Nintendo Ds +Linux

kostasfmx | Κυρ, 04/12/2009 - 14:06 | 2' | 1

Καλημερα

Γνωριζοντας οτι μπορεις να εγκαταστησεις Linux σε παιχνιδομηχανες πχ X-Box κτλ ειπα να δοκιμασω και εγω την τυχη μου στην δικια μου κονσολα"Nintendo ds lite"

Η απαντηση ειναι :NAI μπορω να βαλω Linux στο Nintendo Ds!!

Τα linux για Nintendo ds μπορει να τα βρει καποιος απο εδω www.dslinux.org/index.html

Βεβαια πρωτα θα τα δοκιμασω στον emulator του Ds που μπορει κανεις να το βρει στο Synaptic!Λεγετε Desmume και ειναι ο καλυτερος emulator ππου υπαρχει ως τωρα!

Ολες οι δοκιμες να εγκαταστησω linux στο Ds θα καταγραφουν βημα βημα και θα τις βαζω στο forum για να  με βοηθησετε μιας και ειμαι αρκετα καινουργιος στα Linux και επισης για να γινει ενα πολυ ωραιο tutorial!

 

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

 

Καλησπερα

Ειχα 100% επιτυχια στο να βαλω Linux στο Nintendo Ds!!!

Θελω να ξεκινησω με την διαδικασια που ακολουθησα:

1)Θα χρειαστειτε αυτα img9.imageshack.us/img9/8674/dsc00683cbo.jpg ,μια καρτα μνημης microsd και ενα cartidge cyclods evolution (χρησιμοποειτε κυριος για περασμα παιχνιδιων Roms  και επισης  σαν media player για mp3 και avi αρχεια!!Website: www.cyclopsds.com )Ναι υπαρχει στην ελλαδα και το κοστος ειναι 40 ευρω cartidge+usbstick οπως βλεπετε στην φωτο!

2)Μια κονσολα Nintendo Ds

Διαδικασια

1)Κατεβαζουμε το Linux Rom απο εδω kineox.free.fr/DS/ !Το ονομα του αρχειου ειναι "dslinux.nds (for WMB) (MD5 Checksum)"

Σημαντικο να τελειωνει η καταληξη σε ".nds"

2)Παιρνουμε το αρχειο dslinux.nds και το περναμε στην microsd καρτα μνημης  με την βοηθεια ενος usb stick με υποδοχη για microsd καρτες μνημης ή ενος card reader!

Στην ουσια κανουμε μια αντιγραφη& επικολληση απο τον υπολογιστη στην microsd καρτα μνημης!

3)Βαζουμε την καρτα μνημης στο Cartidge.!

Και τελος το Cartidge στο Nintendo!!

Ανοιγουμε το Nintendo Ds ,Επιλεγουμε την εφαρμογη Ds linux και ιδου τα αποτελεσματα!

www.youtube.com/watch

Σημειωση :Θα χρειαστειτε κωδικους Username: root και Password: uClinux

Nα προσθεσω οτι δεν γνωριζω τι μπορουν να κανουν τα Linux στο Nintendo Ds!

Λιγο που διαβασα μπορει να εκτελει εντολες terminal οπως και να κανει wep cracking (το ds εχει wi-fi για να συνδεετε στο internet)!!

Τελος εφοσον υπαρχει Linux μεσα στο Nintendo Ds σημαινει οτι απο εδω και στο εξης η δυνατοτητες του Nintendo θα ειναι απεριοριστες!!

Αυτα!