Nvidia η ATI RADEON

AERAKIS | Παρ, 11/07/2008 - 18:08 | 1' | 3

Αλήθεια αν στήνατε ένα pc με λειτουργικό linux με τα σημερινά δεδομένα ,τι κάρτα γραφικών θα βάζατε Nvidia η Ati Radeon??? Και γιατί???

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Με τα σημερινά δεδομένα, μάλλον nvidia. Κ οι 2 έχουν drivers για linux, αλλά είχα μακράν καλύτερες εμπειρίες με τους drivers της nvidia. Άλλοι φαντάζομαι θα διαφωνήσουν.

Όμως η ATI δημοσίευσε στην open-source κοινότητα τις προδιαγραφές για τις νέες κάρτες της, που επιτρέπει να γραφτούν πλήρεις open-source drivers για αυτές.

Κ πριν υπήρχαν ανοιχτοί drivers κ για τις 2 εταιρείες, αλλά υποστήριζαν μέρος των δυνατοτήτων, κ όχι όλα τα μοντέλα, οπότε σχεδόν όλοι προσπαθούσαν να δουλέψουν με τους κλειστούς. Τώρα όμως, οι ανοιχτοί drivers της ATI προχωρούν ταχύτατα κ σωστά (δε χρειάζεται πλέον να μαντέψουν τι κ πως το κάνει η κάρτα, έχουν τις προδιαγραφές), οπότε κοιτάζοντας στο μέλλον θα αγόραζα ATI, να ξεφύγω από το βραχνά κ τα προβλήματα με τους κλειστούς drivers.

Κ αν δεν ήθελα φοβερά 3D (βλέπε, παιχνίδια), θα έβαζα κάτι της Intel που ήδη υποστηρίζεται θαυμάσια κ τα 3D του μπορεί να μην είναι εντυπωσιακά, είναι όμως αρκετά για ένα σταθερότατο compiz.

+1

Με τα σημερινά δεδομένα nvidia, λόγω καλύτερων driver για linux ΙΜΗΟ.

Βέβαια, μακάρι μια μέρα το open source driver για ati radeon, να είναι σε τέτοιο επίπεδο ώστε να είναι η Νο1 επιλογή και να φύγουμε τελείως απο τα κλειστού κώδικα drivers - και της ati και της nvidia.

Προς το παρόν όμως για μένα nvidia..

Κι εγώ nVidia, παρόλο που στις τελευταίες διανομές οι drivers της ATI μπαίνουν εύκολα και δουλεύουν... Πριν 1 χρόνο δε γίνονταν αυτό..

___________________________________

http://englab.sourceforge.net/