Ο πονοκέφαλος των χρηστών με την έλευση του Gnome 3

dsyrmalis | Πέμ, 02/16/2012 - 16:32 | 3' | 62



Μετά την κυκλοφορία του Gnome 3 και ίσως και λίγο πιο πριν, οι χρήστες άρχισαν να κατακλύζονται απο διαφορετικά περιβάλλοντα εργασίας. Η αρχή έγινε με τη δημοφιλέστερη διανομή Linux, το Ubuntu, που είχε σαν κύριο περιβάλλον εργασίας το Gnome. Έτσι δημιουργήθηκε το Unity που αρχικά "πάταγε" πάνω στο Gnome 2 και στη συνέχεια στο Gnome 3.
Οι χρήστες χωρίστηκαν και σε κάποιους άρεσε το Gnome 3, σε άλλους το Unity και κάποιοι τρίτοι που όπως φαίνεται είναι αρκετοί, νοσταλγούσαν το Gnome 2. Έτσι ξεπήδησε το Mate που συντηρεί το Gnome 2 αλλά και το MGSE το οποίο προσπαθούσε να φέρει κάποια στοιχεία του Gnome 2 στο Gnome 3. Και λέμε ξεπερνούσε, αφού στο project εδώ και μήνες δεν φαίνετα πως υπάρχει δραστηριότητα.
Απο την άλλη δημιουργήθηκε το Cinnamon, το οποίο όπως φαίνεται θα είναι και το shell στο οποίο θα ρίξει όλο το βάρος του το Linux Mint. θα παραμείνει όμως και η υποστήριξη στο Mate και λογικά ο μεγάλος χαμένος θα είναι το MGSE.
Μέχρι τώρα πάντως και τα δύο, πάντα κατα την άποψη του γράφοντος, έχουν αποτύχει. Απο τη μια το Unity δεν έχει υιοθετηθεί απο καμία διανομή σαν βασικό περιβάλλον εργασίας και απο την άλλη το Gnome 3 έχει σπάσει σε πολλά διαφορετικά κομμάτια.
Το τι επιδιώκει το Gnome 3 προσπαθεί να μας δώσει ένας απο τους σχεδιαστές του στο προσωπικό του ιστολόγιο. Είναι μια ανάρτηση που αξίζει τον κόπο να διαβάσουμε. Το ίδιο ενδιαφέρον έχουν και τα σχόλια που έχουν γίνει. Παρόλα αυτά υπάρχει και ο αντίλογος. Ένα παράδειγμα μπορούμε να το δούμε εδώ.
Εσείς τι άποψη έχετε;  Ποιό shell σας αρέσει περισσότερο;

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

εγω ειμαι πολυ ευχαριστημενος με το gnome-shell,τωρα που οπως φαινεται και το   gnome-classic αρχιζει να μοιαζει με το παλιο ,μεχρι και τα εφε του compiz θα υποστηριζει!!οποτε πιστευω οτι τα αλλα fork δεν θα εχουν καμια τυχη διοτι οσοι ειναι δυσαρεστημενοι και νοσταλγοι του παλιου gnome με το 3.4 θα βρουνε αρκετα ενδιαφερων πραγματα στο gnome-classic

το unity ειναι αλλο οποτε δεν το βαζω στο ιδιο τσουβαλι με το  Cinnamon

γενικά συμφωνω με τον airmaik.K η ψηφοφορια που ηδη τρεχει νομιζω εχει πολλα να μας πει.Καταρχην το gnome κ τα fork του εχουν συντριπτικη πλειοψηφια.Το κλασσικο 2 ειναι η πιο αγαπημενη επιλογη κ αρκετοι που πηγαν στο 3 νοσταλγουν την παλια εμφανιση cinnamon -3 classic.Αρα λογικα το κελυφος 3.4 -που ειναι στο παλιο στυλ-  θα σαρωσει κ θα εξαφανισει τα fork που δεν θα εχουν λογο υπαρξης.Μονο που χρειαζονται κ αλλοι ψηφοι για να εχουμε ασφαλες αποτελεσμα.Το καιρο που ημουν gnomeας το κλασσικο προτιμουσα κ γω χωρις να θεωρω κακια την νεα εμφανιση

dsymalis,το Unity το χρησιμοποιώ αλλά όχι γιατί μου α΄ρεσει !Πολές φορές μου έχει έρθει η τρέλα να βάλω Hardy Heron 8.04

