Μεταφράσεις openSuSE

billg | Δευ, 02/25/2008 - 13:06 | 3' | 8

Αγαπητοί φίλοι του openSuSE,

ονομάζομαι Βασίλης Γιαννακόπουλος και είμαι υπεύθυνος για τις μεταφράσεις του YaST & LCN μαζί με την ομάδα μου HoSTraG. Λόγω έλλειψης εθελοντών μεταφραστών και λοιπών, θα ήθελα να προτείνω σε όποιον ενδιαφέρεται να δώσει λίγο από τον χρόνο του στην προσπάθειά μας.

Κάθε εθελοντής θα πρέπει να έχει τα παρακάτω:

*Γνώσεις αγγλικής γλώσσας

*1 ωρα την εβδομάδα

Τα κείμενα προς μετάφραση αποτελούνται κατά μέσο όρο από μικρές προτάσεις. Άλλες φορές μπορεί να είναι μονολεκτικές, άλλες πάλι μια παράγραφος. Ο μεταφραστής θα πρέπει να βλέπει το κείμενο και να μεταφράζει το νόημα και όχι λέξη προς λέξη. Οι μεταφράσεις δεν ειναι πολλές λόγω της καλής δουλειάς που έχει γίνει απο το 2000 και το μια ώρα την εβδομάδα είναι αρκετή για να βγαίνει η δουλειά. Αν ο μεταφραστής δεν έχει Linux (ασχετως opensuse η κατι αλλο), μπορει μεσα απο τα windows να προσφέρει με τη χρήση του poedit. Όποιος ενδιαφερεται θα μπορώ να του προσφέρω ένα script που εφταξα για linux το οποιο θα κανει τις απαραιτητες ρυθμίσεις. Προσωπικα προτεινω και χρησιμοποιώ το kbabel.

Μεταφράσεις μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε που έχει έστω και βασικές γνώσεις αγγλικών. Αρκεί να προσέξει τον τροπο με τον οποιο έχουμε κανει μεχρι τωρα τις μεταφρασεις. Επίσης προτείνω και προσωπικα χρησιμοποιω το magenta polylexico το οποιο λειτουργει ανετα στο Linux. Η προσωπική μας σελίδα για τις μεταφράσεις είναι http://hostrag.gr η οποία όμως είναι υπο κατασκευη και σύντομα θα είναι διαθέσιμη.

Ευχαριστώ

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Βασίλη, δεν θα ήταν καλό να πειράξεις λίγο το αρχικό post και να προσθέσεις ένα url καθώς και μερικές σύντομες οδηγίες για το "τι θα κάνει" κάθε μεταφραστής. Μπορεί εσύ κι εγώ να ξέρουμε, αλλά όποιος διαβάσειο δεν καταλαβαίνει πολλά από το "γνώσεις αγγλικής και 1 ώρα τη βδομάδα"! Θα το κάνει στο PC του; Χρειάζεται να χρησιμοποιεί κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα; Είναι κάτι εύκολο ή είναι κάτι που απαιτεί εμπειρία; Ποια είναι η διαδικασία; Υπάρχουν οδηγίες κάπου για όσους μπήκαν στο Linux χτες και θέλουν να βοηθήσουν; Αυτά είναι χρήσιμα πράγματα και καλό θα είναι να μπουν στο αρχικό ποστ (κάνε Επεξεργασία) για να το βάλουμε στην πρώτη σελίδα.

--
Any fool knows a dog needs a home,
A shelter from pigs on the wing.

OK, τώρα είναι πολύ πιο βοηθητικό. Ευχαριστούμε για τις άμεσες αλλαγές.

--
Any fool knows a dog needs a home,
A shelter from pigs on the wing.

Πολύ καλά! δες τη σελίδα μας http://hostrag.gr και μετά στειλε μου e-mail ωστε να σου στειλω το σεναριο ρυθμισεων και να ξεκινησεις!

Sorry αλλά δεν είναι δυνατή η αποστολή .....

Delivery to the following recipient failed permanently:
[email protected]
Technical details of permanent failure:
PERM_FAILURE: SMTP Error (state 13): 550 unknown user

αν εχεις skype θα με βρεις στο vasileiosgiannakopoulos , αν θες ειναι πιο γρηγορο και πιο αμεση επικοινωνια. ευχαριστω

κατεβασε αυτο εδω:
http://hostrag.gr/hostrag_install.tar.gz
κατεβασε το, αποσυμπιεσε το, τρεξε το install
προσεθεσε με στο skype και την κυριακη τα λεμε απο εκει. skype: vasileiosgiannakopoulos