Πρόβλημα με το Μενού.

MadGr286 | Σάβ, 02/16/2008 - 00:53 | 2' | 5

Χαιρετώ.

Επιδή η έκδοση του περιοδικού έχει KDE και GNOME και στο Μενου υπάρχουν τοτες πολλές εφαρμογές που κάνουν την ίδια δουλεία έψαχνα έναν τρόπο ώστε στο κάθε GUI να εμφανίζονται οι εφαρμογές του, μετά απο ψάξημό βρήκα τα ακόλουθα:

cd /usr/share/applications/kde
sudo chmod a+rw /usr/share/applications/kde/*
for i in *; do echo "OnlyShowIn=KDE;" >> $i; done
sudo chmod 644 /usr/share/applications/kde/*

Αλλά δεν σκέφτηκα να βρώ ένα τρόπο να το ακυρώσω αυτό και θέλω τελίκα μερικά απο τα παιχνίδια του KDE να εμφανίζονται.

Ξέρω λιγάκι από προγραμματισμό και κατάβαλα ότι κάνει μια επανάληψη (for) της εντολης "OnlyShowIn=KDE" για κάθε αρχείο, άρα ποιά εντολή βάζω στην θέση τις "OnlyShowIn=KDE" για να το αντιστρέψω;

Υπάρχει και κάποιος τρόπος να βλέπω όποια εφαρμογή θέλω στο KDE/GNOME θέλω;

Συγνώμη αν σας κούρασα.

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Τα πράγματα είναι πιο απλά. Μπορείς να επιλέξεις το ποιες εφαρμογές θα εμφανίζονται στα μενού του εκάστοτε Gui απλά χρησιμοποιώντας την εφαρμογή alacarde για το gnome και την ρύθμιση μενού από το kde. Ότι αποθηκεύσεις χρησιμοποιώντας αυτά, αυτό θα εμφανίζεται κάθε φορά.
Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος λόγος να το κάνεις αυτό κάνοντας edit κάποιο αρχείο. Και τα δύο γραφικά περιβάλλοντα έχουν εφαρμογές που διαχειρίζονται το τι εμφανίζεται στα μενού.

madgr, για όποια παιχνίδια σε ενδιαφέρουν πήγαινε στο /usr/share/applications/kde και εκεί άνοιξε τα αντίστοιχα αρχεία .desktop (π.χ. kwin4.desktop) και αφαίρεσε από το τέλος την γραμμή

OnlyShowIn=KDE;

Μετά logout/login και είσαι οκ.

Ουσιαστικά η παράμετρος αυτή λέει στο συγκεκριμένο εικονίδιο να μην εμφανίζεται σε οποιοδήποτε μενού, εκτός κι αν ο χρήστης τρέχει KDE.

--
Any fool knows a dog needs a home,
A shelter from pigs on the wing.