Θεωρώ πως μέχρι τώρα το Gnome 3 shell είναι πιο επιτυχημένο απο το Unity. Κυρίως λόγω των επεκτάσεων. Όχι όμως ότι είναι και κάτι το φοβερο. Ακόμα υπολείπεται κατα πολύ του Gnome 2. Το πρόβλημα είναι πως οι επεκτάσεις ΔΕΝ λειτουργούν στο Cinnamon.
Για εμένα προσωπικά θα πετύχει αυτός που θα δώσει δύο εναλλακτικές λύσεις συγχωνευμένες.
1) Ένα ακόμα πιο βελτιωμένο Gnome 3 ή Unity στο σημερινό τους στυλ
2)Ένα εναλλακτικό κελύφος σε στυλ Gnome 2 με τα εικονίδια, τα χρώματα, τις τεχνολογίες και τη φρεσκάδα του Gnome 3 shell.

gnome 3 εχω λογω διανομης [arch] και μαρεσει δεν μαρεσει θα την χρησιμοποιησω

@dsyrmalis
Πολύ ενδιαφέρουσα η αναφορά σου. Εγώ χρησιμοποιώ το Mint 12 και με έχει βολέψει πολύ το Gnome 3, κάτι που δεν το περίμενα. Όχι ότι κάνω κάτι περισσότερο από το παλιό Gnome 2. Παρόλα αυτά σε ένα netbook που έχω προτιμώ το Unity, διότι καταλαμβάνει λιγότερο χώρο στο desktop μου. Κι εγώ πιστεύω πως τελικά το Unity θα απομονώσει τους Ubuntu χρήστες και ότι θα επικρατήσει το Gnome. Τουλάχιστον αυτή την αίσθηση έχω.

Όπως το είδα το Gnome 3 σε Fedora 15 και 16, δεν με βόλεψε. Πολλά προβλήματα ειδικά στη 16. Έφυγα και πήγα σε διανομές με gnome 2.3. Funduntu και Scientific Linux. 
Τι θα γίνει στο μέλλον θα δείξει, προς το παρόν για κανένα χρόνο δεν πάω σε gnome 3.

Κάποιοι πάντως φαίνεται πως έφυγαν προς τη μεριά του KDE και κάποιοι άλλοι προς το Xfce 4.8.
Και απο την ψηφοφορία και απο τα σχόλια σας φαίνεται πως ακόμα δεν έχει επικρατήσει κάτι απόλυτα.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχω αυτή την περίοδο είναι να προτείνω σε έναν αρχάριο την καταλληλότερη διανομή!Παλιά έλεγες Ubuntu ή Mint και τελείωνε συνήθως θετικά το ζήτημα. Τώρα είναι αλλιώς...

για μενα κανενα δεν ειναι λειτουργικο,cinammon κτλ ειναι υποκαταστατα του gnome 2 και δυστιχως λειτουργικα δεν ειναι κανενα.Ηταν μεγαλο λαθος.εχω 2 pc,στο ενα ξενερωσα και εβαλα πριν κανα μηνα το ubuntu 10.10(και βρηκα την υγεια μου!!) και στο αλλο εχω βαλει to mint με kde.
το kde ποτε δεν το συμπαθουσα αλλα πλεον το βρισκω πολυ ποιο λειτουργικο απο gnomee/unity κτλ  και πλεον εχω στραφει εκει(και φανταζομαι πολυ κοσμος!)
για μενα τα κανανε σκ@%τα!

