Ο ΟΤΕ,εμείς και το traffic shaping !!!!

thanos | Τετ, 02/27/2008 - 23:05 | 3' | 7

Από ότι μου φαίνεται ο ΟΤΕ εξακολουθεί να μας κοροιδεύει και νομίζει ότι δεν το καταλαβαίνουμε.

Λοιπόν έχουμε και λέμε εδώ και μερικές βδομάδες έχει κάνει traffic shaping στους χρήστες με απλά λόγια προσπαθεί να περιορίσει το bandwidth των χρηστών,κυρίως αυτών που κατεβάζουν με τρέλα από τα Ρ2Ρ και τα torrents.

Δεν ξέρω για εσάς αλλά πριν καμιά βδομάδα κατέβασα με τόρρεντ το Fedora και με μια 2mbits σύνδεση έπιανε τα 210 kb/sec για την πλάκα.Σήμερα κάνω την ίδια δοκιμή και έφτανε με το ζόρι τα 63 kb/sec σε
σχέση με έναν φίλο μου που του έδωσα το τόρρεντ για δοκιμή και έπιανε τα 110 kb/sec με 1 mbits σύνδεση.Το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται και στα Ρ2Ρ ανεξαρτήτως σύνδεσης που έχει ο κά8ε χρήστης....Ενδεικτικά ο φίλος μου έχει σύνδεση της altec και το τορρεντ κατέβαινε μια χαρά,ενώ η άλλη σύνδεση του είναι Connex και δεν έφτανε ούτε στα 50kb/sec.

Σε σχέση όμως με τα torrents και τα Ρ2Ρ δίκτυα αυτό δεν εμφανίζεται στους FTP και HTTP servers αφού χ8ες μόλις κατέβασα μια διανομή και είχα πάλι τερματίσει με ταχύτητες 210-215 kb/sec.Για δοκιμή έκανα τα ίδια torrents τα ίδια αρχεία από το rapidshare για κατέβασμα και πάλι τα ίδια πράγματα.

Να τελειώσω και κάποτε για τους win users η νέα έκδοση του μtorrent 1.8.x παρακάμπτει αυτόν τον περιορισμό (μόνο με encryption) γιατί διαχειρήζεται με άλλον τρόπο τα πακέτα.Για τους linux users ο deluge κάνει μια χαρά την δουλειά του καθώς και ο azureus.Αυτά μέχρι στιγμής αν κάποιος έχει παρατηρήσει αυτό το φαινόμενο ας κάνει ένα post (no greeklish plz) για να δούμε τι παίζει.

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Καλημέρα thanos,
Δεν θέλω να υπερασπιστώ τον ΟΤΕ και το connex αλλά πρέπει να λάβεις μερικά πράματα υπ' όψιν σου πριν πεις ότι κάποιος σου παιρνει το bandwidth.
Δηλαδή,
1) πόσοι έχουν Connex στην γειτονεία σου?
2) πόσο μακριά είσαι από τον κόμβο?
3) στα torrents αν κάποιος δεν δίνει upload δεν θα έχεις και καλό download. Εγώ δίνω upload σε torrents 150 KB/S αν το ρίξω
... άστα...
Όσο αφορά τους FTP Servers πρέπει να λάβεις τα εξείς υπ'όψιν:
1) πόσοι κατεβάζουν ή πόσο bandwidth έχει ο server. ΠΧ. Το Σαββάτο που μας πέρασε κατέβαζα από το ntua με 5-12 Kb/s και όχι μόνο εγώ αλλά και όσοι άλλοι προσπάθησαν,
2) από την στιγμή που έχει 2 ΜΒ πάνω απο 150 -170 δεν θα φτάσεις εκτός και αν είσαι πολύ τυχερος.
Τα torrents δεν είναι για download από την στιγμή που το ίδιο αρχείο μπορείς να το βρείς και σε ftp server. Βάλε ένα etherape or tcpdump να δεις πόσα connection γινονται.

oprime$uname -a | awk '{print $1}'

Τουλάχιστον άλλοι δέκα είναι στο ίδιο dslam με εμένα,τόσους έχω βρει.Το line att είναι στα 48 δηλαδή στα 3,5 χμλ. χοντρικά από τον κόμβο (το ξέρω είναι χάλια) οπότε χάνω και από εκεί αρκετή ταχύτητα.

Για τους FTP Servers σπάνια να πω την αλήθεια προτιμώ τους ελληνικούς γιατί έχουν άθλιες ταχύτητες...αλλά έχω "χτυπήσει" και 200-210 kb/sec σε ξένους servers.Oι εντολές πάλι δεν λειτουργούν γιατί λένε δεν βρίσκουν συμβατή συσκευή.

Κανένα αλλο τέτοιο εργαλείο υπάρχει σχετικά με μέτρηση ταχύτητας ίντερνετ/δικτύου,παρόμοια με αυτά που είπες ή σχετικά κάτ σχετικά με τηλεπικοινωνίες;;;

Οι εντολές??? ποιές εντολές?
Και πάλι δεν παίζει ρόλο τόσο ο server αφού σε Ελληνικούς servers εχω φτάσει 600-810 KB/s.

oprime$uname -a | awk '{print $1}'

To tcpdump δεν είναι πακέτο για να βλέπεις στατιστικά της σύνδεσης σου ;;; Μόνο το etherape δουλεύει οκ άστο.

Το tcpdump σου δείχνει όλα τα conncetions που γίνονται αλλά πρέπει να είσαι root.

oprime$uname -a | awk '{print $1}'

Ωχ εδώ βγάζει κάποιες συνδέσεις ανοιχτές άσχετες....Τι #@$% είναι;;;

Χμμ για κάνε ένα paste να το δούμε. 99% είναι απο το torrent! ! !

oprime$uname -a | awk '{print $1}'