Πρόβλημα με τα deb πακέτα

kokeroulis | Τρί, 04/14/2009 - 17:22 | 1' | 8

Καλησπέρα

 

Χρησιμοποιώ το kubuntu 8.04 AMD x64.Σήμερα το πρωί προσπάθησα να εγκαταστήσω το adobe reader μου έβγαλε το παρακάτω σφάλμα

"Error : Wrong architecture i386".Αφού έψαξα για λίγο στο google βρήκα πως τα deb πακέτα i386 δεν δουλεύουνε σε AMD x64.Τι πρέπει να κάνω έτσι ώστε να μπορέσω να εγκαταστήσω το adobe reader αλλά και άλλα προγράμματα που μου εμφανίζουν το ίδιο πρόβλημα?Και κάτι άλλο γιατί οι περισσότερες διανομές μου στηρίζονται στο kde έχουνε μόνο την επιλογή AMD x64 και πώς μπορώ να μάθω αν ο υπολογιστής μου υποστηρίζει καλύτερα το AMD x64 ή το AMD x32?

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Κοίτα αν δεν υποστήριζε ο επεφεργαστής σου x64 δεν θα έβλεπες τίπιοτα άρα υποστηρίζεται μια χαρά.Ναι όντως μερικά πακέτα είναι μόνο για i386 (32-bit).Υπάρχει μιά λύση να τρέχεις 32-bit πακέτα προσθέτοντας και τις ανάλογες εξαρτήσεις που θέλουν αυτα τα πακέτα για 32-bit αλλά πιο το όφελος; Μια χαρά υπάρχουν 64 εφαρμογές για ότι θέλεις :)   (που να δείς αυτοί που τρέχουν 64-bit Vista ούτε η πασιέντζα είναι 64-bitη.

Οταν λες προσπαθησες να "εγκαταστησεις" τι ακριβως ενοεις? Δηλαδη απο synaptic?  Βασικα ενεργοποιησε (η δες αν ειναι ενεργοποιημενο) το medibuntu repository

http://www.medibuntu.org/repository.php

η δωσε κατευθειαν τα παρακατω:

sudo wget http://www.medibuntu.org/sources.list.d/hardy.list -O /etc/apt/sources.list.d/medibuntu.list
sudo apt-get update && sudo apt-get install medibuntu-keyring && sudo apt-get update
sudo apt-get install acroread acroread-plugins mozilla-acroread

 

Λογικα θα γινει η δουλεια σου χωρις κοπο...(Ελπιζω)..!!!!

 

Σαν γενικο κανονα πρωτα βλεπε αν υπαρχει το προγραμμα που θες να εγκαταστησεις στα αποθετηρια (repositories) της canonical και μετα αν δεν βρεις αυτο που θελεις δοκιμαζεις να τα βρεις απο αλλες πηγες. Γενικα οποτε δουλεψα με 64bit Linux δεν ειχα κανενα ιδιαιτερο προβλημα. (Προβληματα ειχα χιλιαδες, μαλλον εκατομμυρια, "ιδιαιτερα" δεν ειχα...:)

 

Ναι αυτό εννοώ.Να το εγκαταστήσω μεσα από το synaptic.Πώς θα εγκαταστήσω το adobe reader στον υπολογιστή μου?

Παιδιά ενεργοποίησα το συγκεκριμενο repository αλλά όταν παω να εγκαταστήσω το adobe reader μου βγάζει πάλι το ίδιο σφάλμα.Μήπως ξέρετε τι πρεπει να κάνω έτσι ώστε να μπορέσω να εγκαταστήσω το adobe reader?

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=474790&highlight=skype

Δες λιγο αυτο το post, και στο δευτερο link δες το τελευταιο post.

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=814033

 

Με λιγα λογια, κατεβασε το adobe reader απο το site της adobe εδω

Δωσε σε κονσολα

<code>sudo dpkg -i --force-architecture AdobeReader_enu-8.1.3-1.i386.deb</code>

(αλλαζοντας το τελευταιο με το ονομα που εχει το πακετο που κατεβασες.)

 

Εναλακτικα, αν δεν εχεις απαιτησεις , και θελεις απλως να διαβαζεις pdf αρχεια, μπορεις να χρησιμοποιησεις τα KPDF , η το pdfedit.

 

Ελπιζω να λυσεις το προβλημα σου.

 

 


sudo /usr/sbin/debootstrap --arch i386 jaunty /mnt/ubuntu http://archive.ubuntu.com/ubuntu

 

δοκίμασε αυτό στο τερματικό μόλις τελειώσει να φορτώνει,θα βρεις το adobe και άλλα που προηγουμένως δεν υπήρχαν  στο synaptic.

Μετά από αυτό για πακέτα εκτός synaptic :

sudo dpkg --force-architecture -i "onoma".deb

 

__________________

"Πούλα σε κάποιον ένα ψάρι,τρώει για μια μέρα,μάθε του να ψαρεύει και μόλις κατέστρεψες μια πολύ καλή επιχειρηματική ευκαιρία" Karl Marx