vmware στο openSUSE

subtilis | Τρί, 12/02/2008 - 15:12 | 2' | 5

Κατ' αρχήν γειά σας και καλώς σας βρηκα!

Αν το topic υπάρχει ήδη συγχωρήστε με αλλά δεν το βρήκα πουθενά και παρακαλώ να μου το πείτε.

Λοιπόν. Το προβλημα μου ειναι το εξης:

Έπειτα από προσπάθεια για εγκατάσταση του vmware workstation 6 στο opensuse 10.3 παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα κατά τη διάρκεια του vmware-config.pl τη στιγμή που το script προσπαθεί να κάνει compile το vmon module. Έχω τσεκάρει (...ή τουλάχιστον έτσι νομίζω!!!!) ότι το σύστημα μου έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να ολοκληρωθεί το compile


rpm -qa kernel* gcc* binutils make

το output του οποίου ειναι:


binutils-2.17.50.20070726-14
gcc42-info-4.2.1_20070724-17
gcc42-c++-4.2.1_20070724-17
gcc-info-4.2-24
gcc42-4.2.1_20070724-17
kernel-default-2.6.22.5-31
kernel-source-2.6.22.5-31
make-3.81-66
gcc-c++-4.2-24
gcc-4.2-24

αλλά δεν γίνεται τίποτα, πάντα καταλήγει στο εξής:

Unable to build the vmmon module.

Μήπως ξέρει κανείς να μου πει τι φταίει?
Ευχαριστώ

Φόρουμ
Tags
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

χωρις να ειμαι καθολου σιγουρος, θα σου πω οτι και εγω ειχα και εχω παρομοια προβληματα με το opensuse 11 με διαφορα πακετα...ακομη και με source code οταν κανω compile ..Βασικα νομιζω οτι ειναι γενικοτερο προβλημα της διαχειρησεις των εξαρτησεων απο τον yast / zypper ..Εχω την εντυπωση οτι δεν τραβανε τις εξαρτησεις που χρειαζεται για να ολοκληρωθει το compile επειδη δεν εχουν τα repositories ολων των βιβλιοθηκων...και για αυτο στο τελος γινεται χαμος...φαινεται να ειναι ολα κανονικα αλλα τελικα δεν ειναι...
δοκιμασε να δωσεις zypper si vmware workstation 6..εφοσον εχεις κανει add το repository με zypper ar http://...... *onoma
οπου *ονομα βαλε ενα οποιοδηποτε ονομα θελεις για να ονομασεις το λινκ του repository
ολα αυτα με επιφυλαξη..
Εγω παντως να σου πω την αληθεια σε λιγες μερες την κανω απο το opensuse...ειχα πολλα προβληματα με διαφορες εγκαταστασεις...και το βρισκω κριμα γιατι ειναι πολυ ωραια διανομη.
καλη συνεχεια

Naf ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια. Συμφωνώ ότι με τα dependencies γίνεται λίγο χαμός στο openSUSE. Το πρόβλημα είναι ότι το rpm το κάνει install μια χαρά, απλά μετά για να δουλέψει πρέπει να κάνει compile κάποια modules. Εκεί που πάει το μυαλό μου λοιπόν είναι ότι έχω κάποια έκδοση που δεν του αρέσει για να το κάνει compile. Θα ψάξω να βρω όλη τη λίστα με τα dependencies καλύτερα και να τσεκάρω τις εκδόσεις.
Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ σε λίγο καιρό θα την κάνω...αλλά όχι ολοκληρωτικά από το openSUSE...απλά θα βάλω το 11...αλλά αν μου λες ότι κι αυτό έχει προβλήματα...τη βάψαμε!! Εγώ βλέπεις είμαι και λίγο συναισθηματικός :) και δεν μπορώ να αφήσω την πρώτη διανομή που χρησιμοποίησα και με μύησε στον χώρο του Linux τρία χρόνια πριν!!!
Ευχαριστώ και πάλι και καλή μου τύχη με το 11!!!

subtillis]
Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ σε λίγο καιρό θα την κάνω...αλλά όχι ολοκληρωτικά από το openSUSE...απλά θα βάλω το 11...αλλά αν μου λες ότι κι αυτό έχει προβλήματα...τη βάψαμε!! Εγώ βλέπεις είμαι και λίγο συναισθηματικός :) και δεν μπορώ να αφήσω την πρώτη διανομή που χρησιμοποίησα και με μύησε στον χώρο του Linux τρία χρόνια πριν!!!
Ευχαριστώ και πάλι και καλή μου τύχη με το 11!!!

Φίλε Suntillis, ειναι σα να βλέπω τον εαυτό μου !!! Το Suse αλλα και όλες οι RPM διανομές (οι μεγάλες) είναι πολύ καλές διανομές.... αλλά αυτη η αρχιτεκτονική RPM ... είναι  ασ'τα να πανε. To 2003 το Suse ήταν η πρώτη διανομή μου... με συντρόφευσε για 4 χρόνια ως διανομή, απο την version 9 μέχρι την 10.3 αλλά αυτα τα "dependency Hell" μου είχαν κανει τη ζωή μαρτήριο!! Είχα κάνει και το τραγικό λάθος να το εγκαταστήσω σε φίλους.... οι οποίοι συχάθηκαν το Linux λόγο του Suse... αλλά τί να έκανα αφού αυτή τη διανομή γνώριζα... Όσπου είπα να δοκιμάσω ... έτσι για αλλάγη το Linux MInt... ο λόγος ? Έμοιαζε με το Gnome του Suse και είχε Control Center που έμοιζε με το YaST !...