@jemadux: Κι έγὼ Arch τρέχω στὸν σταθερὸ τοῦ σπιτιοῦ, στὸ laptop καὶ στὸν ὑπολογιστὴ τοῦ γραφείου (σὲ αὐτὸν τὸν τελευταῖο dual boot μὲ Mint 12 Gnome). Τὸ Arch τὸ ἔχω μὲ KDE καὶ στὰ τρία μηχανήματα, ἀλλὰ στὸν σταθερὸ τοῦ σπιτιοῦ ἔχω περάσει καὶ Gnome3 μὲ Cinnamon, ενὼ στὸ Mint τοῦ γραφείου ἔχω τόσο τὸ Gnome Shell  ὅσο καὶ τὸ Cinnamon ὡς περιβάλλον ἐργασίας.
Μπορῶ νὰ πῶ - ἀπὸ τὸ λίγο ποὺ περνάω μπροστὰ σὲ Gnome, καθὼς τὸ βασικὸ περιβάλλον μου πλέον εἶναι τὸ KDE - ὅτι τὸ Cinnamon προσεγγίζει κάπως τὸ κάποτε ἀγαπημένο μου Gnome, πρὶν ἀρχίσουν οἱ «ταρζανιὲς» γιὰ ἑνιαῖο περιβάλλον σὲ κάθε μηχάνημα, ἀπὸ ταμπλέτες καὶ κινητὰ μέχρι ὀκταπύρηνα super desktop μηχανήματα...
Ἀλλὰ γεγονὸς παραμένει πὼς ἔχω περάσει πλέον ὁριστικὰ στὸ KDE, παρ` ὅλο ποὺ ἤμουνα φανατικὸς «γνωμάκιας» καὶ τὸ KDE δὲν μποροῦσα οὔτε νὰ τὸ βλέπω.
Αὐτὸ εἶναι ἀποκλειστικὰ κατόρθωμα τῶν σχεδιαστῶν τοῦ Gnome - καὶ τῆς Canonical, ποὺ ἀκολούθησε παρόμοιο δρόμο μὲ τὸ Unity.

Σας φέρνω καλά νέα.

Για όσους έχουν ακόμα πονοκέφαλο με το window manager τους και δεν είναι ευχαριστημένοι από τα Gnome3, Unity και τα fork τους και για τους x,y,z λόγους θέλουν το παλιό καλό dektop υπάρχει μια καλύτερη λύση από το XFCE.

Με φίλο που είχε αυτό το πρόβλημα και του άρεσε το Ubuntu ήταν σε αδιέξοδο του τι να κάνει αφού ήθελε το παλιό Gnome2 αλλά το Ubutnu πλεόν δεν το έδινε.

Η λύση είναι πολύ απλή. Βάζεις Ubuntu για να έχεις υποστήριξη, κοινότητα κτλ και μετά βάζεις ένα http://lxde.org/

Το οποίο είναι καλύτερο από το XFCE όπως μου είπε.

Μια δεύτερη εναλλακτική είναι βάζεις Mint LΜDE για να έχεις rolling release και μετά http://lxde.org/

Και μια τρίτη εναλλακτική βάζεις καθαρό DEBIAN γυρνάς τα αποθετήρια στο testing κάνοντας το rolling release και βάζει και το http://lxde.org/

Για μένα όπως όλα δείχνουν αν το Gnome2 σταματήσει κάποια στιγμή εντελώς η λύση είνα http://lxde.org/

Ή μπορεί πιο απλά να βάλει το Lubuntu. Εξαιρετικό και πανάλαφρο το LXDE, αλλά σου βγάζει λίγο την πίστη μέχρι να το «στρώσεις».

lxde δεν ειναι τοσο παραμετροποιησημο σαν το xfce

απο αυτα τα δυο προτιμαω σιγουρα το xfce

KDE και πάλι KDE!!!
Κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι το καλύτερο γραφικό περιβάλλον που υπάρχει!!!
Πανέμορφο και λειτουργικό!!!
Όλα τα άλλα έπονται...
Επίσης, να πω ότι λατρεύω το Kubuntu, καθώς συνδιάζει το αγαπημένο Ubuntu με KDE...
Κρίμα που η Cannonical σταμάτησε την υποστήριξη :(...

αν λατρέβεις το kde πραγματικά βάλε την mageia να  δεις εκει πως ειναι το kde!!!

Εγώ είχα βαρεθεί το γραφικό περιβάλλον του Gnome 2, το οποίο το βρίσκω ολίγον άθλιο, και πέρασα στο Kde το οποίο και υπερκαλύπτει τις ανάγκες μου και είναι πολύ όμορφο και λειτουργικό...

Προσωπικά το KDE4 το απορίπτω διότι έχει τραβήξει πρώτο την υβριδική μορφή tabletoid pc πολύ πριν το Unity και το Gnome3.

Τα Gnome3, Unity έχουν την διάθεση να μετατρέψουν το desktop σε tablet ή Android οπότε και αυτά είναι εκτός.

