Η μεγαλύτερη αναστολή για Linux

Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση) | Κυρ, 01/13/2008 - 23:19 | 1' | 17

Ποιά είναι η μεγαλύτερη αναστολή στην εγκατάσταση και χρήση Linux που έχετε η περισσότεροι (ή μηπως καμία;)

Η δική μου πάντως είναι το Word και όχι επειδή το χρησιμοποιώ, αλλά επειδή η 'γραμματέας' δεν έχει OpenOffice και είναι αδύνατο να συνεννοηθούμε (Μη μου πείτε για CrossOver, δεν δουλεύει στην περίπτωσή μου όπως θα ήθελα, για τους περισσότερους μάλλον θα δουλέψει πάντως).


Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Στα επαγγελματικά μηχανήματα (στο γραφείο μου π.χ.) έχω προγράμματα σχeδίασης για win πολλών χιλιάδων ευρώ με κλειδιά (hasp) είναι λίγο δύσκολο να μεταπηδήσουν όλα αυτά σε linux ,και προυποθέτει μιά εξοικίωση αυτό πέρα από αρκετή δουλειά ,έτσι προσανατολίζομαι σε multi boot , στο σπίτι βέβαια στον laptop δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα και μπήκε fedora 6.Δέ μπορώ να κατανοήσω όμως ΄εναν λογιστή π.χ. που παραμένει σε win και πολλά άλλα επαγγέλματα όπου υπάρχουν εργαλεία στο limux για κάνουν την δουλειά τους καλύτερα και με λιγότερο κόστος.

εμενα καμια αναστολη δεν υπηρξε .μετα απο απειρα format και προβληματα στα win ειπα να τα αφησω καθαρα μονο για τα παιχνιδια και τις δουλειες μου να τις κανω απο εδω.μια χαρα τα καταφερνω μεχρι στιγμης

nasos] Ποιά είναι η μεγαλύτερη αναστολή στην εγκατάσταση και χρήση Linux που έχετε η περισσότεροι (ή μηπως καμία;)Η δική μου πάντως είναι το Word και όχι επειδή το χρησιμοποιώ, αλλά επειδή η "γραμματέας" δεν έχει OpenOffice και είναι αδύνατο να συνεννοηθούμε (Μη μου πείτε για CrossOver, δεν δουλεύει στην περίπτωσή μου όπως θα ήθελα, για τους περισσότερους μάλλον θα δουλέψει πάντως).

Tι εννοεις λεγοντας το word??? Αφου το Open Office ανοιγει & δουλευει τα αντιστοιχα αρχεια του ΜS. Ασε που ειναι ακριβως το ιδιο στη χρηση (ανωτερο, ομως σε δυνατοτητες. Ισως αργει λιγο να φορτωσει, μα μονο αυτο!) Προσωπικα, τετοια εποχη περυσι & αφου ειχα ηδη δει καποιες live διανομες, εχοντας διαβασει & πεντε πραγματα (γνωριζα, βεβαια απο παληα πολυ καλα τη GNU & το open sourse) ΔΕΝ ειχα ΚΑΜΙΑ αναστολη. Εβαλα & linux. & Aπο χθες μαλιστα, εχω ενα ευτυχισμενο laptop αφου ξεφορτωσα οριστικα & αμετακλητα τα windows & στη θεση τους, μαζι με το Μandriva μου (που δυσκολα θα το αλλαξω ) & το Κubuntu, εβαλα & το Sabayon (μου εμεινε χωρος δηλαδη σε μια partition για "βαλε-βγαλε" linux. (εχουν... σειρα το pc linux os & μια πολυ ιδιαιτερη διανομη, που ειδα στο Αγγλικο Linux Format, η Εlive!) linuxformat2007-6-21 13:14:42

constantinos]  εννοεις λεγοντας το word??? Αφου το Open Office ανοιγει & δουλευει τα αντιστοιχα αρχεια του Μ$. Ασε που ειναι ακριβως το.....

To ΟΟ δεν συνεργάζεται άψογα με τις εξισώσεις και το MathType, άσε που και το crossover έχει μικροπροβλήματα με αυτό.

Επειδή πρέπει να γράφω επιστημονικά papers με εξισώσεις κ.λ.π., τα οποία όχι μόνο πρέπει να τα κάνει review κάποιος άλλος, αλλά και επειδή στο πεδίο που εργάζομαι πολλά περιοδικά και συνέδρια δέχονται μόνο word, περιοριορίζομαι λιγάκι.

