Περί privacy ο λόγος...

mitsaras77 | Δευ, 02/06/2012 - 00:33 | 1' | 10

Καλησπέρα σε όλους!

Σήμερα ανακάλυψα κάτι το οποίο δεν ειχα προσέξει αρκετά χρονια τώρα που ασχολούμαι με το internet. Διατηρώ λογαριασμό στο gmail, ο οποίος έχει "μεγάλη" κίνηση και μπορώ να πω ότι τα μειλ περιέχουν και αρκετά ευαίσθητα δεδομένα... Τέσπα, που θέλω να καταλήξω?? Σήμερα παρατήρησα μια διαφήμιση από την google ενώ διάβαζα τα email μου,  η οποία ήταν τόσο στοχευμένη στις ανάγκες όσο δεν πάει άλλο.. Στην αρχή δεν έδωσα σημασία. Μετά όμως που το σκέφτηκα καλύτερα, το θέμα με τρομοκράτησε αρκετά.. πάει να πει ότι κάποιος διαβάζει την αλλήλογραφία μου απο την μερια της google, για να μπορεί η τελευταία να μου λανσάρει στοχευμένες διαφημήσεις. Εσείς το θεωρείτε σωστό??? 

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Γίνεται εδώ και χρόνια αυτό. Πώς νομίζεις ότι έχει έσοδα; Φυσικά δεν τα διαβάζει μόνο η Google αλλά οι συνήθειες σου πάνε και σε εταιρείες για στατιστικούς λόγους, μάρκετινγκ κλπ. Δεν εννοώ πως στέλνουν τα email σου σε εταιρείες, αλλά κάποιες συνήθειες σου.
Επίσης, μην νομίζεις πως κάθεται κάποιο φυσικό πρόσωπο να ασχοληθεί μαζί σου. Υπάρχουν όμως προγράμματα που πιάνουν λέξεις κλειδιά απο τα email σου κ' στέλνουν τις ανάλογες διαφημίσεις.
Μήπως κάποια στιγμή να ασχοληθούμε με email clients όπως ο Thunderbird και pgp κρυπτογράφηση;

Η κατάσταση πραγματικά έχει ξεφύγει τα τελευταία χρόνια και έχει αρχίσει να γίνεται ακριβώς όπως το πες
Τ Ρ Ο Μ Α Κ Τ Ι ΚΗ.

@dsyrmalis δεν θα 'ταν άσχημο ένα τέτοιο θέμα. Θα πρότεινα επίσης να δημιουργήσουμε και μια
ενότητα στο forum με άρθρα, tips και προγράμματα αποκλειστικά για το θέμα της ιδιωτικότητας.

Στο  delta xaker ουρλιάζουν οι τύποι εδώ και χρόνια...
Αλήθεια αυτό που λέει αποφεύγεται με tor (ή όπως το λένε αυτό...)?

Βρε παιδιά, όταν κάνετε λογαριασμό στο Gmail, το λέει ξεκάθαρα ότι η Google δικαιούται να σκανάρει τα emails σας για λέξεις-κλειδιά ώστε να προβάλει στοχευμένες διαφημίσεις. Πως είναι διαφορετικά δυνατόν να δίνει σε όλον τον κόσμο 7GB τσάμπα χώρο με αναζήτηση και ένα σωρό καλούδια; Φιλανθρωπικό ίδρυμα είναι;

Θέλω και γω το πρόγραμμα που σκανάρει τέτοια δεδομένα!!! Πέρα από την πλάκα, το γεγονός που με ανυσήχησε δεν είναι ότι κάποιο πρόγραμμα σκανάρει τα email μου ( όχι πάρα πολύ τουλάχιστον), αλλά αναρωτιέμαι μήπως μπορεί και παίρνει και λογικές αποφάσεις... Η συγκεκριμένη διαφήμιση μου τάραξε τα μυαλά. Δεν βγαίνει από απλό σκανάρισμα λέξεων-κλειδιών από πρόγραμμα. Εκτός και αν πρόκειται για διαβολική συμπτωση!! Μπορεί. Ακόμη πιό διαβολικό είναι ότι την ίδια μέρα, πριν δω τη διαφήμιση, είχα αποφασίσει ότι μου χρειάζεται ακριβώς αυτή η "υπηρεσία" που πρόσφερε η διαφήμιση. Και όλα αυτά απο email που είναι 100% στα ελληνικά!

Γ*μ*το το βιντεάκι!!Wink Να ρωτήσω: τα ιδια κάνουν yahoo, hotmail ( για το πρώτο δεν νομίζω, γιατι έχω ήδη λογαριασμο...)? Το FSF έχει υπηρεσία mail? Αν ναι, θα τα κλείσω όλα και θα πάω στο FSF

Το FSF εχει απο ολα - θα χρειαστει βεβαια να συνεισφερεις  λιγο στην κοινοτητα.

mitsaras77 τιποτα δεν ειναι τυχαιο.Σιγουρα συγκρατουν στοιχεια απο την αλληλογραφια σου.Ακομα με κουκιεις βλεπουν σε τι σελιδες συχναζεις ακομα κι αν εχεις το γμαιλ κλειστο.Το ghostery (προσθετο ολων των browsers) δειχνει ποιες σελιδες σε κανουν tracking ενω περιηγησαι στο διαδικτυο κ η γοογλε ειναι πρωτη κ καλυτερη.Tα στοιχεια που βρισκουν τα επεξεργαζονται με επιστημονικο τροπο (προγραμματα φτιαγμενα με την συνδρομη ψυχαναλητων) κ ξερουν για εσενα πριν απο εσενα κ καλυτερα απο εσενα -κ δεν υπερβαλω καθολου-.Πες herco για το FSF εχει ενδιαφερον 

       κοίτα  να δείς  πού  έφτασε  η  τεχνολογία ! !  πιό καλά  ήταν  όταν είχαμε  τον  zx spectrum 128 +2  με  κασσέτα ! !  & το  αγαπημένο μου πρόγραμμα , το Colossus 4 Chess από  τον  Martin  Bryant  γραμμένο  σε  assembly  το  1986 !