Προβλημα με ταινιες

tek640 | Παρ, 01/02/2009 - 15:44 | 2' | 9

Καλησπερα και καλη χρονια σε ολους.

Μετα απο αλλαγη της παλιας καρτας γραφικων ati 9600 pro με μια asus AH3650 ενεργοποιω τους restricted drivers (η 9600 δουλευε με τους opensource),ενεργοποιω και τα 3d effects και λειτουργουν ολα κανονικα...νομιζα.

Βαζω μια ταινια στο vlc και διαπιστωνω οτι οπως παιζει η ταινια κανει ενα τρεμουλο καθε 4-5 sec περιπου σαν να συγχρονιζει.Δοκιμαζω mplayer,totem και xine και ολοι οι players κανουν το ιδιο τρεμουλιασμα.Δοκιμαζω και το elisa,εκει τα πραγματα ηταν καλυτερα αλλα οι υποτιτλοι δεν εμφανιζονται σωστα και δεν βρισκω καποια ρυθμιση.

Υποψιν οτι πριν την αλλαγη οι ταινιες επαιζαν κανονικα σε ολους τους players.
Γιατρε μου υπαρχει καποια λυση ή να το πεταξω?
Ολα τα παραπανω συμβαινουν σε ubuntu 8.10.

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Όταν λες τρέμουλο τι εννοείς? Κάντο λίγο πιο λιανά
Τελοσπάντων αν είναι αυτό που κατάλαβα δοκίμασε να προσθέσεις στα boot options το "nopat" και πες μας τι γίνεται

Α, και δοκίμασε, όλα τα βίντεο με όλες τις κωδικοποιήσεις στο κάνουν αυτό?

Οταν λεω τρεμουλο εννοω οτι η εικονα κανει κατι σαν μαυρες γραμμες,δεν παιζει κανονικα αλλα με διακοπες.Το κανει με ολες τις ταινιες.Το "boot options το "nopat"" πως το βαζω και τι κανει?Το προβλημα δημιουργηθηκε μετα την αλλαγη της καρτας γραφικων και την ενεργοποιηση των restricted drivers.

Δοκίμασε να απενεργοποιήσεις πρώτα τα 3D εφφε και μετα βάλε ταινία... Μάλλον ο VLC προσπαθεί να χρησημοποήσει "output" X11 ενώ λόγο 3D δουλευει μόνο ο "OpenGL"..

Γράψε λάθος, μάλλον το πρόβλημά σου είναι άλλο. Τελοσπάντων κατά 99% έχεις το πρώτο, νομιζα οτι έχεις το δεύτερο (το γράφω απλά επειδή ρώτησες και για το υπόλοιπο 1% :p)

1ον: Το γνωστό πρόβλημα του συνδυασμού fglrx-compiz που μπορείς να δείς βίντεο μόνο σε fullscreen*. Θα διορθωθεί μόνο απο τον επόμενο driver, και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα γι' αυτό. Το βίντεο "αναβοσβήνει" συνέχεια και σου βγάζει τα μάτια. Αν μιλάμε για το ίδιο πρόβλημα, σε fulscreen* ή με απενεργοποιημένα 3D effects δεν θα το έχεις.

2ον το οχι-και-τόσο-γνωστό-πρόβλημα του fglrx που έχει να κάνει με την διαχείρηση μνήμης. Το αποτέλεσμα είναι το βίντεο να κολλάει ανα πολύ πυκνά χρονικά διαστήματα(πχ 2-3 δευτερόλεπτα). Το nopat απενεργοποιεί την (συγκεκριμένη εννοείται, το υπόλοιπο σύστημα δεν επηρεάζεται) διαχείριση μνήμης απο τον πυρήνα και την περνάει στον driver, οπου και το πρόβλημα λύνεται. Το περνάς απλά πληκτρολογώντας αφού έχεις επιλέξει με πιο λογισμικό θα bootάρεις.

*Αν έχεις τικαρισμένο στο CompizConfigSettingsManager->General Options->Unredirect Fullscreen Windows

Σε ευχαριστω για τις απαντησεις.Το προβλημα μου ειναι το 1ο και οντως αν απανεργοποιησω τα 3Δ εφε το προβλημα σταματαει.
Οποτε περιμενω για καινουριους drivers για να παιζουν ολα...λεμε τωρα.

Μια χαρά θα παίζουν, έχω δοκιμάσει τον beta της επόμενης έκδοσης και δουλεύει άψογα. Μέχρι τότε σε fullscreen ή χωρίς compiz

Και σε fullscreen το προβλημα υπαρχει.Μονο αν απενεργοποιησω το compiz παιζουν σωστα οι τανιες.
Τεσπα αναμενουμε drivers.
Ευχαριστω οπως και να χει για τις απαντησεις σας και το χρονο σας.

tek640]Και σε fullscreen το προβλημα υπαρχει.Μονο αν απενεργοποιησω το compiz παιζουν σωστα οι τανιες.
Τεσπα αναμενουμε drivers.
Ευχαριστω οπως και να χει για τις απαντησεις σας και το χρονο σας.

Μια λύση είναι να παίζεις τις ταινίες σου στο προεγκατεστημένο Totem Movie Player του Ubuntu 8.10 και όχι με VLC. Εγώ έχω Ubuntu 8.10 64bit με κάρτα γρ. ΑΤΙ x700 (με restrictied driver οχι opensource) και η μόνη ρύθμιση που έκανα ήταν στο Totem -> Edit -> Preferences -> "Automatic load subs" και στο Encoding : Greek (ISO-8859-7) για να βλέπει τους υπότιτλους. Αυτα χωρις να απενεργοποιώ  3D Compiz και ωλεπω άνετα ταινίες χωρίς διακοπές...

Το δοκιμασα να δω ταινιες με το totem,δεν εχω το παραπανω προβλημα αλλα ειδα οτι καρεδιαζει λιγο.Μπορει να οφειλεται και στην ποιοτητα της ταινιας βεβαια.Θα δοκιμασω μερικες και θα σας πω.
Ερωτησεις/αποριες:

Αν βαλω παλαιοτερους drivers θα εχω παλι το προβλημα?

Υπαρχει περιπτωση να δημιουργησω καποιο αλλο προβλημα στο συστημα?

Στο elisa media center πως αλλαζω το encoding των υποτιτλων?