Αν και νομίζω ότι από εδω και πέρα θα είμαι λίγο πιο επιθετικός και θα στέλνω .pdf ή TeX με κάπως αυστηρό ύφος, αν αρνούνται να το δεχτούν.

Φιλε Νασο ΤεΧ ισως το δεχτουν, αλλα pdf δε νομιζω πως θα το δεχτει κανενα απολυτως περιοδικο, γιατι αυτοματα του κλείνεις κάθε πόρτα για να κανει τις διορθωσεις που θελει να κανει.
Τεσπα, επι του θεματος.. Αναστολη δεν ειχα καμια, το αντιθετο μαλιστα, αλλα στις διανομες που δοκιμαζα ολο σε κατι μπλοκαριζα και ξαναγυρνουσα περιστασιακα στα winπαραθυρα.
Η πρωτη διανομη που εκατσε αξιοπρεπως στον υπολογιστη μου (αλλα σε dual boot) και που για αρκετο καιρο δε χρησιμοποιουσα παραθυρια ηταν το Suse 9.3 Την πλάκα του dual boot την ξεφορτωθηκα οριστικα και αμετακλειτα παντως με το dapper drake
brave2007-5-8 19:20:16

Και εγώ όπως ο φίλος
constantinos πριν περίπου ένα χρόνο είδα
τυχαία μια live διανομή της Kubuntu και μου
άρεσε τόσο που σκέφτηκα πως ήρθε ο καιρός
να δοκιμάσω. Στην αρχή πέρασα κανένα
8μηνο κάνοντας πολύ δειλά βήματα και
βάζοντας και βγάζοντας διάφορες διανομές
μια και λόγω απειρίας κατάφερα να
καταστρέψω αρκετές αλλά και επειδή
κάποια πράγματα (hardware κυρίως) δεν
κατάφερνα να τα κάνουν να δουλέψουν.
Όλο αυτό το διάστημα συνέχισα να
χρησιμοποιώ περισσότερο τα windows κυρίως
επειδή λόγω της δουλειάς μου, έπρεπε να
μπουτάρω συχνά για να βλέπω-απαντώ σε
εμαιλ, αλλά και να χρησιμοποιώ εφαρμογές που δεν ήξερα αν υπήρχαν αντίστοιχες στο linux. Ο μεγαλύτερος ενδιασμός μου όλο
αυτό το πρώτο διάστημα ήταν πως θα
μετέφερα στο linux δουλειά που είχα μαζέψει
επί πολλά χρόνια, π.χ. την βιβλιογραφική
βάση δεδομένων την οποία ακόμα έχω στο
endnote. Όταν τυχαία ανακάλυψα ότι το
thunderbird μαζί με το ημερολόγιο του μπορεί
να χρησιμοποιηθεί και από τα δύο
λειτουργικά έχοντας ένα μόνο λογαριασμό,
δεν υπήρχε πια λόγος να μπουτάρω τόσο
συχνά στα windows. Έτσι άρχισα να χρησιμοποιώ
όλο και πιο πολύ το linux και όσο πιο πολύ
το χρησιμοποιούσα τόσο περισσότερο
σηνειδητοποιούσα ότι μπορούσα να κάνω
σχεδόν τα πάντα που έκανα και παλιά και
μάλιστα καλύτερα. Τελικά, σήμερα, ένα
χρόνο μετά, χρησιμοποιώ τα windows μόνο για
2-3 εξειδικευμένες εφαρμογές για τις
οποίες είτε δεν έχω βρει αντίστοιχες
στο linux είτε υπάρχουν απλά θέλουν κάποιο
κόπο και χρόνο για να μπορέσω να τις
χρησιμοποιήσω σωστά χωρίς να χάσω
δουλειά και δεδομένα που έχω μαζέψει
επί πολλά χρόνια. Μόλις γίνει και αυτό, bye-bye windows για πάντα για μένα.

Όσο για την αντίρρηση
για τις επιστημονικές εργασίες, έχω
έναν φίλο που δημοσιεύει θέματα θεωρητικής
φυσικής τα οποία είναι γεμάτα με
πολύπλοκους μαθηματικούς τύπους και
χρησιμοποιεί εδώ και πολλά χρόνια το
LaTex χωρίς κανένα πρόβλημα. Νομίζω όλα
τα περιοδικά το δέχονται. Απλά πρέπει
να μάθεις κάποιες εντολές.