To αποτέλεσμα είναι να συνειδητοποιήσω τη δύναμη και την "εξυπνη" αρχιτεκτονική των DEB διανομών... Μόλις δείς πώς επιλύονται αυτόματα οι εξαρτήσεις στις "debian" διανομές.... θα αναρωτηθείς γιατί δεν μπορούν να το κάνουν αυτό οι "Red Hat" διανομές .... Αυτό ήταν ... Πλέων μετα απο μια μικρή περίοδο δοκιμών 2-3 DEB διανομών, εδώ και ένα χρόνο είμαι σε Ubuntu... μαζί με τους φίλους στους οποίους το έκανα εγκατάσταση (όχι Dual boot !!! τους βοήθησα και περάσαν καθαρά σε Linux) βλέπουμε το Linux όπως θα έπρεπε να είναι... !!

hacker emblem

φιλε μου το 11 ειναι σαφως πιο εντυπωσιακο απο το 9.3 ...θα παθεις πλακα με την ταχυτητα του yast...φορτωνει σε 2 δευτερα...Οσο πιο γρηγορα το βαλεις τοσο καλυτερα για εσενα πιστευω...
Σ' οτι αφορα την εγκατασταση σου...εμενα μου την εκανε κανονικοτατα..εχει 4 διαφορετικα πακετα...εισαι σιγουρος οτι επελεξες το σωστο?? εγω εβαλα το vmware-kmp-default.
αν ειναι ενα απλο virtual machine μπορεις και απο την σελιδα της sun να πας και να το κανεις εγκατασταση..εχουν ολα τα πακετα τζαμπα..
οσο για εμενα...μεσα στο ΣουΚου θα κανω το βημα για debian....

Αγαπητοί “συμπασχοντες” CORTEXlinux64, naf...και όποιος άλλος είναι εκεί έξω!!

CORTEXlinux64]αλλά αυτη η αρχιτεκτονική RPM ... είναι ασ'τα να πανε. To 2003 το Suse ήταν η πρώτη διανομή μου... με συντρόφευσε για 4 χρόνια ως διανομή, απο την version 9 μέχρι την 10.3 αλλά αυτα τα "dependency Hell" μου είχαν κανει τη ζωή μαρτήριο!!

Για τις διαφορές στις αρχιτεκτονικές επιτρέψτε μου να μην πάρω θέση γιατι πολύ απλά δεν το χω φτάσει τόσο βαθειά το θεμα. Από βιβλία που έχω διαβάσει σχετικά με το Linux κανείς δεν φαίνεται να παίρνει θέση επί του θέματος. Εκείνο που ξέρω όμως είναι ότι τα πακέτα, ανεξαρτήτου αρχιτεκτονικής, τα φτιάχνουν άνθρωποι. Αν λοιπόν πάω εγώ να πακετάρω ένα rpm που δεν το κατέχω και τόσο το άθλημα, θα καταλήξω με ένα πακέτο που όποιος τολμήσει να το εγκαταστήσει , θα με περάσει γενεές 14!!! Με αυτό θέλω να πω ότι το πρόβλημα του openSUSE είναι η υποστήριξη και η προσοχή στο τι μπαίνει στα repos. Και έχω πολλά παραδείγματα επί του θέματος. Από το packman repo π.χ. δεν μου έχει τύχει ποτέ να βάλω πακέτο με failed dependencies. Ότι μπαίνει εκεί περνάει από κόσκινο...όπως πιστεύω και στα main repos της διανομής. Επίσης, αν κάνεις googling για rpm vs deb θα δεις ότι δεν τίθεται θέμα σύγκρισης μεταξύ των δυο αρχιτεκτονικών άλλα μεταξύ των managers π.χ. apt και YUM, που είναι και οι υπεύθυνοι για την επίλυση των εξαρτήσεων. Εκείνο που είναι γεγονός όμως, κατά τη γνώμη μου πάντα, είναι η έλλειψη υποστήριξης που ανέφερα και προηγουμένως.

