Zorin OS - Ελληνική κοινότητα και Wiki

dsyrmalis | Πέμ, 07/12/2012 - 10:15 | 3' | 1



Τη διανομή Zorin OS την είχαμε αναφέρει εδώ στο Linuxinside. Ας θυμηθούμε τι γράφαμε τότε για να δούμε και σε ποιούς απευθύνεται: To Zorin OS είναι μια διανομή βασισμένη στο Ubuntu. Η ιδιαιτερότητα της
είναι πως προσπαθεί να κάνει όσο πιο δυνατόν ομαλή τη μετάβαση των
χρηστών απο τα Windows στο Linux.

Ας δούμε όμως λίγες περισσότερες λεπτομέρειες: Το Zorin έρχεται από την Ιρλανδία και ξεκίνησε πρίν από 3 χρόνια περίπου και είναι διαθέσιμο σε γραφικό περιβάλλον Gnome όπου και εκεί στηρίζεται η κύρια διανομή, όπως επίσης και σε Lxde. To Zorin είναι φιλικό στους νέους χρήστες δίνοντας τους την δυνατότητα αλλαγής της εμφάνισης μεταξύ Win7, WinXP και Gnome 2,ενώ παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής και τροποποίησης του γραφικού περιβάλλοντος με βάση τα γούστα του κάθε χρήστη. Το Zorin 6.x έχει σαν προεπιλεγμένη (η κύρια έκδοση Gnome) την εμφάνιση Windows 7.
Αυτό που δεν είχαμε αναφέρει, αλλά και που δεν γνωρίζαμε είναι την ελληνική κοινότητα του αλλά και το Wiki του. Πρόκειται για μια αξιέπαινη προσπάθεια του Γιώργου Βλησίδη στον οποίο ευχόμαστε και καλή συνέχεια.
Την ιστοσελίδα της ελληνικής κοινότητας η οποία διαθέτει και Forum θα τη βρούμε στο http://www.zorin-os.gr/ και το Wiki στο http://www.zorin-os.gr/wiki.
Να σημειώσουμε πως το Zorin OS βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην έκδοση 6.

Tags
Δώσε αστέρια!

MO: 4 (ψήφοι: 1)

Σχόλια

πολλές φορές αναρωτιέμαι αν τελικά αυτός ο κατακερματισμός των διανομών και των κοινοτήτων
οφελεί ή οχι το linux.

Προκόπη, αν και η λογική σου είναι σωστή στο linux ο κατακερματισμός είναι δεδομένος και δεν πρόκειται να αλλάξει αυτό. Οπότε απο τη στιγμή που υπάρχει μια αξιόλογη προσπάθεια καλό είναι να προβάλλεται.