Η Mozilla πιστεύει ότι το linux desktop είναι νεκρό

Linuxlalala | Κυρ, 05/27/2012 - 09:23 | 1' | 10

Σύμφωνα με το ntIernet News, η Mozilla δεν θα πρασθέτει χαρακτηριστικά για την υποστήριξη νέων τεχνολογιών web στον firefox. Σύμφωνα με τους developers της Mozilla, ο λόγος για αυτή την κίνηση είναι ότι "Θέλουν να εστιάσουν στην πλειονότητα των χρηστών, δηλαδή στους χρήστες Mac OS X και Microsoft Windows." Ποια είναι η γνώμη σας για αυτή την κατάσταση; Δείτε όλη την είδηση και τις γνώμες των θυμωμένων linuxαδων στο tuxradar από εδώ.

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Ας θεωρησουμε κ εμεις οι λινουξαδες οτι η mozilla κ ο firefox ειναι νεκροι κ ας ψαξουμε για εναλλακτικες λυσεις.Εγω προτεινω opera -απο τα ελαχιστα κλειστα λογισμικα που εχω- γιατι φυσαει , γιατι βγαινει παντα για ολες τα ΟS-διανομες κ γιατι ειναι απο μια μικρη εταιρεια που σεβεται το κοινο κ δεν εχει δωσει αφορμες για δυσμενη σχολια (απο οσο ξερω) 

Καταρχην, δεν εχει παρθει καμια αποφαση - γνωμες καποιων devs ειναι και μονο. Απο την αλλη τα webapps δεν ειναι το τελος του κοσμου. Ακομα και αν τελεσιδικησει μια τετοια αποψη - θα εχουμε κανονικα εκδοσεις του FF για  το GNU/Linux - τα addons/plugins (δημιουργιες τριτων που θα εξακολουθουν να προσθετουν λειτουργιες και να λυνουν προβληματα) θα υπαρχουν οπως και τωρα - και αμεση διαφορα στη χρηση δεν θα δει ο χρηστης.

για την αγορά του opera από το facebook , έχουμε καμία εξέλιξη ? γνωρίζει κανείς?

@g.b υπαρχει μια φημη οτι μπορει να γινει.Αν γινει θα τον αλλαξω ασε που πιστευω οτι θα παρει την κατω βολτα

Μήπως έτσι τη συμφέρει; Να προωθήσει αποκλειστικά το νέο της λειτουργικό;

Κάτι τέτοιες δηλώσεις απο devs το μόνο που κάνουν ειναι να δίνουν αφορμή στα windoze fanboys να συνεχίσουν να λένε τις χαζομάρες τους.Μετα την καραμέλα του "δεν είναι user-friendly" που τους φυτέψαν στα μυαλά τους τους δίνουνε και νέες ιδέες για να υπερασπιστούν το ΛΣ τους...Τώρα αν ήταν νεκρό όντως το Linux Desktop θα ήταν λογικό να βλέπαμε χρήστες linux να το γυρίζουν σε Windows ή αλλες εναλλακτικές.Μάλλον το αντίθετο θα έλεγα οτι συμβαίνει ...

πάντως τα καλόπαιδα από το facebook πρέπει να σπάστηκαν πολύ με τις πτώση των μετοχών τους.
αυτό που προβλέπω είναι μια κίνηση εξεύρεσης κεφαλαίων π.χ από διαφημίσεις.
και τι καλύτερο από το να παντρέψεις ένα καλό φυλλομετρητή -opera- με ένα πολύ πλατιά διαδεδομένο εργαλείο κοινωνικής δυκτίωσης -facebook.
το πουλάς στους διαφημιστες και το καταπίνουν αμάσητο.
διαφημίζεστε σε εμάς και μόνο σε εμάς.
ο χρήστης για να <<μπεί>> στο facebook θα πρέπει να έχει κατεβάσει και να χρησιμοποιεί opera.
μην μπερδευόσαστε , ιδιωτικές εταιρίες με σκοπό το κέρδος είναι.
σίγουρα θα τους βόλευε να <<χτυπήσουνε>> τον firefox ή ακόμα ακόμα και τον internet explorer ....εκεί θα είχανε πανηγύρι, αλλά καλά είναι και ο opera.
είδωμεν.

δεν πειραζει.........αφου το πιστευουν ας το κανουν.....ισως νομιζουν οτι και οι απειροι μη-windows servers ,τα 2/3 επι του συνολου παγκοσμιως ,δεν χρειαζονται ουτε αυτοι πχ redhat server......και τωρα που θα βρουμε αλλο σελιδομετρηττη να μπαινουμε στο διαδικτυο......

Ρε παιδιά ποιος τον λογαριάζει τον firefox να εξαιρέσεις τα plugins --συγκεκριμένα το flashgot/downthemall που εχει και τον χρησιμοποιώ γιατί δεν έχω βρεί αλλον downloader με επιτάχυνση ή τουλάχιστον που να μου γεμίζει το μάτι--   από επιδόσεις δεν λέει και πολλά αν και στα τεστ που έχω κάνει μεταξύ linux και windows η έκδοση windows είναι πολύ χειρότερη.
Το chromium μου αρέσει περισόττερο είναι πιο γρήγορο πιο light.
Αλλά το προβλημά μου είναι άλλο με την νέα έκδοση του flash έχω αρχίσει και βλέπω τα βίντεο ΜΠΛΕ !!
δεν αντέχεται αυτο το πράγμα, δοκίμασα να περασω κάτι παραμέτρους να κλείσω την επιτάχυνση υλικού αλλά το αποτέλεσμα ήταν να γίνει ασταθές το flash και να σπάει συνέχεια.
Δεν ξέρω έχω την εντύπωση ότι αρχίζει να εγκαταλείπεται το linux, (περισσότερο απ'οτι έχει εγκαταληφθεί ήδη)