εγκατασταση πολλων διανομων

samarkos | Δευ, 08/03/2009 - 22:05 | 2' | 8

καλησπερα αυτη τη φορα.διευκρινιζω για την ερωτηση που ειχα κανει το πρωι,σχετικα με την εγκατασταση ubuntu 9.04 ενω ειναι ηδη εγκατεστημενο το debian lenny 5.Πρωτο η προσπαθεια εγκαταστασης γινεται απο live cd.Δευτερο η εγκαταση προχωρα κανονικα μεχρι το σημειο που η οθονη δειχνει τις επιλογες εγκαταστασης,δηλαδη δοκιμη ubuntu χωρις εγκατασταση -εγκατασταση στον σκληρο κτλ,κανω επιλογη για εγκατασταση στον σκληρο και μετα την μπαρα που δειχνει οτι προχωρα η εγκατασταση  δειχνει μαυρη οθονη με τον δεικτη του ποντικιου και εκει κολλα.Συγνωμη για οσα λαθει υπαρχουν αλλα δεν ασχολουμαι ιδιαιτερα με αυτα και φυσικα δεν ξερω τιποτα για γραμμες εντολων κτλ,και παλι ευχαριστω για την βοηθεια

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

κάτι δεν μού αρέσει -ή δεν το λες καλά.

είναι live cd. με την εκκίνησή του, δεν ξεκινάει εγκατάσταση. όταν βρεθείς στην οθόνη πού αναφέρεις, επέλεξε "δοκιμή χωρίς εγκατάσταση".

θα σε βγάλει σε γραφικό περιβάλλον -πλήρες λειρουργικό σύστημα.

στο desktop θα έχεις εικονίδιο install. ξεκίνα εγκατάσταση από εκεί.

(γνώμη μου επίσης, να μην επιλέξεις Ελληνικά στην εκκίνηση τού livecd. Αρκετές φορές η εγκατάσταση με Ελληνικά κολλάει. Κάνε Αγγλική εγκατάσταση καί αν θες Ελληνικό περιβάλλον, το επιλέγεις μετά την εγκατάσταση).

 

====

the hamster's is out there

http://alfistigr.blogspot.com/

Γράψε μας πιο αναλυτικά τι ακριβώς κάνεις.

Πρέπει να βάλεις το live cd στον υπολογιστή, και να κάνεις επανεκίνηση. Μόλις φορτώσει από το cd, σου βγάζει μια οθόνη υποδοχής, επιλέγεις "δοκιμη του ubuntu χωρίς να πειράξετε τον υπολογιστή σας" ή κάτι παρόμοιο. Αρχίζει και φορτώνει, μόλις τελειώσει το φόρτωμα θα βγεις στην επιφανεια εργασιας, ξερεις με τα πολλα εικονιδια, την ταπετσαρια και τα προγραμματα. Ένα εικονιδιο στην επιφανεια εργασιας λέγεται "Install", το τρέχεις και ξεκινας το setup. Η εγκατασταση είναι πολύ εύκολη.

Προτού όμως προχωρήσουμε  με την εγκατάσταση πρέπει να ξέρω καναδυο πράγματα:

1) Φτάνεις μεχρι την επιφάνεια εργασίας? Ξεκινάει και σου βγάζει κάποια στιγμή μαύρη οθόνη? Αν ναι, τότε έχεις πρόβλημα με την κάρτα γραφικών (θέμα drivers). Μου είχε συμβεί παλιότερα σε παλιότερο ubuntu (6.10) με κάρτα nvidia.

2) Έχεις και windows εγκατεστημένα ή μόνο debian? Θες να κρατήσεις κάτι από αυτά και ποιο?

Απάντησέ μου με σαφήνεια στα παραπάνω για να σε βοηθήσω περαιτέρω.

Captaink.

------------------------------------

http://feelgood-cafebar.gr

Βασικά μπορεί να φταίει το CD σου,να έχει κακογραφεί και να σε ταλαιπωρεί αυτό,άμα έχεις Flashακι σου προτείνω να δοκιμάσεις το http://unetbootin.sourceforge.net/ για να μην χαλάς και άσκοπα CD.

