Αδυναμία εισόδου χρήστη

evkarab | Τετ, 10/31/2012 - 20:38 | 3' | 3

Σε ένα λάπτοπ είχα dual boot windows και Arch.
Συνήθως κάνω ένα σωρό δοκιμές και μοιραία κάνω και ένα σωρό λάθη. Έτσι λοιπόν κάποια στιγμή έκανα το σύστημα μαντάρα. Ήθελα να βάλω και τη μέντα 12 με lxde... έτσι και έκανα.
Αρχάριος γαρ δεν μπορούσα μέσα στο Mint να κάνω το διαμέρισμα που είχα Arch να προσαρτάται αυτόματα. Ψάχνοντας βρήκα το MountManager. Βάζω λοιπόν το διαμέρισμα που υπήρχε το Arch να προσαρτάται μόλις μπαίνω στο σύστημα και κάνω επανεκκίνηση. Πρώτο μήνυμα...Δεν βρίσκω το διαμέρισμα...πάτα S για να συνεχίσω ή M για να κάνεις ρυθμίσεις.
Να μην σας κουράσω, βρήκα τον τρόπο και έβγαλα το διαμέρισμα αυτό απο το fstab και κατάφερα να φτάσω στο σημείο εισαγωγής στο σύστημα. Όνομα χρήστη, συνθηματικό και είσοδος. Με έβγαζε παλί στο σημείο εισαγωγής. Ξανά και ξανά πάλι στο ίδιο σημείο. Φτιάχνω νέο χρήστη και μπαίνει κανονικά. Σαν root μπαίνει κανονικά. Σαν παλιός χρήστης δεν μπαίνω. Κάπου χάνει το δρόμο. Πού όμως; Αν έχει μπερδέψει τα δικαιώματα, πού πρέπει να ψάξω; Αν όλα αυτά που έγραψα βγάζουν νόημα παρακαλώ τα φώτα σας. Ψάχνω ψάχνω αλλά δεν βρίσκω κάτι που να με οδηγεί στο σωστό δρόμο. Το format αποκλείεται διότι έτσι δεν μαθαίνω τίποτα. Είναι η εύκολη λύση. Είναι θέμα δικαιωμάτων; Πού να κοιτάξω;

Ευχαριστώ για την υπομονή σας
Βαγγέλης

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Εχασες τον χρήστη του mint ή του arch?
Αν μπεις σαν root από το users και groups δεν τον βλέπεις;

Το Arch το είχα εγκαταλήψει στο συγκεκριμένο υπολογιστή γιατί δεν μπορούσα να κάνω το Skype να δουλέψει και η σύζηγος θέλει να μιλάει με την αδερφή της που είναι μακριά.
Έχω όμως αρχεία εκεί και ήθελα να τα βλέπω. Για αυτό και ο καημός να φορτώνει το διαμέρισμα.
Το θέμα είναι πως με το MountManager προσάρτησα το διαμέρισμα του Arch στο home του Mint.
Απο κεί και μετά άρχισε το πανηγύρι. Ο υπολογιστής δουλεύει με τα παράθυρα (για τη σύζηγο) και με δόση μέντας για μένα και τα παιδιά.... (ευχαριστώ supertux).
Μπορώ να κάνω διαμόρφωση του δίσκου και φτού απ' την αρχή αλλά δε γουστάρω έτσι.
Διαβάζω μπας και βρω την άκρη αλλά σαν αρχάριος θέλω και τη βοήθεια των έμπειρων.
Σε διάφορα φορουμς έχω βρεί κάτι για Xsessions-log και ένα αρχείο .Xauthority μα δεν ξέρω τι να κάνω μ αυτά.
Δεν τα καταλαβαίνω (ακόμα) και έχω κολλήσει.
Δεν καταλαβαίνω γιατί όποιος άλλος χρήστης μπαίνει κανονικά και ο παλιός με τις ρυθμίσεις που είχα φτιάξει μια χαρά μένει απ' έξω.

Σας έχω μπερδέψει ε;

ερωτηση 1 ¨ θελεις να μπαινεις στο  arch  με επιλογη ( την αντιστοιχη )  του  grub  που δειχνει ολα τα ΛΣ ? σου? π,χ, win  mint , arch  ?
ερωτηση   2"   εβαλες ολα  του loaders  στον κεντρικο δισκο ? (  π,χ  sda1 win , dsa2 mint , sda3  arch ) .πρεπει o grub  του mint  π.χ.  να μπει κατα την εγκατασταση  στον /dev/sda  σκετο  για να βλεπεις ολα τα ΛΣ .
ριξε μια ματια
εδω


Linux - How to automount partitions with Fstab

εδώ


Mount Drives using Terminal - Ubuntu Linux 8.04

 και τα ξαναλεμε..

πες μας τι καταφερες