Ανταπόκριση από την Autonomia Expo

Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση) | Κυρ, 01/13/2008 - 23:19 | 3'

Η έκθεση ξεκίνησε και την επισκεφθήκαμε χτες.

Όσα είδαμε και μάθαμε για
τη βελτίωση της ζωής των συνανθρώπων μας είναι πολύ σημαντικά (χώρια ότι σε βάζουν 'στη θέση σου' όλες αυτές οι τεχνολογίες). Για παράδειγμα, το cameramouse που επιτρέπει στο χρήστη να κινεί το ποντίκι με ανεπαίσθητες κινήσεις του κεφαλιού του. Μια κάμερα παρακολουθεί τις κινήσεις και τις μεταφράζει σε 'εντολές' μετακίνησης του ποντικιού. Υπάρχουν επίσης τηλεκοντρόλ ειδικά σχεδιασμένα για να ελέγχουν όλα τα gadgets του σπιτιού (αλλά και τις κουρτίνες!), ειδικά κρεβάτια, πολυθρόνες (κινούμενες ή μη) με στήριξη και άλλα χρήσιμα αντικείμενα για ανθρώπους με κινητικά ή άλλα προβλήματα.

Ενδιαφέρουσα είναι και η εμπειρία μέσα στο Relax Room, το οποίο είναι ένας ειδικά κατασκευασμένος πολυ-αισθητηριακός χώρος. Τι είναι αυτό; Πολύ απλά, ένα δωμάτιο που διεγείρει τις αισθήσεις. Υπάρχουν κολόνες με μπουρμπουληθρόνερο που αλλάζουν χρώματα κατά βούληση και δονούνται στην επαφή,  χαλιά που φωτίζονται όταν κάθεσαι πάνω τους, οπτικές ίνες από πλαστικό, στρώμα νερού/αέρα συνδεδεμένο με subwoofer για την μετάδοση των vibes της χαλαρωτικής μουσικής που παίζει το hi-fi και άλλα. Ακριβό, αλλά αξίζει. Μακάρι να είχαμε ένα τέτοιο σε κάθε εταιρεία :)




Ο Hellug έχει το δικό του περίπτερο με ένα PC που επιδεικνύει το Debian/KDE/Assistive technologies (magnifier, text-to-speech, κλπ). Περάστε μια βόλτα να γνωριστείτε με τα παιδιά. Δεν δαγκώνουν. Αν σας περισσεύουν CDs/DVDs με διανομές Linux, φέρτε τα μαζί. Χρήσιμα θα είναι...

Ανακοινώσεις:
Autonomia Expo 18-20 Mαΐου

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)