Δημιουργία script πως ;; (ξεθάψιμο :-p)

thanos | Τρί, 02/19/2008 - 23:27 | 1' | 11

Παιδιά κατέβασα το mp3splt για να χωρίσω μερικά cue αρχεία που είναι σε mp3 .Αλλά είναι μέσα από την κονσόλα.Όχι πως έχω πρόβλημα αλλά για ευκολία αν είναι δυνατον να κάνω ένα script που με δεξί κλικ στο αρχείο (cue) να χωρίζεται.....ξέρει κανείς κάτι ??? Πάντως η εντολή από κονσόλα είναι:

mp3splt -c name.cue name.mp3

κάθε βοήθεια καλοδεχούμενη....

Δώσε αστέρια!
Σχόλια

Θες από το γραφικό περιβάλλον να κάνεις δεξί κλικ;
Αν έχεις KDE είναι εύκολο με τα servicemenu. Έχεις όμως KDE;

--
Any fool knows a dog needs a home,
A shelter from pigs on the wing.

Από γραφικό περιβάλλον εννοώ όπως είναι τα άλλα σκριπτάκια (δεξί κλικ>προγράμματα εντολων) τα επιλέγεις κάτι ανάλογο θέλω και γω,αλλιώς το αφήνω και το κάνω από την κονσόλα.Gnome έχω...

χμ...gnome...νομίζω κάπου είχαμε γράψει κάτι....σε σχέση με το clamav για να τσεκάρεις αρχεία...Για να το ψάξουμε στο φόρουμ...

--
Any fool knows a dog needs a home,
A shelter from pigs on the wing.

Κάτσε λίγο γιατί σε χάνω..το clamav δεν είναι antivirus ??? Που θα βοηθήσει για να κάνω το script ?

Πουθενά. Απλά θυμόμουν ότι το είχαμε ξαναναφέρει γιατί κάποιος ήθελε να έχει scanning για virus με δεξί κλικ. το έψαξα όμς και είναι για KDE, με τον τρόπο που σου έλεγα πριν. Εσύ θες για gnome. Γράψε λάθος. :(

--
Any fool knows a dog needs a home,
A shelter from pigs on the wing.

Ok κανένα πρόβλημα.Btw πως κάνουμε ένα script εκτελέσιμο.Έχω μερικά αλλά δεν τρέχουν ανοίγουν με το gedit.

Και μετά από τόσο καιροοοοοοοό,επανέρχομαι...δεν την πάλεψα και είπα να κάτσω να το κάνω το έρμο το script (λέμε τώρα) :p.

Με λίγα λόγια αυτό που θέλω να κάνω είναι να γράφω το όνομα από το *.cue αρχείο το όνομα από το *.mp3 και να γίνεται η όλη διαδικασία.Επίσης επειδή μερικές φορές το αρχείο .cue χρειάζεται επεξεργασία δίνω και αυτήν την επιλογή.

Έλα όμως που έχω μερικές αποριούλες...

1)Σε μια συνάρτηση πχ cuesplit() θέλω να στείλω μερικές παραμέτρους τις dest,cue και mp3.Αυτές θα τις στείλω κανονικά χωρισμένες με κόμμα ;;
Δηλαδή
cuesplit dest,cue,mp3

ή

cuesplit dest cue mp3 ##κάτι μου λέει πως είναι αυτό το σωστό,αλλά ας σιγουρευτώ πρώτα :)

2)Όπως έγραψα και παραπάνω θέλω να κάνω επεξεργασία το .cue αρχείο.Μερικές φορές όμως περιέχει κενά ή άλλους χαρακτήρες που δεν αναγνωρίζονται (άμεσα) από την κονσόλα.Καμιά ιδέα για το πως μπορώ να το λύσω ;;;

3)Μπορώ να συνδυάσω python για να φτιάξω και ένα υποτυπώδες GUI.Το zenity ή κάτι άλλο παρόμοιο κάνει γι αυτήν την δουλειά ;;

--------------------
happy_linux_downloads

Φοβερός ο Αη Βασίλης
:-)

1. Με κενά. Δηλ: cuesplit dest cue ...
Μετά, μέσα στη συνάρτηση αναφέρεσαι στις παραμέτρους με $1 για την πρώτη, $2 για την δεύτερη κλπ

2. Πρόσθεσε στην αρχή του script τη γραμμή

IFS=$','

και στο τέλος

unset IFS

3. Δεν έχω ιδέα. Σε παρόμοιο δίλημμα που είχα (ξέρεις εσύ ;-)) επέλεξα Qt & c++

Φοβερός !!! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ luckyb :) :)

1. Να το προσθέσεις στον οδηγό σου (στο sidux) γιατί έχεις μόνο μία περίπτωση,πλάκα κάνω :p.

2. Μαγικό,και σκεφτόμουνα περίεργους κώδικες για να το λύσω.Αν θες μπορείς να μου εξηγήσεις τι περίπου κάνει,απλά να πάρω μια ιδέα :).Ξέχασα να πω ότι δούλεψε !

3. Καλά και γω μη φανταστείς ιδέα δεν έχω,αλλά εντάξει είναι δευτερεύων.

Και πάλι θενκς,θα επιστρέψω (λογικά) με νέες απορίες !!!

Για τον Αη Βασίλη,γιορτές έρχονται να μπούμε και λίγο στο πνεύμα :)

--------------------
happy_linux_downloads

Η IFS είναι εσωτερική μεταβλητή που χρησιμοποιεί το bash η οποία μας λέει στην ουσία το πως διαχωρίζει το κέλυφος τα πεδία ή τα όρια λέξεων όταν διαβάζει ένα string.
Η εντολή που έγραψα θέτει την IFS ώστε να αντιλαμβάνεται τα κενά ως ...κενά
:-)

αν έχεις όρεξη ρίξε μια ματιά εδώ