Fedora 8 - Συζήτηση - Eντυπωσεις

alfisti | Κυρ, 01/13/2008 - 23:27 | 1' | 13

εγκατεστησα λοιπον την fedora (rc3).
πρωτη δουλεια η ενημερωση των πηγων λογισμικου (με livna κλπ).

μια μερα μετα την κυκλοφορια της 8, 'βρισκει' 169  αναβαθμισεις.
παταω 'εφαρμογη' και.... αλυτες εξαρτησεις (αχ αυτο το yum).

δυο μερες με το ιδιο προβλημα, και επιτελους σημερα, no problem, και 214 αναβαθμισεις.

me-fedora 1-0

παμε λοιπον τωρα για nvidia.

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Να πω και εγώ τα καλύτερα για την F8, μιας και ήδη από την προαναφερθεν rc3 έκδοση που χρησιμοποιώ από τις πρώτες μέρες της, φαίνεται ότι έχουν κάνει φοβερή δουλεία, ενώ όλο το σύστημα παρουσιάζει και μια πρωτοφανή σταθερότητα (...για fedora).

Μπορώ όμως να ρωτήσω γιατί εγκατέστησες την rc3 και όχι την επίσημη έκδοση
αφού έχει ήδη κυκλοφορήσει (μιας και το άρθρο έχει ημερομηνία 11/11);
Αν μήτι άλλο, θα γλίτωνες αρκετές από τις 169~214 αναβαθμήσεις.

Yeah, γίνεται και αυτό 

Προσωπικά, το μόνο πρόβλημα που μου έχει παρουσιαστεί μέχρι στιγμής είναι οτι κολάει το gui για την ρύθμιση του firewall. Αλλά πάντα υπάρχει το system-config-firewall-tui.

Λοιπόν παιδιά, αυτή τη στιγμή το έχω εγκαταστήσει σε ένα Desktop intel pentium 4 2,4Ghz και RAM 384MB και τα πάει περίφημα! (εννοείται όσο μεγαλύτερη μνήμη τόσο καλύτερα).Κατά τη γνώμη μου, είναι μέχρι στιγμής η καλύτερη κυκλοφορία του fedora. Γρηγορότερη εγκατάσταση, καλύτερη απόδοση, τα γνωστά καλά εργαλέια διαχείρισης firewall, μου αρέσει επίσης και η διαχείριση του bootloader  καθώς και των κωδικών.  Τα 1,20 sec μέχρι να δω το gnome, μετα από επαννεκίνηση στο συγκεκριμένο μηχάνημα το θεωρώ επίσης πολύ σημαντικό. Θα το είχα εγκαταστήσει και στο laptop εαν δεν είχα το γνωστό πρόβλημα που είχα και στο 7 στο dvd σχετικά με το crossflashing (δεν έχω βρει λύση ακόμα). Το δοκίμασα όμως και στο laptop ένα packard bell easynote 3400 και τα πήγε καλύτερα στην απόδοση από το 7. Απόδειξη είναι ότι στο 7 όταν έσβηνα η άνοιγα τον υπολογιστή τις περισσότερες φορές η οθόνη εμφάνιζε κάτι περίεργες μπλε γραμμές και κόλλαγε. Με το 8 απλά αυτό το πρόβλημα δεν εμφανίστηκε καθόλου όσες φορές και να ανοιγόκλεινα. To μόνο πρόβλημα όπως είπα και πρίν είναι ότι κολλάει το dvd στο συγκεκριμένο laptop. Κατά τα άλλα πιστέυω ότι αν συνεχίσει έτσι το fedora θα πάρει μια ακόμη καλύτερη θέση.  Αυτή τη στιγμή πάντως έχει πάρει θέση στο Desktop μου
gdim2007-11-15 14:44:50

Παρα πολυ βαρια η διανομη δυστυχως...
Δε βρισκω λογο να φυγω απο το Fedora 7.

Πολυ καλο αντιθετα ειναι το Mandriva 2008 !!!!

το καινούργιο gnome τι λέει? καμιά ιδιαίτερη διαφορά απο το προηγούμενο? σε σχεση με το 7 τι διαφορές διαπιστώσατε..
αν γίνεται να υπάρξουν κ αντικειμενικές γνόμες κ οχι ubuntu forever fedora sucks κλπ κλπ...

vgon]Παρα πολυ βαρια η διανομη δυστυχως...
Δε βρισκω λογο να φυγω απο το Fedora 7.

