Απορία...

AERAKIS | Τετ, 12/31/2008 - 16:32 | 2' | 2

Διαπίστωσα τυχαία ότι στα windows το κουλεράκι της κάρτας γραφικών (ΑTI RADEON HD 3650 DDR3 OCZ 512) δουλεύει όταν χρειάζεται όχι συνέχεια π.χ. μέχρι τους 36 βαθμούς c δεν λειτουργεί μετά από τους 36 λειτουργεί με τέτοιο ρυθμό διατηρώντας την θερμοκρασία στους 36-38(εκτος παιχνιδιών).
Στα λινουξ όμως το κουλεράκι δουλεύει συνέχεια στην τσίτα έχοντας θερμοκρασία στους 28 βαθμούς και κάτω .
Ναι μεν Καλό το ότι έχω χαμηλή θερμοκρασία στην κάρτα!! Είναι καλό όμως που δουλεύει στην τσίτα το κουλεράκι???Καθώς το pc μένει αρκετές ώρες ανοιχτώ???
Μήπως ζορίζεται η κάρτα, η το κουλεράκι?????
Και αν είναι πρόβλημα μπορούμε να κάνουμε κάτι????

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Αν έχεις τον ανοιχτό driver radeonhd, διαβάζω για αυτό το θέμα συνέχεια στη mailing list του, κ φταίει απλά ότι δεν έχουν υλοποιήσει ακόμα power management (powerplay).

Δες πχ αυτό:
http://lists.opensuse.org/radeonhd/2008-10/msg00255.html

Βέβαια, ένα Έλληνας που απάντησε πρώτος λέει κάτι με το οποίο δεν συμφωνώ. Αν το ανεμιστηράκι δουλεύει συνέχεια, όπως λες κ εσύ, η κάρτα μένει πιο κρύα, κ δεν ζεσταίνεται περισσότερο όπως λέει εκείνος.

Συμφωνώ ότι το ζόρι το τραβάει το ανεμιστηράκι. Κ έχω δει πολλά ανεμιστήρια σε κάρτες γραφικών να τα φτύνουν, είναι θέμα χρόνου, κ με αυτή την κατάσταση προφανώς επιταχύνεται το κακό.

Τι μπορείς να κάνεις; Λίγο υπομονή θα έλεγα. Σε αυτή την απάντηση στο ίδιο thread:
http://lists.opensuse.org/radeonhd/2008-10/msg00272.html

λένε ότι η διαχείρηση ενέργειας μέσω του driver είναι το επόμενο στη λίστα μετά την υποστήριξη 3D στη σειρές R600/R700. Το είδες το σχετικό post μου για τα 3D. Κοινώς... ήρθε η ώρα του!

Σευχαριστώ και εύχομαι με τους επόμενους driver να ληθεί και αυτό.

Linux for ever!!!