Η Oracle εγκαταλείπει το OpenOffice (;)

dimitris | Σάβ, 04/16/2011 - 14:50 | 2' | 1

Όπως φαίνεται η Oracle άλλαξε γνώμη για την τύχη του OpenOffice.org (ίσως είδε ότι στο τέλος θα το αναπτύσσει μόνη της) και ανακοίνωσε ότι θέλει η σουίτα εφαρμογών γραφείου να (ξανα)γίνει ένα «καθαρά κοινοτικό έργο ανοικτού κώδικα» και ότι δεν προτίθεται να συνεχίσει να προσφέρει εμπορική έκδοση του. 


 

Σύμφωνα με όσα είπε o Edward Screven, της Oracle, η εταιρεία θα αρχίσει να «δουλεύει άμεσα με τα μέλη της κοινότητας για να επεκτείνει την συνεχιζόμενη επιτυχία του OpenOffice».

Πάντως η ανακοίνωση δεν ανέφερε ούτε το πως θα γίνουν όλα αυτά ούτε το πότε. Είναι ακόμα ασαφές το αν η Oracle θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί το OpenOffice ή το αν θα έρθει σε επαφή με το Document Foundation (που αναπτύσσει το LibreOffice fork) για να εμπλακεί και εκείνο στην ανάπτυξη του OpenOffice.

Το πιθανότερο είναι ότι η Oracle δεν «βλέπει» χρήμα στο μέλλον από το OpenOffice.org οπότε το πασάρει στην κοινότητα.  Ίσως ποντάρει πλέον στο «δικό της» Oracle Cloud Office, μια εμπορική web σουίτα εφαρμογών γραφείου που υποστηρίζει το OpenDocument Format.

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

ρε παιδιά μήπως ένασ ένας οι παίχτες την κάνουν ??
ειναι αλήθεια βέβαια οτι το Microsoft office είναι πααααάρα πολυ καλό αλλά όχι φτηνό....και γιατί η oracle το αγόρασε ? για να το παρατήσει ?