Κι εμενα το word με απασχολει.Ολα μου τα κειμενα εχουν μαθηματικες εξισωσεις που το OO δεν λεει να διαβασει.Σιγουρα μερικοι αγαπημενοι τιτλοι παιχνιδιων και ορισμενες φορες προβλημα με τα ελληνικα.
Επισης μου τη δινει η απουσια γνωστων επαγγελματικων προγραμματων,αν και ολο και κατι βρισκω στο linux για να κανω τη δουλεια μου,και το μεγαλο μου προβλημα (δεν δοκιμασα με wine) ενα προγραμμα επεξεργασιας ηλεκτροχημικων διαγραμματων το οποιο πηγαινε πακετο με το hardware το οποιο δυστυχως δουλευει μονο με winhole$.

linuxas, ποια έκδοση του OpenOffice χρησιμοποιείς; Η Novell στο OpenSUSE βάζει patches για compatability. Έχεις δοκιμάσει μήπως εκεί έχεις περισσότερη τύχη;

Σημερα εβαλα το mandriva 2007.1 Powerpack με OpenOffice 2.1 και θα αρχισω τις δοκιμες μου.Αλλιως θα εγκαταστησω το 2,2 και βλεπουμε...

Καμία απολυτως αναστολή. Όταν πέρυσι την άνοιξη σε μία απλή μεταφορά φακέλου έχασα όλα μου τα videos ( και κάποια απο αυτά ήταν αναντικατάστατα ) ορκίστηκα ότι θα περάσω στο linux πριν το καλοκαίρι. Βέβαια είχα και άλλους λόγους μάλλον ιδεολογικούς...

 Τέλειωσα κάτι δουλειές που είχα σε εξέλιξη και στην ψύχρα φόρμαρα ubuntu χωρίς καμία απολύτως προϋπηρεσία στο θέμα και έχουσα σώας τας φρένας αντίθετα από αυτά που μου έλεγαν φίλοι και γνωστοί.... !   (του στυλ "Τρελάθηκες;;;;" !!!! ) Πολλοί με συμβούλεψαν για να μην πελαγώσω ( και καλά ) να κάνω διπλή εγκατάσταση.
Τους απάντησα " Ο Μπιλ θα πεθάνει αύριο την τάδε ώρα.. !" ( Χρονικό προαναγγελθείσης δολοφονίας.. )   Και το ομολογώ.. τον σκότωσα..!

 

Συντηρώ ένα partition με windows για να παίζω το world of warcraft. Δυστυχώς με cedega-wine σέρνεται.
Μόνος λόγος για windows είναι τα παιχνίδια λοιπόν και δεν θεωρώ το wine λύση.
Πάντως κακά τα ψέματα και το open office σέρνεται. Πιο αργό και απο την καθυστέρηση...

Το μόνο μου πρόβλημα είναι η αναγνώριση των συσκευών, αλλα και μερικά πάρα πολύ καλά προγράμματα όπως το Finereader

Καταφερα και εγκατεστησα το Corrview (προγραμμα ηλεκτροχημειας που ερχεται μαζι με τα Hardware) στο wine!Οι λογοι ειναι ελαχιστοι πλεον για να εχω dula boot συστημα.

Εμένα μου λείπει το sony vegas για video editing και δεν έχω βρεί κάτι
αντιστοιχο.. βρήκα πάντως μια ωραία λίστα με αντιστοιχία προγραμμάτων
κλπ για λινουξ και windows
http://www.linuxrsp.ru/win-lin-soft/table-eng.html# 1

Από τη στιγμή που όλες μου οι συσκευές λειτουργούν άπταιστα στο linux, καμία απολύτως αναστολή. Gamer δεν είμαι, ελάχιστα προγράματα windows χρησιμοποιώ πλέον και αυτά τα τρέχω είτε με τη βοήθεια του wine είτε τα πετάω μέσα στο VirtualBox που έχω βάλει windows
 
 

Γειασας φιλοι μου,
Πολλοι δεν ξερουν τι χανουν αν δεν εχουν Λινουξ στον υπολογιστη τους.
Εγω απολαμβανω τo Virus Free συστημα.  Viruses, Spyware, Malware και ATB (all that bull) ειναι για να μας αδειαζουν τη τζεπη μας.:)
Βαρεθεικα να τροω τις ωρες μου ξεψηριζοντας το PC μου. Επαθα αλλεργια!  Καθε  μερα και κενουριες  ψηρες. Δεν σκοτωνονται με κανενα αντιβιοτικο!

