Τι σημαίνει το ¨all_generic_ide"

sakis206 | Πέμ, 09/11/2008 - 13:36 | 3'

Γεια σας!

Αν και δεν εχω κανενα προβλημα αυτη την στιγμη αφου εχω βαλει το ubuntu 8.04 εντουτοις εχω μια απορια επειδη μου αρεσει οτι κανω να το καταλαβαινω κιολας.

Για πολυ καιρο προσπαθουσα να βαλω ubuntu 7.10 και ειχα προβλημα, γιατι ενω πηγαινα να εγκαταστησω το live, μου εβγαζε μαυρη οθονη εγραφε "busybox" και απο κατω κατι γραμμες με αριθμους και γραμματα.
Περιμενα να βγει το 8.04 αλλα και παλι τα ιδια.Μονο το 6.06 φορτωνε με τι μια.Επισης ειχα δοκιμασει και αλλες διανομες.Το ιδιο ακριβως προβλημα ειχα και με fedora ενω αντιθετα οι mandriva και pclinux os εκαναν κανονικα εγκατασταση.

Βεβαια δεν επαναπαυτηκα γιατι εγω ηθελα ubuntu.
Τεσπα για να μην πολυλογω το προβλημα λυθηκε οταν αγορασα τον οδηγο για το ubuntu απο το περιπτερο οπου ελεγε στις ρυθμισεις εκκινησης να γραψω την παραμετρο "all_generic_ide".To εκανα και ολα καλα και το διεδωσα σε καποιους φιλους που ειχαν το ιδιο προβλημα.

Η ερωτηση μου λοιπον ειναι γιατι βαζουμε αυτην την παραμετρο και αν επιρεαζει καθολου το συστημα και επισης που οφειλεται το προβλημα.

Το περιοδικο λεει οτι ειναι προβλημα ασυμβατοτητας με controllers jmicron αλλα:
1.Απο οτι ξερω drivers για τους συγκεκριμενους controllers υπαρχουν μετα την εκδοση του 6.06
2.Εγω τους εχω απενεργοποιησει απο το bios και εχω αγορασει dvd recorder sata αρα λογικα ειναι σα να μην υπαρχουν.

Ευχαριστω εκ των προτερων πιστευω οτι δεν πρεπει μονο απλα να κανουμε "την δουλεια μας" αλλα οσο μας το επιτρεπουν οι γνωσεις μας να καταλαβαινουμε και μερικα πραγματα.Αυτη αλλωστε ειναι και η μαγεια του linux.

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)