Επείγον (Joomla)

gerstavros | Παρ, 06/13/2008 - 13:19 | 1' | 16

Εγκατέστησα το Joomla αλλά δεν ξέρω πώς θα συνδεθώ ως administrator για να φτιάξω την σελίδα.

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

...To username ποιο είναι;;; Εγώ στην εγκατάσταση δε θυμάμαι να έδωσα κάποιο....

Εγκατέστησα κατά την εγκατάσταση τα samples του joomla αλλά τα διέγραψα όλα κι έμεινε η αρχική σελίδα. Πώς μπορώ να αλλάξω την εμφάνισή της;; Πώς θα προσθέσω σελίδες;

Για εγκατάσταση θέματος για τη σελίδα πήγαινε:extensions>install και ανεβάζεις το αρχείο-θέμα που θέλεις.Με τον ίδιο τρόπο κάνεις εγκατάσταση και ότι άλλο θες.

Για να προσθέσεις σελίδες πήγαινε στο Μenus και πρόσθεσε τις σελίδες που θέλεις.Δύο μερούλες ψάξιμο θέλει και θα τα βρεις :).

Κατεβάστε το Happy Linux

Ναι, αλλά πώς θα το τροποποιήσω; Δλδ να λέει το όνομα της ιστοσελίδας μου, να του αλλάξω τα χρώματα κλπ;;

Για το όνομα από:Global Configuration > εκεί θα βάλεις το όνομα,τα metatags κ.λπ.Επίσης πάλι αν πας στα Menu > κύριο μενού θα δεις υπάρχει μια σελίδα με ένα αστεράκι,αυτήν είναι η κεντρική σου σελίδα που και από εκεί μπορείς να κάνεις τροποποιήσεις (τίτλος,πόσες στήλες κ.λπ).

Για τα templates extensions > Template Manager θα σου εμφανίσεις όλα τα θέματα που έχεις,επέλεξε ένα και καντο ό,τι θέλεις.Μην ξεχάσεις να δώσεις δικαιώματα εγγραφής (755) στα αρχεία που θέλεις να πειράξεις.

Για χρώματα κτλ είναι ανάλογα το θέμα που θα διαλέξεις και για κάνεις την σελίδα μπορείς να προσθέσεις plugins,widgets και άλλα πολλά που μπορείς να βρεις http://extensions.joomla.org/ .

Κατεβάστε το Happy Linux

Θα διαγράψεις αυτήν που έχει τώρα και θα ανεβάσεις μια εικόνα που θες εσύ με το ίδιο όνομα πχ logo.png ή ότι άλλο όνομα έχει η αρχική.

Κατεβάστε το Happy Linux

Πού βρίσκεται η εικόνα;; Επίσης απ' την σελίδα όταν πάω ως επισκέπτης να δημιουργήσω έναν χρήστη μου βγαίνει το παρακάτω μήνυμα:

Fatal error: Only variables can be passed by reference in .../joomla/components/com_user/controller.php on line 225

Καινούριες σελίδες πώς δημιουργώ;

Μήπως υπάρχει κάποιο ελληνικό forum ή ιστοσελίδα σχετικά με το joomla;

Μόνο ο admin μπορεί να κάνει νέα μέλη ή αν κάνεις register.

Για υποστήριξη υπάρχει το joomla.gr που μπορείς να βρεις tutorials για τα βασικά βήματα.Επίσης υπάρχει το official joomla quickstart** που έχει οδηγίες(στα αγγλικά).

** http://help.joomla.org/ghop/feb2008/task048/joomla_15_quickstart.pdf

Κατεβάστε το Happy Linux