Για μένα θα ήθελα μια λύση καθαρή desktop για αυτό επέλεξα το gnome2. Όπως φαίνεται όμως και αυτό κάποια στιγμή θα τερματιστεί αν δεν έχει γίνει ήδη σαν project και θα πρέπει να καταφύγουμε σε κάτι άλλο.

Έτσι για wm επιλέγω το LXDE σε ένα rolling release debian όπως το LMDE.

Επίσης πρόσφατα ανακάλυψα και το Debian CUT
http://cut.debian.net/

όπου είναι ένα καθαρό debian αλλά όπως λέει και το όνομα

Constantly Usable Testing

 

Έτσι οι λύσεις για μένα που το desktop μου δεν είναι απλά ένα tablet με firefox, mp3 και internet είναι

Mint ή Debian Rolling Release  + LXDE ή Ubuntu και περνάω το LXDE από πάνω χωρίς να με νοιάξει για το Unity.

        LXDE  ασυζητητί   στο  linux  desktop  για  επιδόσεις  &  χρηστικότητα &   ειδικά  για το openSuse 12.1
   Για  το  Ubuntu  ,  το  Unity  μιά  χαρά  είναι ,  δεν  είναι  δύσκολο  να  προσαρμοστεί  κανείς  &  σίγουρα  πολύ  καλύτερο  από  το  Gnome 3 του  Fedora  &  openSuse.

ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΟΥ ΚΑΜΙΑ ΚΑΛΗ ΔΙΑΝΟΜΗ LXDE ME TA PAKETA ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ FEDORA ΝΑ ΒΑΛΩ?

πάρε το αλλιώς.

Βάλε την αγαπημένη σου διανομή και δοκίμασε να βάλεις LXDE.

Λοιπόν τώρα δοκίμασα το Debian CUT.

Πολύ καλό σαν rolling!
Του βάζεις LXDE αλλά θέλει δουλειά μέχρι να το στρώσεις.
Έχει το Gnome3
Αλλά και το Gnome3 Classic που είναι σε εμφάνιση το ίδιο με το 2

Του βάζει επιπλέον το gnome-tweak-tool και κάνεις κάποια πράγματα σαν άνθρωπος με desktop επιτέλους.

Αλλά λείπουν βασικά πράματα ή ακόμη δεν τα βρήκα. π.χ. πώς αλλάζεις keyboard layout για Ελληνικά - Αγγλικά.

Nai,το laptop moy και το Debian δεν τεριάζουν!ΠΟΤΕ δεν έχει εγκατεστηθεί σωστα!Το fedora έλεγα αλλά,μου παν οτι είναι χάλια

Για παλιους υπολογιστες lxde vs xfce η και τα δυο.......για νεους υπολογιστες kde......

Δημοσθένης]Αλλά λείπουν βασικά πράματα ή ακόμη δεν τα βρήκα. π.χ. πώς αλλάζεις keyboard layout για Ελληνικά - Αγγλικά.

Στο LXDE εννοείς;

Δημοσθένης]Μπορείς να δεις PCLinuxOs και Mageia.

Η Mageia είναι rolling release διανομή ή όχι ;;

όχι στο Gnome3 εννοώ. Αλλά και στο LXDE δεν το έψαξα να σου πω

Η Mageia νομίζω δεν είναι rolling release.

Αλλά να ξέρετε υπάρχουν διάφορες κατηγορίες rolling release.
π.χ. το LMDE δεν είναι Full Rolling.

για περισσότερα
https://en.wikipedia.org/wiki/Rolling_release

Δημοσθένης]όχι στο Gnome3 εννοώ. Αλλά και στο LXDE δεν το έψαξα να σου πω

Έχω βρει λύση για το LXDE, μετά από αρκετό ψάξιμο. Εάν σ' ενδιαφέρει, εδώ είμαι...

Δημοσθένης]Η Mageia νομίζω δεν είναι rolling release.

Αλλά να ξέρετε υπάρχουν διάφορες κατηγορίες rolling release.
π.χ. το LMDE δεν είναι Full Rolling.

για περισσότερα
https://en.wikipedia.org/wiki/Rolling_release

Ούτε το Chakra είναι. Αυτοπροσδιορίζεται ως Half Rolling Release.