Πολυ καλο αντιθετα ειναι το Mandriva 2008 !!!!

Ακριβως αυτο!!
και με προβλημα μετα απο update (θα αναφερθω αφου δω και την αντιμετωπιση του).
(για την mandriva τα καλυτερα και εγω)

Εδώ και 15 μέρες έχω αντικαταστήσει το Ubuntu 7.10 που είχα στο laptop μου (HP Pavillion dv6000) με το fedora 8. Μέχρι στιγμής είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τη διανομή. Ένα μικροπρόβλημα με την κάρτα wireless που λύθηκε πολύ εύκολα αφού είναι γνωστό bug του fedora. Η υποστήριξη από το fedora forum, παρότι η κοινότητα του fedora είναι μικρότερη από αυτή του Ubuntu, είναι πολύ καλή. Γενικά είναι ένα πολύ όμορφο και σταθερό λειτουργικό. Πολύ όμορφο το artwork και το θέμα του fedora, μου αρέσει ο τρόπος που αλλάζει χρώμα το desktop ανάλογα με την ώρα της ημέρας. Χωρίς να έχω χρησιμοποιήσει ποτέ το fedora 7 πιστεύω κι εγώ πως το fedora 8 είναι η καλύτερη κυκλοφορία τους.

Azzurro, ποια wireless έχεις και ποιο είναι το γνωστό bug (URL, πλιζ!) και πως το έλυσες (URL, πλιζ!);

Σωστός Δημήτρη, συγγνώμη που αμέλησα να γράψω τη λύση για όσους πιθανόν να έχουν το ίδιο πρόβλημα.

Η κάρτα μου είναι η Intel PRO/Wireless 3945ABG, το bug καθώς και η λύση του φαίνονται στο παρακάτω σύνδεσμο και συγκεκριμένα στην απάντηση #7. Πρακτικά εισάγουμε τη γραμμή

options 
iwl3945 disable_hw_scan=1

στο αρχείο /etc/modprobe.conf

Bug 366111: Intel PRO/Wireless 3945ABG fails to connect to some networks

Να σημειώσω πως το πρόβλημα με την ασύρματη κάρτα ξαναεμφανίστηκε με την ενημέρωση του kernel στον 2.6.23.15-137.fc8 και για λίγο έπρεπε να χρησιμοποιώ αυτόν που είχα με την εγκατάσταση της διανομής, τον  2.6.23.1-42.fc8 δηλαδή.  Με την αναβάθμιση στον τελευταίο kernel 2.6.24.3-12.fc8 τον οποίο χρησιμοποιώ τώρα το πρόβλημα λύθηκε.

Δεν μπορώ. Θα σκάσω από περιέργεια και γι' αυτό το λέω...
Έχω τον 2.6.24.3 του Sidux, και πιο πριν 2.6.23.9, και το ίδιο wireless chip με το iwl3945. Oυδέποτε χρειάστηκε να κάνω κάτι για να παίξει το wireless. Γιατί όμως disable_hw_scan; Έχεις ρωτήσει;

--

Για να είμαι ειλικρινής όχι. Υπέθεσα πως θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην συνεργασία του Network Manager και του system-config-network στη διαχείρηση της κάρτας. Πριν τη fedora είχα εγκατεστημένο το Ubuntu 7.10 το οποίο λειτουργούσε μεν άψογα με την κάρτα για κάποιες μέρες, μετά όμως και χωρίς κάποιο προφανή λόγο απλά δεν μπορούσε να συνδεθεί στο δίκτυό μου (ζητούσε συνέχεια το WEP key χωρίς όμως να συνδέεται ποτέ). Έτσι το γύρισα σε fedora, άλλωστε έχω αρχίσει το linux με μια άλλη rpm διανομή, τη Mandrake 10.1 (1o τεύχος του ελληνικού linux format για όποιον θυμάται :) ). Με το Ubuntu κάτι δε μου πήγαινε καλά, μάλλον έχω μια ανεξήγητη, μαζοχιστική εμμονή με τις δυσεπίλυτες εξαρτήσεις των αγαπημένων μου rpm's :).