Dual Boot Παραθυρα και Λινουξ.  Παραθυρα για τη δουλεια του γραφειου και Λινουξ για το Internet ( Goodbye viruses, goodbye Mal/spyware and ATB)
Ενα Live Linux CD θα σας πεισει.

Ελλατε εδω να τα πουμε καλυτερα. 
Θα μας βρειτε εδω. http://www.linuxmint.com/forum/viewforum.php?f=125

Dpop2007-12-15 14:45:14

Ίσως το θέμα είναι παλιό και έχει σχεδόν εξαντληθεί απο τους πιο πάνω χρήστες. Αν όμως το δούμε από μια άλλη γωνιά θα διαπιστώσουμε ότι το αγαπήμένο μας πιγκουινάκι θα χρειαστεί καιρό να μετοικήσει σε αρκετούς υπολογιστές επαγγελματιών. Σε ένα γράμμα προς το περιοδικό πρίν λίγους μήνες εξέφραζα τον προβληματισμό μου για το πώς μπορούν οι επιχειρήσεις απο την πιό μικρή εως την πιό μεγάλη να αλλάξουν λειτουργικο μιας και όλη τους η οργάνωση βασίζεται σε προγράμματα εμπορικής διαχείρησης και λογιστηκής των windows. Αυτό είναι οφθαλμοφανές μιας και ακόμα και η εταιρία Μαντζετα που κυκλοφόρησε στην ουσία ένα πληρες λειτουργικό με βάση το Ubuntu, δεν μπορεί να εισέλθει σε χώρους όπως τα λογιστήρια συμφωνα με συνέντευξη ενός εκ' των διμιουργών του λειτουργικού. Ακόμα όμως και να γίνει αυτό με την χρήση εικονικοποίησης δύσκολα θα εξαπλώθεί μιας και πάντα θα υπάρχει το πρόβλημα της υποστήριξης (στο στησιμο και την επίληση προβλημάτων) Πιστέυω αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην εξάπλωση του λίνουξ και προς τα κέι πρέπει να κινηθεί ωστε ακολουθόντας το μοντελο της Red Hat, Novell, Cannonical, να γίνει πραγματικά ο αντικαταστάτης της Microsoft.
Προσωπικά βλεπω στην κατέυθυνση αυτή ένα λαμπρό εργασιακό μέλλον σε όποιο νέο θέλει να ασχοληθεί σε ορίζοντα εφταετίας.
Η κοινότητα όμως μάλλον έχει επαναπαυθεί με τα πραγματικά τρέλα γραφικά την σταθερότητα την ασφάλεια και την σχεδόν καθημερινή άφιξη νέον διανομών που δεν δίνει τόσο βάση στην εισαγωγή στον εργασιακό χώρο (οχι μόνο για απλή δουλεία γραφείου αλλά για να αποτελεί την ραχοκοκκαλια του πληροφοριακού συστήματος της εταιρίας - οργανισμού)
Στο sourceforge βρήκα κάποια ανοικτά και δωρεάν προγράμματα διαχείρησης επιχειρησιακών πόρων (ERP) και διαχείρησης πελατολογίου (CRM) που όμως δεν ανταποκρίνονται στα ελληνικά πρότυπα και απαιτήσεις και πλέον θέλουν παραμετροποίηση και προσαρμογή στις ανάγκες μας (εγώ κατάλαβα ελάχιστα γιατί ούτε απο προγραμματισμό ξέρω, ούτε τα αγγλικά μου βοηθούν). Πίστεύω ότι αυτη είναι μία δουλεία που μπόρει να γίνει σε ένα τριτοβάθμιο εκπαιδευτικό ίδρυμα που σαν αντικειμενό του έχει την πληροφορική η σε μιά εταιρία του χωρου που μπορεί να δώσει στην αγορά ένα νέο προϊον.
LINUX SERVERS. Αλήθεια οι σερβερς με λίνουξ τρέχουν μόνο σε εταιρίες που ασχολούνται με το διαδίκτυο(Google κλπ ή εταιρίες φιλοξενίας ιστοσελίδων). Με χρήση εικονικοποίησης δεν μπορούν να αποτελούν τρέχουν προγραμματα windows και να εξυπυρετούν μικρά LAN . Ειναι μεγάλο το βάρος της διαχείρησης - συντήρησης.(όλ' αυτά σε αντίφαση μάλλον με ότι γράφω πιο πάνω)