η mageia δεν ειναι rolling release αλλα απο το forum που μίλησα ολοι κάνουν οταν μπει η νεα εκδοση αναβάθμιση και οχι νεα εγκατάσταση,και δεν υπαρχει κανενα πρόβλημα ,αυτο εκανα και εγω και πηγα στην mageia2 οπου ειναι ακομα alpha3,το λεω διοτι δεν εισαι αναγκασμένος π,χ σαν το ubuntu,mint και αλλα να κανεις καθε 6 μηνες καινούργια εγκατάσταση οπως προτείνουν

και επισης ενα αλλο μεγαλο πλεονέκτημα για εμενα τουλάχιστον ειναι οτι ειναι πλήρως κοινοτική διανομή,κοινως σέβονται την αποψη σου

Τὸ Chakra, ποὺ διαχωρίστηκε τελικὰ πλήρως άπὸ τὴ «μαμὰ» Arch, αὐτοπροσδιορίζεται ὡς «ἡμικυλιόμενη» διανομή, διευκρινίζοντας ὅτι ὁ χαρακτηρισμὸς ἀφορᾶ τὸν πυρήνα καὶ μόνο. Κατὰ τὰ ἄλλα εἶναι καθαρὰ κυλιόμενη.
Τὸν χαρακτηρισμὸ τὸν δικαιοῦται, κατὰ τὴ γνώμη μου, πολὺ περισσότερο ἡ LMDE (ποὺ νομίζω ὅτι πνέει τὰ λοίσθια, ἂν δὲν ἔχει ἤδη παραδώσει πνεῦμα!), ἀφοῦ ὑποτίθεται ὅτι μαζεύει ὅ,τι ἐνημερώσεις ὑπάρχουν καὶ τὶς προωθεῖ στὸ latest ἀποθετήριο γιὰ τὸν τελικὸ χρήστη «κατὰ ριπάς», δηλαδὴ μιὰ φορὰ τὸ μήνα. Τὸ «ὑποτίθεται» κολλάει στὸ γεγονὸς ὅτι δὲν ἔχουν γίνει ἐνημερώσεις ἐδῶ καὶ πάααααρα πολὺ καιρό. Οἱ περισσότεροι χρῆστες προτίμησαν νὰ γυρίσουν σὲ καθαρὸ Debian testing (ἢ sid), ἀφοῦ τουλάχιστον ὑπάρχει 100% συμβατότητα.

Το LMDE είναι rolling release αλλά δεν κάνει συχνά updates. Συνήθως κάνει ένα update pack ανά 6μηνο (δεν είμαι σίγουρος) ακολουθώντας το κύκλο ανάπτυξης του debian.

Όμως το update pack αυτό δεν χαλάει το σύστημα διότι είναι rolling.
Βέβαια αργεί χρονικά να πάρεις τα update ενώ άλλες διανομές τα έχουν ήδη.

Από την άλλη υπάρχει το κανονικά full rolling Debian CUT. Καθαρόμαι debian rolling release με μηνιαίες ανανεώσεις.

Στο Debian CUT είδα και το Gnome3 Classic

αμα θελεις debian ,βαζεις debian καθαρο και απλα ειναι τελοιο,γιατι να βαλεις ενα κλωνο του?

για εναλλαγη πληκτρολογιου εχει λυθει στο φορουμ                                                                                             

Δίνουμε: sudo nano /etc/xdg/lxsession/LXDE/autostart Η ονομασία του αρχείου μπορεί να διαφέρει απο διανομή σε διανομή οπότε χρησιμοποιήστε το autocompletion του bash πατώντας tab. Στο Ubuntu 10.10 πάντως αυτό είναι η διαδρομή. 
Αφού ανοίξουμε το αρχείο κάνουμε copy paste το εξής:
@setxkbmap -option grp:switch,grp:alt_shift_toggle,grp_led:scroll us,gr

Στη συνέχεια πατάμε control και X και σώζουμε τις αλλαγές.ΔΟΥΛΕΨΕ!!!!!!!!!!!!!!!! ευχαριστω ολους σας....thanks dsyrmalis

Πολύ σωστά, να προσθέσω μόνο πως η γραμμή αυτή πρέπει να μπεί στην αρχή του αρχείου autostart για να δουλέψει.

Το Debian CUT είναι καθαρό debian απλά τα cd/dvd του είναι από το testing.

Αυτήν την ώρα παραμετροποιώ το Gnome3 Classic του Debian CUT για να δω πόσο εύχρηστο είναι σε σχέση με το Gnome2.

Το στήνω όπως θα λειτουργεί το desktop μου.

