Manjaro Gnome επιφάνεια εργασίας

nith1717 | Παρ, 11/16/2018 - 19:21 | 1' | 1

Καλησπέρα. Πώς μπορώ να βάλω συντόμευση εφαρμογής ή κάποιο αρχείο στην επιφάνεια εργασίας; Στις ρυθμίσεις δε βρήκα κάτι σχετικό. Σας ευχαριστώ!

Δώσε αστέρια!

MO: 3.5 (ψήφοι: 2)

Σχόλια

Καλησπέρα, αφού έχεις GNOME, μπορείς να προσθέσεις συντομεύσεις/launchers για τις εφαρμογές που θες μέσω της διαδικασίας που περιγράφεται στο άρθρο «Πως προσθέτουμε εικονίδια εφαρμογών στο Launcher του GNOME». Η πιο εύκολη επιλογή είναι το MenuLibre.

Οι οδηγίες του άρθρου που σου ανέφερα, αφορούν κυρίως στο πως βάζεις εφαρμογές στον launcher του GNOME (αυτήν την μπάρα με τα εικονίδια στα αριστερά).

Για να βάλεις κάτι στην επιφάνεια εργασίας, ανοίγεις με το Files (διαχειριστή αρχείων) τον προσωπικό φάκελό σου (ή "Ηome" στα αγγλικά) και εκεί θα βρεις έναν υποφάκελο "Επιφάνεια Εργασίας" ("Desktop" αν είσαι στα αγγλικά). Σε εκείνον τον φάκελο, μπορείς να «ρίξεις» ό,τι θες και θα εμφανιστεί αυτόματα στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σου.

Αν θες να βάλεις στην επιφάνεια εργασίας και custom launchers/συντομεύσεις για τις εφαρμογές σου, τότε ακολούθησε τη διαδικασία που περιγράφεται στο παραπάνω άρθρο (στο Β. Για custom εφαρμογές και scripts που έχουμε εγκαταστήσει από μόνοι μας). Ουσιαστικά πρέπει να φτιάξεις ένα αρχείο με κατάληξη .desktop (π.χ. myapp.desktop) στην Επιφάνεια Eργασίας και να βάλεις μέσα στο αρχείο κάτι σαν τα παρακάτω (αλλάζοντας τα Name, Exec και Icon)

[Desktop Entry]
Name=Mitsos
Exec=/home/dimitris/mitsos-app/mitsos.sh
Icon=/home/dimitris/mitsos-app/mitsos-icon.svg
Terminal=false
StartupNotify=false
Type=Application
NoDisplay=true

 

Ελπίζω να βοήθησα.  :)