καλησπερα και παλι.το προβλημα δεν ξερω ποιο ηταν αλλα εγινε εγκατασταση ως εξης.στην οθονη με τις επιλογες δοκιμη χωρις εγκατασταση εγκατασταση στον δισκο κτλ με το f4 ανοιξα τις επιλογες εγκαταστασης και διαλεξα safe graphic mode και εκει εγιναν ολα κανονικα .τωρα εχω αλλο προβλημα με την αναλυση που δεν αλλαζει σε μεγαλυτερη απο 800χ600 .εγκατεστησα τον driver απο συστημα-οδηγοι αλλα οταν παω στις εφαρμογες για να ανοιξω το ati catalyst center βγαινει μηνυμα οτι δεν υπαρχει εγκατεστημενο το καταλληλο λογισμικο.κατεβασα τους driver για την καρτα που εχω απο την ati αλλα δεν ξερω να τους εγκαταστησω αφου οταν προσπαθω βγαινει μηνυμα οτι πρεπει να ειμαι super-user .εχω βαρεθει την ολη την διαδικασια και μαλλον θα τα σβησω ολα και θα παω παλι στα xp .

samarkos, μην μου απογοητεύεσαι!!! Κάθε αρχή και δύσκολη. Απλά έχεις μια κάρτα γραφικών (ATi) που δεν είναι και ότι καλύτερο από πλευράς συμβατότητας με Linux. Και γι'αυτό δεν φταίει το Linux, αλλά η ATi που δεν δίνει ανοικτού κώδικα drivers (ή τους δίνει αλλά με το σταγονόμετρο)

Για αρχή, να σου εξηγήσω ότι έχεις δύο επιλογές: 

- ειτε τους κλειστού κώδικα drivers που υποτίθεται ότι είναι καλύτεροι (από το site της ATi ή από το μενού Σύστημα > Οδηγοί)

- είτε τους ανοικτού κώδικα drivers που δεν είναι τόσο καλοί/σταθεροί αλλά μπορεί να κάνεις τη δουλειά σου πιο εύκολα, όπως αποδείχθηκε στην περίπτωση του gnu_labis που έχει επίσης ATi.

Όντως φίλε samarkos μην απογοητεύεσαι, κι εγώ κάρτα της ΑΤΙ έχω (Χ1600) και δεν έχω ιδιαίτερα προβλήματα στις περισσότερες διανομές (και σε ubuntu που τη δοκίμασα μπαίνουν εύκολα οι drivers από την επιλογή για εγκατάσταση κλειστών οδηγών, δε θυμάμαι τώρα πώς ακριβώς λέγεται. Μόνο με το ubuntu 9.04 υπάρχει ένα πρόβλημα με τη συγκεκριμένη κάρτα αλλά οφείλεται σε άλλες ιστορίες). Δες αυτό το θέμα συζήτησης που είναι μεν λίγο παλιό αλλά σε γενικές γραμμές δεν αλλάζουν πολλά για το χειροκίνητο τρόπο εγκατάστασης των οδηγών από το site της ΑΤΙ.

************************

www.postokano.gr

Προσοχή όμως: Οι οδηγίες στο εν λόγω link έχουν να ενημερωθούν χρόνια (φταεί ο υποφαινόμενος, αλλά τι να κάνουμε...). Οπότε καλύτερα να μας πεις τι κάρτα έχεις ακριβώς για πιο ειδική βοήθεια...

 

Eυχαριστω για τις απαντησεις και αν και ηθελα να τα παρατησω συνεχισα με τις εξης ενεργειες.Κατεβασα τους drivers απο την  ΑΤΙ  για την καρτα που εχω RADEON HD3650 και τους εβαλα οπως λεει σε φακελλο.Μετα με τις οδηγιες του τευχους του linuxformat που ηταν για νεους χρηστες προχωρησα με την εγκατασταση.Ανοιξε ο γραφικος εγκαταστατης τηςΑΤΙ και ακολουθωντας τις οδηγιες εφθασα μεχρι το τελος που ελεγε να πατησω exit ,το οποιο και εκανα μετα εκανα κατι λαθος και δεν εγινε τιποτα .Θα ξαναδοκιμασω με τις οδηγιες που κατεβασα απο την ΑΤΙ και ελπιζω αυτη τη φορα να ειναι καλυτερα.Οι drivers ειναι για linux βεβαια εκδοση 9.7.Ευχαριστω παντως για την βοηθεια και θα επανελθω