Ερώτηση:

Θέλω να βάλω panels στο Gnome3 Classic και πρέπει να πατάω Win+Alt+rightclick για να κάνω New Panel, Add to Panel κτλ.

Πώς μπορώ να αλλάξω το Win+Alt+rightclick σε απλό δεξί κλικ στο πάνελ;

Βρήκα αυτό

Panels do not respond to right-click in fallback mode

Check Configuration Editor: /apps/metacity/general/mouse_button_modifier. This modifier key (Alt, Super, etc) used for normal windows is also used by panels and their applets.

αλλά στο Debian δεν έχει /apps/metacity

Λοιπόν!

Μετά από 24 ώρες με το Gnome3, είδα ότι για να το ρυθμίσει κάποιος σε Gnome3 Classic θέλει πολύ δουλειά.

Μερικές ρυθμίσεις δυσκολεύτηκα να τις βρω.
Άλλες δεν τις βρήκα καν. π.χ. πώς κάνουμε δεξί κλικ στα panel.

Προσπάθησα να βάλω την Gambas3 που έχω στο Gnome2 και δεν μπαίνει. Οπότε devel σε VBasic δεν γίνεται.

Έβαλα QT Creator, και άλλα C++ εργαλεία κανονικά.

Έβαλα με το χέρι όλα τα εργαλεία του gnome στο Preferences/Administration. Ήμαρτον!

Τα άλλα προγράμματα των απλών χρηστών firefox, mp3, office δεν έχουν κάποιο πρόβλημα.

Βασικά το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι το Debian CUT έρχεται αρύθμιστο και έχει πολύ δουλειά να ρυθμιστεί.

Για μένα ακόμη είναι άγουρο.
Περιμένω την διανομή που θα εγκαθιστά ρυθμισμένο κατά 90% το Gnome3 Classic μιας και αυτό έχει την λειτουργία desktop που αναμένουμε.

Κατά με δεν χρειάζονται τα fork και παραλαγές του Gnome3.
To Gnome3 Fallback (ή Classic) είναι μια χαρά, αλλά να γίνει πιο ανθρώπινο.

Φυσικά για όσους θέλουν και Gnome2 και Gnome3 ταυτόχρονα στο ίδιο μηχάνημα η λύση είναι MATE.

Φυσικά υπάρχει και η δυνατότητα να έχει κανείς Gnom2+Gnome3 ταύτόχρονα με το MATE

Δημοσθένη, αφού αντέχεις να κάνεις τόσες αλλαγές εύγε. Εγώ και μόνο που το σκέφτομαι...
Πάντως ενώ ήξερα για το Debian Cut δεν είχα αντιληφθεί ότι ήδη ξεκίνησε!!

Τις κάνω σε ένα Virtual Box. Θα το ετοιμάσω για κανονική χρήση και όταν γίνει έτοιμο όπως το θέλω θα το κάνω rsync σε ένα partition που έχω.

Λέω να βάλω Debian CUT + ΜΑΤΕ και να το χρησιμοποιήσω.

Να δω πώς πάει.

Πάντως το Gnome3 Classic θέλει δουλειά.
Το Gnome3 το κανονικό δεν θα το δουλέψω.

Απλά κάνω την αλλαγή για να έχω Full Rolling Release με το testing.

Μια που το εφερε η κουβεντα ,τις τελευταιες 10 μερες προσπαθω να εγκαταστησω το debian -testing και η εγκατασταση μου κολλαει στην επιλογη της γλωσσας ,ανεξαρτητως υπολογιστη,ανεξαρτητως ειδους iso πχ netinstall,lxde-xfce κλπ  ειτε με cd ειτε με unetbootin.....τα κατεβασματα γινονται απο τα daily builts του installer.....ειναι bug του installer ?? το συναντησε κανενας σας???? φταει ο εγραφεας μου???ειναι ατελη κατεβασματα???? καμια ιδεα????

Αν έχεις αποκλείσει την πιθανότητα προβληματικού iso τότε μάλλον είναι κάποιο bug σε σχέση με το υλικό σου. Πάντως υπάρχει και μια μικρή πιθανότητα να φταίει η μάρκα cd που χρησιμοποιείς. Δοκίμασε με κάποια άλλη μάρκα cd, αν δεν το έχεις κάνει ήδη. Μου έχει συμβεί και αυτό :)