Server

deviantp13 | Τρί, 12/13/2011 - 13:57 | 1' | 12

Χαιρετω τα παιδια και ολους του φορουμ!Θα ηθελα μια μικρη βοηθεια οσων αφορα τουσ σερβερ,θελω να φτιαξω ενα σεβερ που να απο αυτον να παιρνω ιντερνετ και να κανω και μπακ-απ!!Ποια διανομη μου προτεινεται??Α σημειωση,εχω ενα pentium 3 ,1000Mhz 768mb ram και θελω καποια ελαφρια διανομη αλλα δε ξερω ποια να επιλεξω,ειμαι και καινουργιος στο "αθλημα" του Linux :))Laughing

Tags
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Γίνε λίγο πιο σαφής τι εννοείς << να φτιαξω ενα σεβερ που να απο αυτον να παιρνω ιντερνετ και να κανω και μπακ-απ!!!  >>

Έχεις τοπικο δικτυο και θελεις να μοιράσεις την σύνδεση σου και να παίρνεις Back Up απο τα PC  του δικτυου τι;

Ubntu 10.4 LTS έχω και εγώ Pentium3 στα 800 ΜΗz αν θυμάμαι καλά και παει πολυ καλα είμαι ευχαριστημένος
το έχω για File sharring 

Θα σου πω,εχω ενα ρουτερ και θελω να το συνδεσω σε ενα Η/Υ που αυτος θα ειναι σερβερ και θα κανω και μπακ-απ εκει περα τα αρχεια μου οποια ειναι αυτα και ταυτοχρονα με ενα καλωδιο ethernet απο τον σερβερ να τον συνδεσω σε ενα αλλο pc και να το pc αυτο να εχει τη δυνατοτητα να περνει ιντερνετ απο τον σερβερ!Ειναι εφικτο καταρχας?Νομιζω πως ειναι.....δεν ειμαι και σιγουρος να πω την αληθεια!!

 - Γιατί να έχει πρόσβαση στο internet από τον server και να μην έχει απ' ευθείας από τον router;
Ενα καλώδιο υπόθεση είναι.

Ναι το ξερω οτι ειναι ενα καλωδιο υποθεση,ομως δεν σου προσφερει μεγαλυτερη ασφαλεια ετσι?Θελω μια γνωμη πανω σ'αυτο!Και να τον κανω και για file-sharing επισης....

Μεγαλύτερη ασφάλεια όχι, αλλά ούτως ή άλλως αν περάσει τον router...
Σκέψου οτι με την μια λύση αν βάλει "χέρι" στον server βάζει ουσιαστικά σε όλο το δίκτυο ενώ αν τα μηχανήματα είναι (κατά κάποιον τρόπο) ατόνομα πρέπει να "σπάσει" το κάθε ένα ξεχωριστά.
Γι αυτό σιγούρεψε πρώτα τον router με firewall, κλείδωμα των mac address κ.λ.π. κ.λ.π. και μετά ασχολήσου με το υπόλοιπο δίκτυο.

Τέσπα. Και οι δύο τρόποι έχουν τα υπέρ και τα κατά.
Δική σου η απόφαση.

Ωραια ωραια,και κατι αλλο:ποια διανομη μου προτεινεις σαν νεος που ειμαι στο αθλημα και να ειναι ελαφρια για ενα pentium 3 1000Mhz ,768 MB ram?και αν εχεις κανενα thread - οδηγο για το πως να κανεις file-sharing!!!

Γενικώς θα σου πρότεινα το Arch αλλά αν είσαι πολύ νέος και δεν έχεις όρεξη να ψαχτείς τα γνωστά.
Puppel, Antix, Archbang, Crunchbang, ConnochaetOS.
Πιθανότατα υπάρχουν κι άλλα. Αν ψάξεις όλο και κάτι θα βρείς. Εγώ σου γράφω γι αυτά που έχω τεστάρει.
Εχε πάντως κατά νου για τα τρία τελευταία ότι είναι μεν πολύ ελαφρύτερα αλλά από την άλλη θέλουν μεγαλύτερη ενασχόληση για να τα μάθεις.

Τώρα για το file sharing.
Φαντάζομαι θα χρησιμοποιήσεις samba. Αλλά για οδηγό εγκατάστασης δεν μπορώ να σου πω γιατί εξαρτάται και από τη διανομή που θα εγκαταστήσεις.

Που λες θα χρησιμοποιησω το Arch,να το δοκιμασω μιας και το προτεινες και αν εχεις κατι σε guide αλλα θα το ψαξω και μονος μου,ποσο δυσκολο μπορει να ειναι πια :)Ευχαριστω BTW για ολα  !!

Πρώτα αυτό: http://news.softpedia.com/news/How-to-Install-Arch-Linux-59239.shtml

και μετά: https://wiki.archlinux.org/index.php/GNOME
ή https://wiki.archlinux.org/index.php/KDE
ή https://wiki.archlinux.org/index.php/Openbox
ή https://wiki.archlinux.org/index.php/Fluxbox
για window manager.

Γενικώς το wiki του Arch είναι από τα καλύτερα, αν όχι το καλύτερο, που υπάρχουν.

Αααα ευχαριστω πολυ φιλε μου,και μια τελευταια ερωτηση ασχετη με Linux....οι ποντοι που μου δειχνει στο προφιλ μοου,τι ακριβως κανουν?