Linus Torvalds: Χρησιμοποιώ Xfce

dsyrmalis | Κυρ, 08/14/2011 - 19:57 | 2' | 8

Ο Linus Torvalds, σε μια συζήτηση στο Google plus δήλωσε πως το Gnome 3 είναι λίγο εως πολύ μεγάλος μπελάς για τον ίδιο και πως τελικά άρχισε να χρησιμοποιεί το Xfce4. Έφερε ως παράδειγμα τη δυσκολία του να ανοίξει και να δουλέψει σε πολλά τερματικά ταυτοχρονα, κριτική που είχε κάνει και ο γράφων σε παλιότερο review.
Την αλλάγη του αυτή τη χαρακτήρισε ως ένα μικρό βήμα προς τα πίσω σε σχέση με το κλασσικό Gnome αλλά ένα τεράστιο βήμα προς τα μπροστά σε σχέση με το Gnome 3. Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι πως ζήτησε απο τον Dave Jones της Red Hat να κάνουν fork το Gnome 2.
Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ο Linus ταράζει τα νερά με τις δηλώσεις του. Παρόμοια κριτική είχε ασκήσει και στο Gnome παλιότερα αλλά και στο Kde 4.

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

τελίκα  δενβολευει κανενα  το gnome 3 ?  ειδικά στο ορι θες μερικά κλικ παράνω , ειναι λίγο εκενευρισιτκο. προς το παρον αρκούμαι στις LTs  εκδοσεις  που έψουν ακόμα το  gmome 2.  μετά  θα δούμε

Προσωπικά, αν και χρησιμοποιώ κυρίως KDE4, το Gnome 3 δεν μου φάνηκε καθόλου άσχημο.

Απλώς ότι είναι καινούριο ξενίζει, ειδικά όσους έχουν συνηθίσει να κάνουν 2-3 συγκεκριμένες δουλειές και δεν θέλουν να «ξεμάθουν».

Ουφ, "τσουρέκια" λίγο ο (κατά τ'άλλα συμπαθέστατος) Torvalds.

Πρώτα (2005) βγήκε και "προέτρεψε ανοιχτά το κόσμο να παρατήσει το Gnome2 που είναι σχεδιασμένο για ηλίθιους και να το γυρίσει στο καταπληκτικό KDE3":http://mail.gnome.org/archives/usability/2005-December/msg00021.html.

Μετά (2009) βγήκε και είπε ότι "το KDE4 είναι χάλια και ότι επιλέγει Gnome2":http://linuxhelp.blogspot.com/2009/01/linus-torvalds-ditches-kde-4-for-gnome.html.

Κ τώρα (2011) μας λέει ότι το Gnome3 είναι χάλια, ότι αυτός χρησιμοποιεί XFCE και ζητάει μάλιστα από τη RedHat να του κάνει fork το αγαπημένο του (!) Gnome2.

Ο καθένας χρησιμοποιεί ότι του αρέσει και έχει κάθε δικαίωμα να αλλάζει περιβάλλον εργασίας όσες φορές θέλει, αλλά προσωπικά το βρίσκω τραβηγμένο το να βγαίνει κάθε φορά που αλλάζει προτίμηση και να κηρύττει στο κόσμο τη νέα, μοναδική "αλήθεια"!

Προσωπικά πιστεύω πως αυτές τις δηλώσεις της κάνει για να αναγκάσει τους devs να βελτιώσουν τα περιβάλλοντα εργασίας. Οι παρατηρήσεις του στο Gnome εφαρμόστηκαν και βελτιώθηκε. Το ίδιο και με το KDE 4. Ελπίζω πως το ίδιο θα γίνει και με το Gnome 3 αλλά ταυτόχρονα η ομάδα του Xfce θα το δει ως επιπλέον κίνητρο. Μόνο ο θόρυβος που προκαλείται απο τις δηλώσεις του είναι αρκετός για να γίνουν αλλαγές.

Νομίζω ότι ο Linus έχει το ίδιο «σύνδρομο» που έχουν οι περισσότεροι επαγγελματίες που έχουν συνηθίσει να κάνουν μια δουλειά (και την κάνουν καλά), με έναν συγκεκριμένο τρόπο: Δεν ενδιαφέρονται για να μάθουν άλλους τρόπους. Αυτό που σε εμένα φαίνεται βελτίωση ή πρόοδος στο Gnome/KDE, στα μάτια του Linus φαίνεται απλά χάσιμο χρόνου.

Ο man θέλει μόνο την κονσόλα του για να κάνει pull τα git δέντρα των άλλων, ένα mailer για να στέλενει τα εμπρηστικά email του και έναν browser για να βλέπει σελίδες. Και όλη την ισχύ του υπολογιστή του προτιμά να την κρατά για compile του πυρήνα. Τι στο καλό να κάνει τα εφέ του KWin ή το expose του Shell;

Λογικό δεν είναι; Όταν είσαι επαγγελματίας, δεν έχεις χρόνο (δηλαδή χρήμα) να χάνεις για να μάθεις ένα εντελώς διαφορετικό σύστημα χειρισμού, ειδικά όταν είναι μια μπούρδα και μισή σαν τα κακέκτυπα των smartphones που ακούν στα ονόματα Gnome 3 και Unity. Τόσο απλά! Αν δεν αρέσει στον McCann ή στον Shuttleworth, ξυδάκι. Να στρωθούν κάτω και ν'ακούσουν τους επαγγελματίες χρήστες. Άλλωστε, τόσα χρόνια δεν κλαίγεται σύσσωμη η κοινότητα του Linux ότι "δεν πείθει τους επαγγελματίες χρήστες"; Θες να τον πείσεις; Άκουσέ τον και ικανοποίησέ τον, αντί να τον ζαλίζεις.

Καλά κάνουν άνθρωποι που έχουν συνεισφέρει επί σειρά ετών και μιλάνε και μάλιστα τόσο ανοιχτά. Πάρα πολύ καλά κάνουν.

Den einai kako na exeis sygkekrimenes synithies pou se volevoun kai na min thes na tis allakseis eykola. Den yparxei logos na ksevoleyteis epidi kapoios pistevei oti vrike kalytero tropo na kanei kati, ayta einai gousta.

Apo tin alli den katalabaino giati oloi skizontai na analysoun kathe kouventa pou tha pei o Linus. Den brisko endiaferon sto ti protima na xrisimopoiei o kathenas.

nuclear]Den einai kako na exeis sygkekrimenes synithies pou se volevoun kai na min thes na tis allakseis eykola. Den yparxei logos na ksevoleyteis epidi kapoios pistevei oti vrike kalytero tropo na kanei kati, ayta einai gousta.

Apo tin alli den katalabaino giati oloi skizontai na analysoun kathe kouventa pou tha pei o Linus. Den brisko endiaferon sto ti protima na xrisimopoiei o kathenas.

Ε, εντάξει. Ο Linus είναι. Όσο να'ναι, κι ας μην θέλουμε να τον ηρωοποιούμε, «μετράει» η άποψή του. :)