Το openSUSE είναι το κοινοτικό fork του SUSE (...που ναι υποστηρίζεται από τη Novell που χρησιμοποιεί τη διανομή και για άλλους σκοπούς βλ. Συμφωνίες με Microsoft και άλλα τέτοια “ωραία”). Αυτό σημαίνει ότι άνθρωποι (...πολλοί άνθρωποι) σπαταλούν το χρόνο τους για να κάνουν το μεράκι τους και να δημιουργήσουν μια ωραία και εύχρηστη διανομή όπως προστάζει η open source φιλοσοφία. Από την άλλη το Ubuntu υποστηρίζεται αρχικά από ανθρώπους που αποτελούν μια εταιρία (Canonical) και κατ επέκταση από την κοινότητα. Με αυτό θέλω να πω πως το Ubuntu είναι σαφώς πιο οργανωμένο project από το openSUSE και σε πολλά πράγματα είναι πολύ πιο μπροστά. Στο θέμα των εξαρτήσεων π.χ. Το Ubuntu χρησιμοποιεί το apt που είναι σαφώς πιο εξελιγμένο από το YUM-Yast γιατί έχει περισσότερα χρόνια “στην αγορά”. Το apt απ όσο ξέρω μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν rpm manager αλλά οι τύποι του openSUSE και άλλων πολλών rpm based διανομών δεν το χρησιμοποίησαν. Κι εγώ νομίζω ότι καλά έκαναν γιατί έτσι αναγκάστηκαν να εξελίξουν κάτι που θα χρησιμοποιείται για rpm πακέτα αποκλειστικά. Κι έτσι φτάσαμε στο zypper του openSUSE 11 (...ναι το έβαλα και είμαι ενθουσιασμένος!!!) που πραγματικά αγγίζει τις ταχύτητες του apt. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε σε καλό δρόμο και πρέπει να κάνουμε λίγο υπομονή και μετά δεν θα έχουμε να φοβηθούμε τίποτα!!! Για να μην πω και για το πολύ κάλο one click install.

Και θα μου πείτε...”γιατί να κάνω υπομονή;” μα για να συνεισφέρουμε κι εμείς σε μια διανομή που αγαπάμε όπως κάνουν όλοι οι Ubuntαδες. Γιατί και ένα μεγάλο μερίδιο της ευθύνης το έχουμε εμείς. Ειλικρινά δεν σας ενοχλεί να ψάχνετε για λύση σε ένα πρόβλημα που σας παρουσιάστηκε και έπειτα από ανελέητο googling να έχετε καταλήξει σε λύσεις μόνο για Ubuntu; Η διαφήμιση του Ubuntu γίνεται από τους ίδιους τους χρήστες του και πολλές φορές το moto “η πιο εύχρηστη διανομή” είναι, πάντα κατά την ταπεινή μου γνώμη, γιατί με λίγο googling θα τη βρεις τη λύση έτοιμη στο πιάτο από κάποιον άλλο. Και η λύση θα είναι να εκτελέσεις 5 με 10 εντολές στο τερματικό που τις έκανες copy-paste και δεν θα ξέρεις και τι έκανες.

Για να τελειώνω και τη φλυαρία μου θέλω να παραθέσω και την προσωπική μου άποψη για το Ubuntu. Πολύ καλή διανομή αλλά τι γίνεται μ' αυτό το Gnome; Ειλικρινά πολλές φορές θα είχα καταλήξει να βάλω Ubuntu (...εν βρασμώ ψυχής...δεν είμαι άγιος!!!) άλλα με αυτό το Gnome εγώ προσωπικά βγάζω σπυράκια (...sorry Gnome fans!!!), για πολλούς και διάφορους λόγους (...δεν τους λεω εδω γιατι θα γινει το post βιβλιο...ηδη ειναι που ειναι!!!). Ναι θα μου πείτε υπάρχει και το Kubuntu και το Xubuntu και άλλα πολλά...που όμως δεν υποστηρίζονται άμεσα και τα έχουν τα προβληματάκια τους. Ενώ με το SUSE ότι θέλει ο καθένας κάνει. Και στον τομέα γραφικό περιβάλλον δεν μπορεί να πει κανένας τίποτα...στο 11 έκανα αναβάθμιση του KDE4 στην τελευταία not-so-stable έκδοση από το one-click-install (...είναι πακέτα κομμένα και ραμμένα στα μέτρα του SUSE από τους developers τους) και όλα είναι τέλεια. Και το Gnome να είχα πάλι τέλεια θα ήταν γιατί οι άνθρωποι κάνουν έξτρα προσπάθεια για να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι.

Για να έρθω τώρα στο προσκείμενο...το vmware το άφησα για κάτι opensource...το VirtualBox που δουλεύει τέλεια (πλήρης οδηγός εδώ...προσοχή στο σημείο που λέει για το user group και στο φόρτωμα του module...μην τα ξεχάσετε γιατί δεν θα γίνει τίποτα). Α και μια σημείωση εδώ μιας και είπα για opensource. To rpm του vmware workstation όπως ξέρετε είναι εμπορικό...αλλά εγώ το πήρα με κάποιον μάλλον αντιεμπορικό torr...εεεε sorry τρόπο!!! Λέτε γι αυτό να μην δουλεύει; Κι εκεί έρχομαι στα λόγια που μου έμειναν από κάποιον πολύ σοφό και ψαγμένο φίλο μου Linuxα “...σε ένα σύστημα Linux όταν κάτι δεν πάει καλά, σε ένα μεγάλο ποσοστό των περιπτώσεων, φταίει ο χρήστης”

Γεια χαρά ευχαριστώ πολύ και συγνώμη αν σας κούρασα.