτωση να μην έχεις κατεβάσει μαζί με το γραφικό και τις απαραίτητες βιβλιοθήκες που χρειάζεται για να τρέξει.

Η άποψη μου ταυτίζεται με των προηγούμενων. Ότι αν θες ντε και καλά KDE θα είναι καλύτερα να φορτώσεις kubuntu. ( αν το θες για κύριο γραφικό σου περιβάλλον. ) 

 

 

Όσον αφορά την  παρατήρηση που έκανε ο πρώτος φίλος, έχω τη διανομή ubuntu 8.04, στην οποία αργότερα πρόσθεσα το γραφικό περιβάλλον kde4...

Αν αποφασίσω να κάνω reinstall το gnome-desktop-environment, πώς μπορώ να το κάνω αυτό;

Καταρχήν πρέπει να αποφασισεις τι γραφικό περιβάλλον θες. αν σου αρέσει to kde βάλε kubuntu.

An θες gnome, για μένα ξανάρχισε απο την αρχή για να έχεις μια καθαρή εγκατάστση.

 

=========================================================

ok, αυτό θα κάνω, θα εγκαταστήσω τη διανομή 9.04...ευχαριστώ για τη συμβουλή...